foto

In de kijker: VAUDE Cimone 55+8

VAUDE Cimone 55+8De Cimone 55+8 van VAUDE is een op en top vrouwen trekkingrugzak. Bij VAUDE wordt het specifiek voor vrouwen ontwerpen dan ook serieus genomen. Niet alleen in woorden, maar ook in daden. De rugzakken worden door vrouwen, voor vrouwen ontwikkeld en getest. Daardoor is de Cimone 55+8 de perfecte rugzak voor iedere vrouw die graag meerdaagse tochten maakt.

Vrouwelijke features

De Cimone zit vol met features die speciaal voor vrouwen zijn toegevoegd. Het meest in het oogspringende is wellicht wel het afneembare topvak dat tevens diens doet als toilettas. Binnenin zitten meerdere aparte vakjes, een spiegeltje en een haak op de tas aan een tak op ooghoogte te hangen. Maar natuurlijk is de rugzak ook volledig aan gepast aan de vrouwelijke anatomie. Denk daarbij aan schouderbanden die met extra foam zijn gevuld, een afneembare heupband die zich perfect rond de vrouwelijke heupen vormt en een Tergolight rugpand dat traploos is af te stellen tussen maat XS en XL. Verder zijn er veel aparte opbergvakjes: in de heupband, in het kleine voorvak onderin en in het hoofdvak zelf. Bovendien wordt er bij de Cimone 55+8 een apart opbergzakje geleverd dat je aan de heupband of je riem kunt hangen. Dit zakje heeft het ideale formaat om een GPS, GSM of ander klein materiaal in op te bergen waar je tijdens het lopen gemakkelijk bij wilt kunnen.

Tergolight rugpand

Het Tergolight van VAUDE is inmiddels een klassieker. De lengte van dit rugpand is gemakkelijk te verstellen: een Velcro (klittenband) strap die precies midden op het rugpand zit is voorzien van de lengtemate XS t/m XL. Door deze strap hoger of lager vast te zetten bepaal je de lengte van het rugpand. Omdat dit bovendien traploos is, kun je het rugpand altijd op de ideale lengte instellen.
Naast gemakkelijk af te stellen is het Tergolight rugpand ook nog eens erg comfortabel. Het gewicht van de rugzak wordt goed verdeeld over de heupband, terwijl de rugzak dankzij de vormgeving van de schouderbanden zeer stabiel op je rug blijft zitten. Bovendien zijn er meerdere afstelbanden om de rugzak helemaal perfect te laten aansluiten aan je rug en heupen: loadlifters op de schouders, straps op de heupband en een in hoogte verstelbare borstband met ingebouwd fluitje.

Beweeg je muis over de foto's om een vergroting te bekijken.

Het topvak van de Cimone is tevens een afneembare toilettasHet Tergolight rugpand is makkelijk verstelbaarHet hoofdvak kan ook via de buitenkant worden bereiktEen extra (los) heuptasje is gemakkelijk voor klein materiaal
VAUDE Cimone 55+8

Veel opbergruimte

VAUDE heeft de Cimone 55+8 uitgerust met voldoende opbergruimte voor een flinke meerdaagse trekking. De stokken van de tent kunnen in de extra lange zijvakken worden gestoken. De slaapzak kan in het onder/bodemvak, terwijl het slaapmaatje gemakkelijk aan de straps onder de rugzak gehangen kan worden. Zo houd je voldoende ruimte in het grote hoofdvak over voor kleding, de tent en je brander en eten. Aan de zijkant heb je verder nog meshvakken om eventueel drinkflessen te plaatsen, maar in het hoofdvak is ook een speciaal vak om je waterzak in te hangen. Je wandelstokken kun je ophangen aan de handige Velco-sluitingen om tenslotte je jas binnen handbereik te houden door deze achter de compressiebanden aan één van beiden zijden te hangen.

Overige features

Een erg handige feature van de VAUDE Cimone 55+8 is de grote opening waarmee het hoofdvak kan worden bereikt zonder dat je de rugzak in zijn geheel hoeft open te maken: twee ritsen die over de volle lengte van het hoofdvak lopen kunnen zo worden gebruikt om snel iets uit de rugzak te halen zonder dat je het topvak hoeft los te koppelen. Dat topvak is overigens niet alleen afneembaar, maar ook hoogte verstelbaar. Zo kun je dus behoorlijk veel kwijt in je rugzak en tocht nog het topvak goed sluitend bovenop plaatsen. Aan de buitenkant zijn er diverse materiaallussen geplaatst, grotere aan de achterkant van de rugzak en kleintjes om bijvoorbeeld je kompas of pet op de borst aan te hangen aan de schouderbanden. Tot slotte is de rugzak uiteraard voorzien van een geïntegreerde regenhoes, welke onderin de rugzak zit weggewerkt.

Materiaal, kleuren en gewicht

De Cimone 55+8 is gemaakt van 500D PU Cordura Polyamide met PU coating op de plaatsen waar de kans op wrijving of schuren bestaat. Op andere plaatsen is 210D Dobby Polyamide met PU coating of 600D Polyester met PU coating gebruikt. De rugzak is verkrijgbaar in 4 verschillende kleurcombinaties: denim/steelblue, red/vinered, lightbrown/mocca en (nieuw voor 2010) lindengreen/darkgreen. De Cimone weegt 2410 gram en dat is dus inclusief de regenhoes en de ingebouwde toilettas in het topvak.

Advies verkoopprijs

De verkoopprijs van de VAUDE Cimone 55+8 is EURO 160,00

Verkrijgbaarheid

De VAUDE Cimone 55+8 is verkrijgbaar bij de betere buitensportzaken. Winkels die VAUDE nog niet in het assortiment hebben, kunnen voor meer informatie contact opnemen met Vaude Nederland in Hazerswoude-Dorp (0172-232338).

Meer informatie over VAUDE

Voor meer informatie over VAUDE in het algemeen kun je ook de site van VAUDE zelf bezoeken.

Meer informatie over rugzakken

Voor meer informatie over rugzakken kun je terecht in de materialen-rubriek van deze website.

Recente nieuws-items met betrekking tot Vaude:


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 18-05-2024

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]
"; } if(lC>2400) { rightAd3.innerHTML = "
"; }