foto

In de kijker: Julbo Enak Excel

Deze keer een zeer bijzonder product in 'In de kijker': de Enak Excel ski-goggle van Julbo. Een ski-product op Hiking-site.nl? Inderdaad, want door de toepassing van een klasse 4 lens in deze goggle is hij prima te gebruiken tijdens het sneeuwwandelen in extreme omstandigheden óf door bergbeklimmers die geen compromis willen sluiten als het gaat om oogbescherming.

Julbo Enak ExcelDe Enak Excel is het meest vooruitstrevende model uit de Enak-serie die Julbo eerder dit jaar introduceerde. Naast de Excel is er ook nog de Mid en de Classik. En hoewel bij al deze goggles ventilatie, perfect zicht en absulute comfort een belangrijke rol spelen, is de Excel het summum van de brillen die er op dit moment te krijgen zijn. Zo zorgt een dubbele luchtstroom (van zowel toevoer als afvoer) er voor dat er geen condenscorming plaatsvindt in de bril zelf. De ventilatie is immers optimaal, met onder andere luchtkanalen aan de zijkant van de bril, de onderkant, de voorkant en de bovenkant.

Een ander belangrijk aspect bij een bril als de Julbo Enak Excel is het zicht dat je hebt tijdens het dragen. Enerzijds moet de bril comfortabel zitten, anderzijds moet hij dusdanig groot zijn dat de drager ervan een groot vrij zichtveld heeft tijdens het dragenervan. En met de Enak Excel heb je dus beiden: een comfortabele bril die een zeer wijds zicht geeft. Wat tevens belangrijk daarbij is, is het feit dat dit zich zonder vertekeningen is. Daardaar is de bril veel veiliger en ook minder vermoeiend voor de ogen. Of zoals ze dat bij Julbo zelf zeggen: 'XY Geometry for distortion-free XXL panoramic vision'.

Naast de ventilatie en het zicht is echter ook het al eerder genoemde draagcomfort van belang. Hiertoe is de Enak Excel gemaakt van zeer flexibele PU. Daardoor past hij zijn vorm zeer goed aan aan de vorm van het gezicht van de drager. Hierbij tevens geholpen door het zachte schuim dat rondom de gehele bril is toegepast waardoor de bril stevig kan worden aangestrapt zonder direct vervelend strak tegen het gezicht aan te drukken. Dit strappen gebeurt middels de elastische band die is voorzien van een zogenaamde Axis-Lock: een dubbele sluiting die zeer snel is af te stellen, ook met de handschoenen nog aan. De strap is overigens ook lang genoeg om 'm over een helm te dragen, handig dus voor snowboarders of skiërs die de Enak Excel dragen.

Perfecte ventilatie wordt verkregen door luchtkanalen op alle mogelijke plekken. Zacht schuim zorgt ervoor dat ook op de neus de Julbo Enak Excel comfortabel zit en goed aansluite. De strap is uitgevoerd met een Axis-lock sluiting, welke ook met handschoenen aan snel is af te stellen. De Julbo Enak Excel wordt geleverd inclusief een handig opberghoes met kliksluiting.

De Enak Excel wordt overigens geleverd met een handige opberghoes. Deze is voorzien van een halskoord met kliksluiting. Daardoor kun je 'm snel vastklikken om je nek.

Bij het ontwikkelen van de Enak Excel werd Julbo bijgestaan door Enak Gavaggio. Enak, die tevens naamgever is van de goggles, heeft inmiddels een behoorlijke naam opgebouwd met zijn ski-kunsten: 1e plaats Crossmax World Open in 2003, 1e plaats Skier Cross World Cup 2003, 3e plaats Winter X-Games 2003 en maar liefst 5 medailles op de Winter X-Games in 2003.

De verkoopprijs van de Julbo Enak Excel is EURO 99,00.

De Julbo Enak Excel is verkrijgbaar bij de betere buitensportzaken. Winkels die Julbo nog niet in het assortiment hebben, kunnen voor meer informatie contact opnemen met Bart van Driel (+31 (0)6 41 24 73 76).

Meer informatie over Julbo

Voor meer informatie over Julbo in het algemeen kun je ook de site van Julbo zelf bezoeken.

Meer informatie over zonnebrillen

Voor meer informatie over zonnebrillen kun je terecht in de materialen-rubriek van deze site.

Recente nieuws-items met betrekking tot Julbo:


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 27-03-2024

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]
"; } if(lC>2400) { rightAd3.innerHTML = "
"; }