foto

Goodies: win een bergwandel-cursus van Outdoor Academy

Bergwandel-cursus van Outdoor AcademyHet jaar begint goed met de goodiesprijzen. Outdoor Academy geeft een theorie-cursus bergwandelen weg. Een complete cursus voor als je je voetstappen in de bergen wilt achterlaten. De cursus is bedoeld voor iedereen die graag goed voorbereid de bergen in wil gaan op de wandelpaden.

Gedurende de cursus wordt er onder meer ingegaan op wat er precies onder bergwandelen wordt verstaan (waar gaat het over in klettersteig of alpinisme?) en wat er komt kijken bij het veilig wandelen in de bergen. Zo worden de gevaren die specifiek voorkomen in de bergen besproken, alsook hoe je je tochten goed kunt plannen rekening houdend met de groep, het gebied en de seizoen waarin je de bergen in trekt. Ook zal er aandacht worden geschonken aan het weer (voorspellen, weerkaart lezen, symptomen onderkennen van aankomende verslechteringen, etc.). Uiteraard zal er kort en bondig worden gekeken naar buitensport-EHBO voor in de bergen. De cursus-middag wordt afgesloten met een praktijk-case waarin de deelnemers aan de hand van een geschetste praktijksituatie beslissingen moeten nemen over wat te doen.

Om kans te maken op gratis deelname aan deze theorie-cursus bergwandelen, moet je de volgende vraag beantwoorden:

Naast de theorie-cursus bergwandelen is er ook een cursus voor klettersteig, het 'wandelen' in de bergen langs routes die zijn beveiligd met staalkabels.
Hoe wordt klettersteig ook wel genoemd? Op de site van Outdoor Academy wordt klettersteig ook wel 'Via Ferrata' genoemd.

Uit de vele goede inzenders is één gelukkige getrokken als winnaar: Loes Claassen.

Deze prijsvraag werd mogelijk gemaakt door de Outdoor Academy.


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 25-09-2023

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]