foto

Wandelstokken

Een paar jaar geleden werd je uitgelachen als je alleen al het idee opperde om de bergen in te gaan met wandelstokken. Wandelstokken waren immers alleen voor opa en oma en andere mensen die slecht ter been waren. Nu kijkt men je eerder vreemd aan als je zonder stokken de ruigere landschappen probeert te bedwingen. Iedereeen loopt met stok(ken). Soms met een goede reden, soms ook omdat alle anderen het nou eenmaal ook doen.

In dit stuk wil ik je meer vertellen over het hoe en waarom van wandelstokken. Ik wil uitleggen waarom je een wandelstok zou kunnen gebruiken, welke soorten wandelstokken er zijn, waar je op let als je er vervolgens één of twee gaat aanschaffen en hoe je er vervolgens mee loopt. Ook is er een pagina over LEKI, waarschijnlijk het bekendste merk wandelstokken.

Hoewel ik in dit stuk een algemeen beeld wil geven over wandelstokken, zullen er vooral eigen ervaringen instaan. Dit omdat het gebruik van wandelstokken voor de meeste mensen anders is en ieder ze op een eigen manier gebruikt. Mocht je zelf ook ervaringen hebben of tips willen geven met betrekking tot het lopen met stokken, maak dan gebruik van het prikbord.

Andere bronnen met betrekking tot wandelstokken:
About.com: walking with sitcks
Peter Clinch's poles page


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 27-11-2023

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]