Wenger Batallion Diver

Goodies: Wenger Batallion Diver

De Wenger Batallion Diver is een echt 'Swiss Made' horloge voor de buitensporter die net iets meer verlangt dan alleen het kunnen zien van de tijd. De Batallion Diver is dan ook ideaal geschikt om te dragen tijdens lange trektochten of expedities.

In de prijsvraag van oktober werden naast een paar 'opzoek-vragen ook gevraagd om een expeditie te beschrijven waarin je de Batallion Diver kon dragen. Uit de goede inzendingen werden enkele finalisten gekozen en op de site gepresenteerd met hun expeditie. Bezoekers van de site kozen de uiteindelijke winnaar van de Batallion Diver: Berry Zwarts (hij krijg bijna 44% van de stemmen).

De expedities van de finalisten (in alfabetische volgorde) waren de volgende:

Finalist A: 3.55%
Een uitdagende "expeditie" is het om in één dag in alle provincies het hoogste gebouw te beklimmen. Dat kan langs de buiten kant of door middel van trappen lopen. Er moeten er minstens drie langs de buiten kant worden bedwongen(door het team zelf te bepalen) en het vervoer van het ene naar het ander gebouw moet te voet of met meerdere(b.v. auto, trein, step, etc...) eenmalig te gebruiken vervoermiddelen gebeuren(door het team zelf te bepalen). Dit alles in estafettevorm door een team van 10 personen. Estafettevorm wil zeggen dat een in een koker opgerolde vlag door een teamlid(en) wordt doorgegeven aan een ander teamlid zodat deze vlag op alle hoge gebouwen is geweest en wordt ontrold op het laatste gebouw!
Ingezonden door Martin Boers

Finalist B: 7.09%
Eco-challenge, de grooste èn milieuvriendelijkste adventure-race ter wereld. Er zit alles in waar ik mijn bed voor uit kom: hiking, biking, klimmen, kayakken, mountaineering, etc. Ik zou mee willen doen met een team dat niets aan het toeval overlaat. En dat zelfde verwacht ik ook van mijn materiaal. Wenger heeft mij, na jarenlange ervaring bij scouting, bewezen een ideale partner te zijn.
Ingezonden door Corné Brouwer

Finalist C: 31.21%
Voor een meerdaagse huttentocht in alpien terrein heb je een goede uitrusting nodig. Een van de belangrijkste instrumenten, die je niet kunt missen, is een horloge die je nooit in de steek laat. Voor het goed plannen van iedere dag, voor het gewekt worden op tijd, voor het eventueel bijstellen van plannen. Zonder tijd ben je niet bij de tijd. Zeker niet als je onderweg bent. Als je dan ook nog de minder toeristiche routes opzoekt, ben je op jezelf aangewezen en kan je niemand anders vragen hoe laat het is, misschien wel te laat. Je moet dus op je horloge kunnen rekenen. Het horloge moet 'tegen een stootje kunnen' en inzetbaar zijn in allerlei verschillende situaties: koud, warm, droog, vochtig, noem maar op. Dat kan toch alleen maar met een General Service Timepice van Wenger?!
Ingezonden door Fred Mellink

Finalist D: 14.18%
Een huttentocht door de alpen van 3 dagen. Onder begeleiding van een gids. Dag 1 met je volle rugzak met al je eten en drinken en je overige spullenop pad. Na uitleg over het gebied en een les over het weer in de alpen. Na het weerpraatje , een klein lesje over navigatie in de bergen met kaart en kompas. En hoe je met een horloge (JE WENGER) het noorden en het zuiden kunt bepalen. Na een dag lopen in de bergen kom je aan bij de eerste hut, iedereen kookt zijn eigen potje en helpt elkaar met het voor bereiden van het eten. s''avonds vroeg in je slaapzak. Dag 2 vroeg opstaan en een goed ontbijt is noodzakelijk. Na het ontbijt de hut schoonmaken en de rommel opruimen. Dan gaan we weer op pad. De gids geeft uitleg over bedreigde planten in de bergen en eventuele dieren in de alpen. Na het onderweg afgelegde route en de mooie uitzichten komen we aan bij de 2e hut. daar krijgen we uitleg hoe je met een mes moet omgaan hij neemt natuurlijk de wenger zakmessen als voorbeeld, hoe snij je een stuk hout en loop nooit met een open zakmes. Na het eten, sterke verhalen,slapen.. dag 3 staat in het teken van een excursie bij de wenger fabriek. De fabricage van messen en horloges. Na een korte wandeling en met groot respect voor de natuur , gaan we s''middags op excursie en keren we tevreden huiswaarts.
Ingezonden door Bart Visser

Finalist E: 43.97%
Mijn expeditie zal er vast anders uitzien dan wat de meeste hikers er onder verstaan. Anders omdat ik er niet van houd om "vreemd" te gaan, niet tijdens het schrijven van mijn expeditie verhaal en ook niet met het dragen van een horloge. Tijdens mijn expeditie kan ik eindelijk mijn eigen Wenger dragen en mij dus met heel veel fatsoen boven op "La Tourette" bij Annecy (Frankrijk) vertonen. Het lopen naar boven zal makkelijker gaan met minder gewicht op je lichaam. De tijd naar boven is exact te bepalen met een horloge dat altijd gelijk loopt. Regen en wind doen mij niets meer. Op de top genieten van het uitzicht en van de mensen die je ziet denken "Wat een staaltje vakwerk heeft hij om zijn pols. Zou het uit Frankrijk komen". De perfecte expeditie is mijn Frankrijk opzoeken en daar weer hiken alleen nu met een aanvulling. In de toekomst is het dan ook niet uitgesloten om ook in andere delen van de wereld te ontdekken met aan mijn pols dit staaltje vakwerk. "Vreemd" gaan zit er dan ook voor mij niet in.
Ingezonden door Berry Zwarts

Deze prijsvraag werd mogelijk gemaakt door Robijns, de importeur van Wenger.


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 09-07-2024

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]
"; } if(lC>2400) { rightAd3.innerHTML = "
"; }