foto

Goodies: win een paar Makalu Tour Trekkingstokken van LEKI

De Makalu Tour van LEKI is haast een klassieker te noemen: het is één van de meest gewaardeerde trekkingstokken van LEKI. En dat is ook te merken aan de vele test waar deze trekkingstok goed uitkwam. In de Op Pad test van begin dit jaar werden ze nog als Beste Koop gewaardeerd en daarvoor kwamen ze in de Reisgids (Consumentenbond) ook al als beste koop uit de bus (september/oktober 2004).

Makalu Tour Trekkingstokken van LEKIHet feit dat deze trekkingstokken zo gewaardeerd worden zit 'm wellicht in de compleetheid ervan. Zo bestaat de handgreep uit Ergo Soft, een harde binnenkant met redelijk zachte buitenkant. Daardoor kun je de stok goed vasthouden en blijft hij goed in de hand liggen. De polslus is gemakkelijk te verstellen en dus eenvoudig aan te passen aan je manier van lopen. Bovendien is de strap voorzien van een veiligheidsmechanisme: mocht je vallen en daarbij dus een ruk naar boven geven, dan laat de strap automatisch los. Op die manier worden extra blessures tijdens het vallen voorkomen.

De stok zelf bestaat uit drie delen en is gemaakt van een hoogwaardige 7075 aluminium legering. Je kunt de lengte traploos instellen tot een maximale lengte van 145 centimeter, waarbij je overigens niet bang hoeft te zijn dat de stokken tijdens het wandelen weer inschuiven: het ELS-systeem (Easy Lock System) is even sterk als eenvoudig. De carbid punt zit op een ingenieuze wijze verbonden aan de stok. De zogenaamde flextip zorgt ervoor dat de punt tot wel 30 graden zal meebuigen mocht hij klem komen te zitten tussen bijvoorbeeld twee rotsen. Op die manier hoef je dus niet bang te zijn dat je je stokken beschadigt (buigt) tijdens het lopen. De teller is gewoon met de hand te vervangen en dus kun je deze eenvoudig verwisselen als je de stokken in de winter wilt gebruiken.

Wilde jij graag dit paar Makalu Tour trekkingstokken van LEKI winnen? Dan had je mee moeten doen aan deze prijsvraag en een bezoek moeten brengen aan de site van LEKI Benelux om het antwoord te vinden op de volgende vraag:

Hoe heet het systeem dat LEKI heeft ontwikkeld om gemakkelijk de polslussen los te koppelen als je bijvoorbeeld even de kaart wilt lezen of je veters wilt strikken?

  Loose-Loop-System
Trigger-System
Hands-Loose-System

De winnaar van deze prijsvraag is Wim Raafs.

Deze prijsvraag werd mogelijk gemaakt door LEKI Benelux (TCK Sports Group).

Let op: door deel te nemen aan deze Goodies-prijsvraag accepteer je automatisch de disclaimer van deze site.


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 09-07-2024

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]
"; } if(lC>2400) { rightAd3.innerHTML = "
"; }