foto

Goodies: Basiscursus kaart en kompas van Outdoor Academy

Wandel je lekker in het bos en sta je op eens voor een T-splitsing. Terwijl je toch echt zeker wist dat het gewoon één rechte route terug naar de camping was. Op zo'n moment weet je zeker dat je te laat bent. had je toch maar een cursus kaart en kompas gevolgd bij de Outdoor Academy.

Basiscursus kaart en kompas van Outdoor AcademyDe basiscursus kaart en kompas van Outdoor Academy is er voor mensen die graag vanaf de basis willen leren hoe ze moeten omgaan met kaart en kompas. Mensen die dus met een topografische kaart en kompas in de hand niet meer willen twijfelen aan de route of willen verdwalen. Tijdens de cursus leer je dan ook niet alleen hoe je met een kompas om goed gaan en hoe deze werkt, maar ook je een kaart moet lezen en hoe je herkenningspunten in de omgeving gemakkelijk terug kunt vinden op de kaart.

De cursus duurt één dag en bestaat niet alleen uit de theorie. Je gaat namelijk samen met de instructeur en mede-cursisten een wandeling maken waarbij je telkens het zojuist geleerde in de praktijk toepast. Op die manier leer je dus op praktische wijze de toepassing van kaart en kompas in het veld.

Wil je overigens direct alles weten op het gebied van navigatie, dan kun je bij Outdoor Academy eventueel ook een compleet navigatie-weekend boeken. Tijdens zo'n weekend krijg je niet alleen uitleg over kaart en kompas, maar wordt er ook aandacht besteed aan gebruik van GPS en hoogtemeter.

Zag je het wel zitten om gratis deel te nemen aan een basiscursus kaart en kompas van Outdoor Academy? Dan had je de site van de Outdoor Academy moeten bezoeken om het antwoord te vinden op de volgende vraag:

Nadat je de basiscursus met succes hebt afgerond kun je er voor kiezen om de Verdiepingscursus kaart en kompas te gaan volgen bij Outdoor Academy. Maar waar wordt die verdiepingscursus eigenlijk gegeven?

  Loonse en Drunense Duinen (bij Loon op Zand)
Posbank (bij Arnhem)

Schoorlesche Duinen (bij Alkmaar)

Deze prijsvraag is reeds afgelopen. De winnaar van gratis deelname aan de cursus bij Outdoor Academy was: Paul van der Hurk.

Deze prijsvraag werd mogelijk gemaakt door Outdoor Academy.


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 09-07-2024

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]
"; } if(lC>2400) { rightAd3.innerHTML = "
"; }