foto

Goodies: win een paar X-Socks sokken

Lekker genieten van je hike begint bij een goede basis: functionele sokken dus. X-socks zijn niet zo maar functionele sokken, maar ‘High Tech’ voor je voeten. Dankzij de nieuwste productie-methoden en toepassing van de beste materialen zijn X-socks op dit moment het summum van sokken voor buitensporters, hardlopers, wintersporters en andere mensen die belang hebben bij een goede sok in hun schoen.

X-Socks sokkenEr zijn X-socks in allerlei soorten en maten. In deze prijsvraag zijn er vier verschillende paren te winnen en daarom worden deze hieronder besproken. Het totale assortiment van X-Socks is echter veel uitgebreider en is te bekijken op hun website (ook in het Nederlands).

Airforce 1

De Airforce 1 draagt niet zomaar deze naam. Het is het topmodel sok van X-Socks waar zelfs zilver in verwerkt zit. Maar dat is slechts één van de vele features die deze wandelsok zo speciaal maken. Er zijn maar liefst 12 aandachtspunten waar deze sok in uitblinkt, beginnend bij een zelf-stellende schacht (Comfort Cuff) die niet gaat ‘lubberen’ tot aan een speciale bescherming bij de tenen die beschadiging door te lange nagels tot een minimum weten te brengen. In het februari nummer van 2004 noemde de jury van een sokken-test de Airforce 1 van X-Socks zelfs ‘de allerbeste hikingsokken die we ooit zijn tegengekomen’.

Hiking

De Hiking is –zoals de naam al doet vemoeden- speciaal voor de hikers. Ook deze sokken zijn uitgevoerd met de zo kenmerkende ‘X-Cross Bandage’, een kruislingse brede band aan de zijkanten van de sok om de enkels te stabiliseren. Om een optimaal voetklimaat te garanderen zijn de Hiking-sokken tevens uitgevoerd met het ‘Traverse Airflow Channel System’, dat middels luchtkanalen zorgt voor een goede doorstroming van lucht en dus de afvoer van transpiratievocht. Met dezelfde reden wordt ook de ‘ Airguide’ en het ‘AirConditioning Channel’ toegepast.

Trekking Expedition Long

Hoewel de naam doet denken dat deze sokken alleen voor heuse expedities geschikt zijn, is niets minder waar: dit zijn echte all-round sokken voor alle weersomstandigheden. Uiteraard ook uitgevoerd met de luchtkanalen als de hiking-sokken, maar nu als een veel langer model. Daardoor houden ze de voeten en de onderbenen langdurig comfortabel warm in koude omstandigheden, maar zorgen ze tevens voor een goede afvoer van transpiratievocht in warme omstandigheden. Bovendien zijn ze oersterk en dus uitermate geschikt voor langere tochten te voet.

Trekking Expedition for Women

Over het algemeen zijn damesvoeten iets smaller. Daarom komt X-Socks dus ook met een smallere sok voor de dames, voorzien van de ‘Narrow Arrow Constructie’. Maar uiteraard is ook dit model uitgevoerd met de bekende ‘ X-cross Bandage’ en voorzien van de nodige luchtkanalen. En net als alle wandelsokken van X-Socks zijn ook deze sokken uitgevoerd met een extra beschermlaag op de hiel om blaren te voorkomen en een anatomisch voetbed voor nog beter draagcomfort.

Er waren vier paar sokken te winnen in de deze prijsvraag voor de mensen die het juiste antwoord hadden gevonden op de site van X-Socks.

Vraag: in de Airforce 1 is 1% zilver verwerkt. Maar hoe heet de toepassing daarvan eigenlijk?

 


De winnaars van deze prijsvraag waren: Peter Fleuren (Airforce 1), Randi Slagt (Hiking), P. de Dreu (Trekking Expedition Long) en Karin Maas (Trekking Expedition for Women).

Deze prijsvraag werd mogelijk gemaakt door X-function BV, distributeur van X-socks in Nederland.

Let op: door deel te nemen aan deze Goodies-prijsvraag accepteer je automatisch de disclaimer van deze site.


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 26-11-2020

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]