foto

Goodies: Coleman inflatable matras

De self-inflatable matrassen van Coleman zijn gemaakt voor de buitensporter die wel lekker comfortabel wil slapen, maar niet direct een grote hoeveelheid aan gewicht mee wil sjouwen. De Classic Mat weegt dan ook maar 1,1 kg en is daarmee ongeveer even zwaar als modellen van andere gangbare merken.

Coleman inflatable matrasVoor Lite Mat geldt echter een heel ander verhaal. Deze mat is voorzien van enkele vernuftige uitsparingen die je behoorlijk wat extra gewicht kunnen besparen. De Lite Mat weegt dan ook maar 750 gram, ondanks z'n volle lengte van 183 centimeter. De besparing op gewicht is onder andere te danken aan de uitsparingen het hoofd- en voeteneind, daar waar je normaal gesproken toch al ruimte overhoudt bij je matje.

Beide modellen zijn 2,5 centimeter dik en op het breedste punt 51 centimeter breed. Bij de Classic is de bovenzijde van de matras gemaakt van een 150D polyester anti-slip materiaal en de onderzijde van 75D polyester ripstop. De Lite versie maakt gebruik van iets lichter materiaal: 70D nylon diamond ripstop. En erg handig: beide matrassen worden standaard verkocht met een nylon opbergtas, een reparatie kit en 1 of 2 riempjes (respectievelijk bij de Lite en de Classic uitvoering).

Had jij graag één van deze twee self-inflatable matrassen van Coleman willen winnen, dan had je de site van Coleman Benelux moeten bezoeken om het antwoord te vinden op de volgende vraag:

De vulling van onder andere de Fusion-slaapzakken van Coleman bestaat uit holle vezels. Wat is de naam die Coleman aan die vezels geeft?

  Colehollow
Coletherm
Colefiber

De winnaars van deze prijsvraag waren Anita Ras (Coleman Classic) en Arno Verhey (Coleman Lite).

Deze prijsvraag werd mogelijk gemaakt door Coleman Benelux.

Let op: door deel te nemen aan deze Goodies-prijsvraag accepteer je automatisch de disclaimer van deze site.


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 26-11-2020

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]