Radical Design

Meer weten over rugzakken?
Kijk op Rugzak.nl
(by Lowe Alpine)

Radical Design

Radical Design is een kleine producent van kwaliteitsrugzakken, ligfietstassen en fietskarren. Bovendien biedt het de mogelijkheid in het atelier tot ontwerp en uitvoering van maatwerk, van enkele stuks tot serieproductie.

Radical Design: de voordelen op een rijtje

  • Radical Design is 100% Nederlands. Dus service kan snel (en in het Nederlands) worden geleverd
  • Radical Design is een verhoudingsgewijs kleine fabrikant en kan dus makkelijk inspelen op specifieke wensen
  • Naast rugzakken en travelpacks maakt Radical Design onder andere ook hondenrugzakken en fietstassen
  • Radical Design maakt zelf accessoires. Extra zijvakken of een regenhoes zijn dus altijd op maat verkrijgbaar

Radical Design: enkele modellen uit de outdoor-serie

Sechura
Sechura
De Sechura kenmerkt zich door diens slanke postuur, wat hem geschikt maakt voor alpiene activiteiten als tourskieën en huttentochten.

Chestpack
Chestpack
Accessoire dat een wandelaar extra ruimte geeft van ongeveer 1,5 liter voor bijvoorbeeld kaart, kompas, GPS, GSM of compact camera.
Atacama
Atacama
Een bijzonder aantrekkelijke rugzak voor diegenen die 55-65 liter net teveel vinden, maar wel een volwaardig draagcomfort wensen.

Cirrus
Cirrus
De Cirrus is dé allround bergsportrugzak, voor een aantrekkelijke prijs.
Pulsar
Pulsar
De Pulsars en Stellars uit deze serie zijn maatwerkrugzakken. De niet-verstelbare rugpanden in vijf maten zijn sterk, stabiel en comfortabel.

Stellar
Stellar
De Pulsars en Stellars uit deze serie zijn maatwerkrugzakken. De niet-verstelbare rugpanden in vijf maten zijn sterk, stabiel en comfortabel.

Radical Design: overige informatie
Voor meer informatie over Radical Design kun je terecht op hun site: (http://www.radicaldesign.nl/).

Om de modellen in het echt te zien kun je bij bijna alle buitensportzaken van Nederland en België terecht.

Recente nieuws-items met betrekking tot Radical Design:

Ervaringen met Radical Design:

Radical Design / Travlite 70L (€ 265,01)

Comfort van een rugzak, gemak van een travelpack. Tot nu toe gebruikten we 'normale' rugzakken en dat is voor een 'korte' trip ook het beste, ga je voor langere tijd en maak je gebruik van ov is een rugzak niet ideaal. Nadeel: niet overal te koop.
(Wim Kollmer / 2001-06-15)


Radical Design Alplite 70 (€ 273,00)

Zeer fijne rugzak, geen overbodige dingen erop en goede materialen. Kan makkelijk gebruikt worden met 25 kg bagage. Gaat nu zo'n 5 jaar mee en is slecht 1 keer terug gegaan naar de fabrikant (goede service!)
(suzanne / 2003-07-02)


Radical Design Chestpack (€ 49,00)

Na het zien van een demo, meteen gekocht en gebruikt op beide rugzakken (45l. en 70l.). Sindsdien niet meer zonder gelopen: Altijd snacks, drinken en camera bij de hand in een tas die niet in de weg zit. Ideaal!
(Maarten / 2009-02-23)


Radical Design GuidePRO (€ 135,00)

Hoewel vorm en wijze van inpakken in het begin erg wennen zijn, erg tevreden over draagcomfort en gebruiksgemak. Pickelbevestiging mag iets steviger.
(Martijn van der Cruijsen / 2002-08-28)


Radical Design Ice Job L (€ 227,00)

Fraaie klimrugzak met hoog draagcomfort. Door toepassing van zachte panelen in het rugpand in combinatie met één klein framestaafje midden onder in de rugzak ipv framestaven heeft de rugzak een flexibel rugpand. De heupband is lekker gepolsterd maar niet te dik/stug (past goed over klimgordel). Heupband is overigens ook uitneembaar. Gewicht wordt goed op de heupen/lende overgebracht. Slimme pikkelbevestiging en stijgijzerzak aan de buitenkant van de rugzak.
(Wouter Lagendijk / 2003-09-08)


Radical Design Pulsar (€ 400,00)

Op de eerste plaats een goede service, ik heb de rugzak gekocht bij Spacsport maar er bleek een verkeerde heupband op te zitten. ( een dames i.p.v. een heren). Ze vertellen je precies wat verkeerd is en hoe op te lossen. Na 300 dagen intensief gebruik en een 9000 km moet er wat stiksel nagekeken worden bij het boven compartiment. Alle onderdelen zijn los verkrijgbaar en de rugzak kan worden aangepast als men dat wenst. Een rugzak niet voor een trektochtje maar voor het echte werk. Heel bijzonder en praktisch is de breedte van het ondervak. Hierin past een 50 cm tent zonder problemen zodat je eerst je tent op kunt zetten zonder de rugzak verder open te maken.
(Harrie Loonen / 2015-09-07)


Radical Design Space Wizard 75L (€ 299,00)

TOP! Zit als gegoten en 2350 gram is t.o.v. andere rugzakken met die inhoud (gem. 2700/2800 gram) best licht. En er is zeer goed over de details nagedacht. Over nagedacht. Geweldige 1-vaks rugzak.
(Stephan / 2003-09-10)


Radical Design Stellar 75 (€ 389,00)

Prima rugzak! Wel erg duur maar qua comfort perfect. Wel erg veel instelmogelijkheden die je eerst onder de knie moet hebben maar als je het eenmaal weet dan gaat het goed. Met 79l. toch wel erg groot maar hij is goed te verkleinen met bandjes. Enne... Hij kan tegen forse stoten.
(Dirk Sybenga / 2002-10-15)


Radical Design stellar 75 (€ 280,00)

Prima, heerlijk stabiele rugzak. Goede afstellingen mogelijk. Heupbanden goed, schouderbanden erg goed, tas goed aan te passen. Zeer goed vakwerk.
(S. de Leest / 2004-03-29)


Radical Design Stellar 75 (€ 380,00)

Stevige, lichte rugzak zonder onnodige fratsen. Groot genoeg voor meerdaagse wintertochten. Het inpakken vereist enige zorg, maar daarna zit hij erg goed. Dit geldt ook voor het instellen van de bandjes en riempjes. Op het rugpand is de ventilatie beter dan bij andere rugzakken die ik heb geprobeerd. Erg fijn is dat alles gerepareerd kan worden met enkel naald&draad; je hoeft geen ingewikkelde naden los te tornen als je een gesp wilt vervangen.
(walter / 2007-08-16)


Radical Design Stellar 75 (€ 389,00)

Ik kocht in 2001 nog het oude model. De rugzak is veel door me gebruikt op allerlei tochten. Absoluut perfect vind ik de pasvorm op de rug en de heupbanden. Zelf ben ik vrij lang en deze rugzak is daarvoor geschikt. De rugzak is niet kapot te krijgen: ik heb de rugzak meerdere malen over rotsen laten zakken en de zak heeft na al die tijd nog geen beschadigingen. Ik zweet er wel van op mijn rug. Mooie kwaliteit als je bereid bent de prijs te betalen (voor mij was de pasvorm overtuigend).
(Maarten / 2008-11-12)


Radical Design wadi L (€ 309,00)

Perfecte rugzak met ontelbaar veel verstelmogelijkheden. Rugzak is niet kapot te krijgen.... Ik heb haar al enkele malen (noodgedwongen) van een rots ed af moeten laten glijden. Geen enkel probleem. Echt grote klasse. De relatief hoge prijs compenseert alles.
(Klaas Bonekamp / 2005-01-03)Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 26-06-2021

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]