foto

In de kijker: Mammut Iceland Jacket

Het Iceland Jacket van Mammut geeft een geheel nieuwe betekenis aan 'twee-laags': de binnenzijde van dit jack bestaat uit een laag zachte fleece, terwijl aan de buitenkant een dikke wollaag het jack een 'authentieke look' geeft. Het Iceland Jacket is dan ook zo'n echt lekker dik jack om aan te trekken als je bijvoorbeeld 's-avonds voor de tent zit of als een gure wind het lopen minder plezierig dreigt te maken.

Mammut Iceland JacketHet Iceland Jacket van Mammut is ideaal voor de koude winterdagen. Het is zo'n jack dat je tijdens een koude winter elke dag aan wilt hebben omdat het je zo goed beschermt tegen de gure wind en de kou. Een jack om in te wonen dus. En da's eigenlijk ook niet vreemd, want de twee-laagse constructie met aan de binnenkant een zeer comfortabel aanvoelende fleece en aan de buitenkant het wol zorgt dat de warmte goed wordt vastgehouden. En doordat het fleece aan de binnenkant prettig aanvoelt hoef je dus ook niet bang te zijn voor het jeuken dat een normale wollen trui/vest vaak veroorzaakt.

De kraag van het Iceland Jacket is omhoog te zetten en de rits kan helemaal tot bovenaan dicht. De hals en kin worden dan ook ruimschoots beschermd tegen de gure wind. Een dikke tochtstrip zorgt ervoor dat de wind ook geen kans maakt om door de rits binnen te dringen. Aan de voorkant het Iceland Jacket voorzien van twee grote zakken, elk afsluitbaar met een rits. Door de manier waarop deze zakken in de jas zijn genaaid bieden ze aan de binnenkant tevens twee handige binnenzakken om bijvoorbeeld je kaart in op te bergen.

Een tochtstrip zorgt dat de wind die door de rits komt geen kans maakt. De zakken aan de voorkant zijn zo ingenaaid dat er tevens 2 binnenzakken ontstaan. De kraag kan omhoog worden gezet om zo ook de nek en de kin te beschermen tegen de koude wind. De kraag van het Icaland Jacket is binnenin zo afgewerkt dat je nergens irriterende naden direct op de huid hebt.

Het gebruikte materiaal bestaat voor 4% uit polyacryl, 40% polyester, 14% wol en 4% polyamide. De ritsen zijn uiteraard YKK, dus van hoge kwaliteit.

Het Iceland Jacket is verkrijgbaar in de kleuren Viper, Black Mélange, Indigo en Smoke. Zoals je van Mammut gewend bent is er een ruime maatvoering: XS, S, M, L, XL, en XXL. De damerversie van het Iceland Jacket is verkrijgbaar in de kleuren Parchment, Black Mélange, Indigo en Mango en is er in de maten XS, S, M, L en XL.

De verkoopprijs van het Mammut Iceland Jacket is EURO 129,95.

Het Mammut Iceland Jacket is verkrijgbaar bij de betere buitensportzaken. Winkels die Mammut nog niet in het assortiment hebben, kunnen voor meer informatie contact opnemen met RB Agenturen in Benthuizen (079-3300100).

Meer informatie over kleding vind je uiteraard in de materialen-rubriek. Voor meer informatie over Mammut in het algemeen kun je ook de site van Mammut zelf bezoeken.

Recente nieuws-items met betrekking tot Mammut:


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 06-06-2024

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]
"; } if(lC>2400) { rightAd3.innerHTML = "
"; }