foto In het schrijfblok komt telkens een nieuw (reis)verhaal over de belevenissen van bezoekers van de site. Ook jij kunt jouw verhaal insturen voor publicatie.

LBT1, Low Budget Trip nr.1

Tijdens een saunasessie bij de Castricumse Rugbyclub, heb ik ooit eens een opmerking geplaatst, dat ik wel eens van Stayokay naar Stayokay zou willen lopen en dat op internet te zetten zodat andere mensen op een goedkope manier een meerdaagse route kunnen lopen. Coos was meteen en enthousiast en wilde meelopen, uiteraard geen probleem. We hebben nog een poging gewaagd andere leden/veteranen van de club mee te krijgen.

Donderdag 3 november 2005
Om 8:00 uur zijn we vertrokken vanuit Castricum, het doel van vandaag is wandelend naar Haarlem te gaan en te overnachten in de Stayokay aldaar. De groep verzamelde bij het Bonhoeffer College te Castricum om meteen te vertrekken. Tegen de fietsende scholierenstroom in liepen we richting Heemskerk. In Heemskerk hadden we een koffieadresje om de kosten te beperken. Bij Ria moest Coos al enkele kledingstukken in de wasdroger doen. We trokken verder over de A9 richting vuurlinie. Het was een fantastisch gezicht het lange lint van wandelaars met rugzak over de Noorder IJ en Zeedijk te zien gaan. Het gaf je een beeld hoe vroeger de verdedigers van de vuurlinie zich verplaatsten. Tegen het middaguur kwamen we bij de pont in Buitenhuizen aan. De kapitein verzocht de groep zich te verdelen over de twee zijden van de pont om te voorkomen dat dat ding ging kapseizen, zo konden we met z’n allen in een keer over. Aan de overkant werd in groepen van vier het diner genuttigd, gezien de kaart was het voornamelijk patat met wat erbij. In nog geen uur liepen we nu onder de A9 door en denderden we Spaarndam binnen, de driekwarter kwam nu wat meer tot zijn recht, want in het open stuk had hij voornamelijk in de luwte van de voorwaartse gezeten. (dit zijn echte rugby termen) In Spaarndam waren we te vroeg want de plaatselijke kroeg schonk nog niet, hoewel de deur openstond. We kregen met uitzicht op “mooie Nel” nog een sterke koude tegenwind langs het Spaarne. Langs de Jan Gijzenkade liepen we dwars door Haarlem-Noord. Aangekomen in de stayokay konden we onze blikjes bier in de verlaten bar leegdrinken, nadat we ons bedje hadden opgemaakt gingen we naar de Sauna “van Egmond”. We hebben daar een aantal saunasessies gedaan, enkele bekenden ontmoet en wat gegeten en gedronken. Op tijd gaan slapen want er staat weer een behoorlijke etappe op het programma.

Vrijdag 4 november 2005
We hebben goed geslapen en het ontbijt zag er ook goed uit. Nadat we de kamer hadden opgeruimd zijn we vertrokken, we liepen door het park heen en kwamen langs het voetbalstadion van Haarlem, toch maar even op het veld gaan staan. Gistermiddag had ik de stropdassenleverancier van de Castricumse Rugbyclub gebeld met de mededeling dat we zijn onderneming even kwamen bekijken, meteen even (op aandringen van Coos) tompouces geëist bij de koffie, toen die eis toch te hoog was hebben we in gezamenlijk overleg gewoon gebak geaccepteerd. Voordat we daar aankwamen hadden we ook even de schoenenleverancier van Coos (ja, hij weer) bezocht. De rondleiding door het bedrijf van Muco onze stropdassenleverancier was zeer verhelderend, en de koffie met gebak lekker.
We stapten met een voldaan gevoel op en trokken door de Generaal Cronjestaat richting NS-station, daarna zochten we de Leidsevaart op, daar aangekomen begon het zachtjes te regenen, niet erg maar voldoende om beschutting zoeken in café de Witte Zwaan, dat kwam goed uit want enkele onder ons hadden trek in een biertje. Toen het weer droog was zijn langs de Leidsevaart naar het NS-station van Heemstede gelopen. Zuidwaarts langs het infiltratiegebied van de Gemeentewaterleiding van Amsterdam via Vogelenzang richting de Zilk. Iets te eten en te drinken gekocht bij een tankstation niet lang daarna trokken we de Zilk binnen het plaatselijke Chinese Restaurant bezocht, daar lekker onze schoenen uitgetrokken en chinees met stokjes gegeten. We waren weer aardig op krachten gekomen dus gingen we weer op pad richting de Ruige Hoek dat had op die plek een kroeg en daar was het goed toeven. Met nog zo’n 5 kilometer voor de boeg trokken we na de nodige biertjes (van de barvrouw kregen we groepskorting) weer verder. Tegen een uur of zes kwamen we in de stayokay van Noordwijkerhout aan. Gedoucht, nog wat gegeten en gedronken en naar bed de ruimte was gezien de grote groep wat beperkt waardoor we indruk kregen dat we wat zuurstoftekort hadden.

Zaterdag, 5 november 2005.
Gisteravond hadden we onze schoenen met sokken in de hal gezet, deze hadden nacht goed overleefd, alleen de planten in hal hingen slap. We hebben besloten om in Voorhout op de trein te stappen. Met een constante regendreiging trekken we langs een dozijn campings en verder nog wat tuinders. Langs een voormalig klooster dat nu dienstdoet als opleidingsinstituut met overnachtingsmogelijkheid. Ooit heb ik daar mijn eerste driedaagse verkoop training gekregen. Langzaam maar zeker komt Voorhout in zicht en we zijn ons bewust dat het straks over is. Onze zoektocht naar koffie loopt uit op een mislukking en in de hoop dat er een stationsrestauratie is gaan we alvast naar het station. Daar is geen spoor van eten of drinken dus beginnen we met de groep de kaartjesautomaat te bewerken toen de helft inmiddels een kaartje had was de trein al binnen we wisten de conducteurs (3 man sterk) te overtuigen om nog even te wachten zodat iedereen een geldig kaartje had. Binnen no time waren we in Haarlem daar op het station nog een beker koffie kunnen scoren en de trein naar Castricum genomen. Met enige weemoed keken we naar de plekken waar we allemaal langs waren gelopen. In totaal hebben we ca. 70 km gewandeld. Op het station van Castricum namen we afscheid van elkaar met de belofte dat de LBT1 opvolgers gaat krijgen.

Theo Lute, sorry Lheotute


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 09-07-2024

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]
"; } if(lC>2400) { rightAd3.innerHTML = "
"; }