foto

In de kijker: een overzicht voor 2004

In het jaar 2004 hebben er 24 verschillende producten in deze rubriek extra aandacht gekregen. Een overzicht van de producten die in het jaar 2004 in 'In de kijker' stonden:

Vaude Jolly Comfort

Vaude Jolly Comfort

Actieve ouders van kleine kinderen nemen de kids gewoon mee op hun hikes in de Jolly Comfort van Vaude, welke door de Consumentenbond in september 2003 nog als beste koop werd gekozen.
Meer over Vaude Jolly Comfort


Coleman Adrenaline 2

Coleman Adrenaline 2

De Adrenaline 2 van Coleman is een universele trekkerstent die zeker bij hikers die van ruimte houden in de smaak zal vallen. De tent is volgestouwd met handige features en weegt 3,9 kilo.
Meer over Coleman Adrenaline 2


Lowe Alpine Contour XC20

Lowe Alpine Contour XC20

Deze multi-functionele dag-rugzak sluit naadloos aan op je lichaam door toepassing van de door Lowe Alpine al vaker gebruikte Contour-vorm. Hij is dan ook ideaal voor skiërs, adventure racers of klimmers.
Meer over Lowe Alpine Contour XC20


Primus Litech cooking kit

Primus Litech cooking kit

De Litech cooking kit van Primus bestaat uit twee sauspannen, een kleine (1,7 liter) en een grote (2,1 liter), één deksel die geschikt is voor beide pannen, een multi-functioneel handvat en een mesh bag om alles bij elkaar te houden.
Meer over Primus Litech cooking kit


Eureka! Northern Lite 2

Eureka! Northern Lite 2

Er komt steeds meer vraag naar kleine, lichtgewicht tenten voor hikers en trekkers. Eureka! speelt in op die vraag met hun nieuwe Northern Lite tenten uit de serie 'Ultra Lightweight'. De Northern Lite 2 is bestemd voor 2 personen.
Meer over Eureka! Northern Lite 2


Raichle Mountain High

Raichle Mountain High

De basis van het hiken is eigenlijk toch wel een goede schoen. De Mountain High van Raichle is speciaal voor de hikers die langere tijd op pad gaan met een (middel)zware rugzak en daarbij het liefst zo comfortabel mogelijk willen lopen.
Meer over Raichle Mountain High


TNF Prophecy PacLite Jacket

TNF Prophecy PacLite Jacket

Steeds meer mensen zijn op zoek naar manieren om gewicht te besparen tijdens hun tochten. Lichtere tenten, lichtere pannen en een lichtere rugzak zijn daarbij vaak zaken waaraan men meteen denkt. Op kleding valt echter ook behoorlijk in gewicht te besparen, zonder dat dit direct ten koste van het comfort gaat. Het Prophecy paclite jacket van The North Face is hier een goed voorbeeld van.
Meer over TNF Prophecy PacLite Jacket


PacSafe DaySafe

PacSafe DaySafe

Waarschijnlijk is niks zo vervelend als na een wandeling door de stad er achter moeten komen dat er dingen uit je rugzak zijn gestolen. De DaySafe van PacSafe rekent hier voor eens en voor altijd mee af, want deze compacte daypack is voorzien van extra laag Exomesh, een gaaswerk van lichtgewicht roestvrij staal dat buitenstaanders de kans ontneemt om ongevraagd in de rugzak te neuzen.
Meer over PacSafe DaySafe


Ajungilak Vision SL

Ajungilak Vision SL

Eerder dit jaar kon je in de nieuws-rubriek al lezen over de introductie van de dubbel-laags Vision-serie van Ajungilak. Sinds maart 2004 liggen ze in de winkel en de Vision SL is de lichtste slaapzak van deze serie met een gewicht van slechts 1150 gram.
Meer over Ajungilak Vision SL


Coleman F1 Lite Lantern

Coleman F1 Lite Lantern

De F1 Lite Lantern van Coleman is het logische vervolg op de al eerder geïntroduceerde F1 lichtgewicht-branders. De F1 Lite Lantern is dan ook voor die buitensporters die wel een gaslamp mee willen nemen, maar geen gram te veel willen dragen.
Meer over Coleman F1 Lite Lantern


ChaiRB De Luxe

ChaiRB De Luxe

Als je na een lange hike terugkomt bij de camping wil je graag even lekker kunnen zitten om je benen rust te geven. Tuurlijk kun je dat doen op een rotsblok of een matje, maar de ChaiRB De Luxe zit nét even iets comfortabeler.
Meer over ChaiRB De Luxe


Osprey Eclipse 26+5

Osprey Eclipse 26+5

Eens in de zoveel tijd kom je en rugzak tegen die eigenlijk zo'n beetje alle eigenschappen heeft die je als actieve buitensporter zoekt: de Eclipse 26+5 van Osprey is zo'n veelzijdige rugzak. Of beter gezegd: twee rugzakken.
Meer over Osprey Eclipse 26+5


Nomad Onyx 55

Nomad Onyx 55

De Onyx-serie van Nomad wordt al jaren door velen gewaardeerd. Niet alleen door buitensporters, maar vooral ook door backpackers die regelmatig met het openbaar vervoer reizen en dus liever een smallere rugzak hebben. De Onyx 55 is namelijk een smalle, hoge rugzak.
Meer over Nomad Onyx 55


Suunto X9

Suunto X9

De Suunto X9 is zo'n technologisch wonder dat veel, zo niet alle meetinstrumenten in zich voert die een beetje buitensporter graag bij zich wil hebben tijdens een tocht: een horloge, hoogtemeter, barometer, thermometer, kompas en bovendien een GPS.
Meer over Suunto X9


Nalgene Sahara

Nalgene Sahara

De Nalgene Sahara is een compacte rugzak, een zogenaamde 'hydration pack', die speciaal voor de kortere hikes of 'rides' is ontwikkeld waarbij drinken noodzakelijk is. Vooral handig dus bij korte dagtochten in de zomer of tijdens het fietsen in warme omstandigheden.
Meer over Nalgene Sahara


Rambler Daytrack

Rambler Daytrack

De Rambler Daytrack is de kleine opvolger van de zeer succesvolle Rambler Explorer die al jaren op de markt is. De Daytrack is een kleinere, compactere versie en dus beter handelbaar en meer geschikt voor mensen die niet zoveel ruimte nodig hebben voor hun spullen.
Meer over de Rambler Daytrack


The North Face Apex Pant

The North Face Apex Pant

De Apex Pant van The North Face is een heerlijke broek om te hiken. Hij is dan ook speciaal voor trekking en hiking ontwikkeld en dat is te merken. De broek is gemaakt van Tropo Apex Stretch. Dit materiaal is elastisch in vier richtingen en daardoor heb je dus een enorme bewegingsvrijheid tijdens het lopen. Omdat ook de knieën zijn voorgevormd blijft de broek ook prima zitten als je bijvoorbeeld steil omhoog moet lopen.
Meer over The North Face Apex Pant


X-Optics Night Comet

X-Optics Night Comet

De Night-Comet van X-Optics is zo'n gadget waar je snel aan verslaafd raakt: een zeer scherp, helder beeld met een vergrotings-factor 5 die het mogelijk maakt om ook diep in de nacht in het donker om je heen te kunnen kijken wat voor dieren er zoal rond je tent dwalen. De Night-Comet is een nachtkijker van de 1+ generatie, wat wil zeggen dat deze net iets beter is dan de standaard-klasse voor consumentengebruik.
Meer over de X-Optics Night Comet


Asolo Fugitive GTX

Asolo Fugitive GTX

De Fugitive GTX van Asolo maakt is één van de schoenen uit de Energy-serie: zeer comfortabele schoenen voor lichtgewicht hiken en lichte bergtochten. De schoen is uitgevoerd met het door Asolo ontwikkelde Duo Asoflex systeem om vermoeidheid en blessures tot een minimum te beperken.
Meer over Asolo Fugitive GTX


Mammut Iceland Jacket

Mammut Iceland Jacket

Het Iceland Jacket van Mammut geeft een geheel nieuwe betekenis aan 'twee-laags': de binnenzijde van dit jack bestaat uit een laag zachte fleece, terwijl aan de buitenkant een dikke wollaag het jack een 'authentieke look' geeft. Het Iceland Jacket is dan ook zo'n echt lekker dik jack om aan te trekken...
Meer over Mammut Iceland Jacket


Julbo Enak Excel

Julbo Enak Excel

Deze keer een zeer bijzonder product in 'In de kijker': de Enak Excel ski-goggle van Julbo. Een ski-product op Hiking-site.nl? Inderdaad, want door de toepassing van een klasse 4 lens in deze goggle is hij prima te gebruiken tijdens bijvoorbeeld het sneeuwwandelen.
Meer over Julbo Enak Excel


La Sportiva Trango Trek Micro

La Sportiva Trango Trek Micro

Deze keer aandacht voor een wel erg lichte bergschoen: de Trango Trek Micro van La Sportiva. Met een gewicht van slechts 1250 gram (per paar!) is deze schoen toch zeer geschikt voor het zware werk dat je normaal gesproken met een stevige B/C schoen zult uitvoeren.
Meer over La Sportiva Trango Trek Micro


Hi-Tec Altitude II

Hi-Tec Altitude II

Met de Altitude II bewijst Hi-Tec dat een goede wandelschoen niet persé vreselijk duur hoeft te zijn. Hij is dan ook lager geprijsd dan de meeste wandelschoenen van dit type. Toch biedt hij de gemiddelde (berg)wandelaar genoeg steun voor het lopen van flinke dagtochten.
Meer over Hi-Tec Altitude II

Polar AXN700

Polar AXN700

Nog niet zo lang geleden heeft Polar een nieuwe serie outdoor computers geïntroduceerd bestaande uit drie modellen. De AXN700 is het topmodel van deze serie en heeft dan ook een behoorlijke hoeveelheid handige functies in zich.
Meer over de Polar AXN700


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 18-05-2024

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]
"; } if(lC>2400) { rightAd3.innerHTML = "
"; }