foto

In de kijker: X-Optics Night-Comet

De Night-Comet van X-Optics is zo'n gadget waar je snel aan verslaafd raakt: een zeer scherp, helder beeld met een vergrotings-factor 5 die het mogelijk maakt om ook diep in de nacht in het donker om je heen te kunnen kijken wat voor dieren er zoal rond je tent dwalen. De Night-Comet is een nachtkijker van de 1+ generatie, wat wil zeggen dat deze net iets beter is dan de standaard-klasse voor consumentengebruik.

X-Optics Night-CometDe Night-Comet is uitgevoerd met een licht-tube van de A+ klasse (1+ generatie), één van de beste die er op dit moment op de markt zijn voor de consumenten-markt. De voeding bestaat uit een kleine CR123 batterij, welke tevens de ingebouwde infrarood-spot voorziet van stroom. Hierdoor kan ook in volledige duisternis (zoals een grot) zonder problemen worden rondgekeken zonder dat er direct een felle spot nodig is.

In tegenstelling tot goedkopere nachtkijkers zijn de lenzen van Night-Comet gemaakt van glas. Hierdoor is een veel helderder en scherper beeld haalbaar. Ook is het objectief extra groot, zodat de helderheid ook hierdoor positief wordt beïnvloedt. En uiteraard is de lens professioneel gecoat.

De aan/uit knoppen zijn met één hand te bedienen Onderop is een schroefdraad voor montage op een statief. Middels een los verkrijgbaar T-stuk kan de Night-Comet ook op een SLR-camera worden gebruikt. Standaard wordt de Night-Comet geleverd inclusief een draagtas.

De Night-Comet is gemakkelijk met één hand te bedienen: de aan/uit knop voor zowel de nachtzicht-kijker als de infrarood-spot zitten bij de handgreep. Onderop is een schroefdraad aanwezig voor een statief, zodat ook langdurige observatie van bijvoorbeeld wild geen probleem is.

X-Optics is een Nederlands bedrijf en de gehele research en development gebeurt dan ook in eigen land. De objectieven voor de nachtkijkers worden gefabriceerd in Japan, de bodies in China. Bij de assemblage is er sprake van een zeer strenge kwaliteits-controle (Lloyd's), zodat men gemakkelijk 2 jaar garantie op de kijkers kan geven.

De Night-Comet van X-Optics wordt standaard geleverd invlusief draagtas, draagband, handleiding en een garantiekaart.

De verkoopprijs van de X-Optics Night-Comet is EURO 399,00.

De X-Optics Night-Comet is verkrijgbaar bij de betere buitensportzaken. Winkels die X-Optics nog niet in het assortiment hebben, kunnen voor meer informatie contact opnemen met X-Optics in Utrecht (030-2667550).

Voor meer informatie over X-optics in het algemeen kun je ook de site van X-Optics zelf bezoeken.

Voor meer informatie over (nacht)kijkers kun je ook de materialen-rubriek van deze site raadplegen.

Recente nieuws-items met betrekking tot X-Optics:


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 21-07-2024

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]
"; } if(lC>2400) { rightAd3.innerHTML = "
"; }