foto

Goodies: win deelname aan een Pieps-training in het Stubai-Tal

Zeker in deze tijd van het jaar zie je steeds vaker nieuwsberichten over lawine-gevaar en slachtoffers die niet op tijd uit de resten van een lawine konden worden gered. Als buitensporter kun je je daar deels tegen wapenen door het juiste materiaal mee te nemen en voldoende kennis te hebben van zowel sneeuw en lawinegevaar als ook het gebruik van het materiaal. Middels deze prijsvraag maak je kans om in elk geval één onderdeel goed in orde te hebben: de kennis van het gebruik van een lawine-piep.

Pieps-training in het Stubai-TalStubai kwam eind 2004 met een zeer geavanceerde lawine PIEP. De DSP, zie ook 'In de kijker', is een zeer nauwkeurige lawinepieper en beschikt over geavanceerde functies om ook bij meerdere slachtoffers snel en adequaat te kunnen reageren. Maar hoe train je eigenlijk het gebruik van een lawine-pieper? Stubai kwam met de oplossing in de vorm van een draagbare trainings-unit, bestaande uit meerdere zenders en een centrale unit voor de besturing ervan. Hiermee kunnen op elke willekeurige plaats in de sneeuw verschillende scenario's worden nagebootst om de gebruiker van de lawine-piep op praktische wijze te trainen in het gebruik van zijn pieper.

Bovendien hebben ze in de thuisregio, het Stubai-Tal in Oostenrijk, een stuk van een bergwand compleet uitgerust met het systeem om trainingen te kunnen geven aan reddingswerkers en expeditie-klimmers die op deze manier snel en adequaat getraind kunnen worden in het snel een efficiënt vinden van slachtoffers van een lawine. Op die manier kan de theoretische kennis die eigenaars van een piep hebben opgedaan middels een bijgeleverde DVD direct worden toegepast in de nagebootste praktijk. Daarbij komen verschillende scenario's aan de orde, van het vinden van één slachtoffer tot het vinden van meerdere slachtoffers van een lawine.

In het tweede weekend van maart vindt er een training plaats waar jij gratis mee naartoe kunt. Inbegrepen is de reis naar het Stubai-Tal (met de auto) en het verblijf tijdens het weekend. Tevens krijg je de Stubai-DVD over lawine-gevaar mee als aandenken.

Om deelname aan deze training te winnen die je de site van Stubai Bergsport te bezoeken voor het antwoord op de volgende vraag:

De bij deze training gebruikte lawine-piepers hebben als volledige naam Pieps A.R.T., maar waar staat die afkorting eigenlijk voor?

  Advanced Rescue Training
Avalanche Rescue Transceivers
Avalanche Rescue Transmitter

De winnaar van deze prijsvraag was Rutger Bach.

Deze prijsvraag werd mogelijk gemaakt door Steep Part (importeur van Stubai) en Stubai Bergsport. De deelname is persoonsgebonden, op eigen risico en niet in te ruilen voor geld. De training vindt plaats op vrijdag 10 maart 2006, vertrek uit Nederland is op 9 maart en op 12 maart zul je weer thuiskomen.

Let op: door deel te nemen aan deze Goodies-prijsvraag accepteer je automatisch de disclaimer van deze site.


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 26-11-2020

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]