foto

In de kijker: Polar AXN700

Nog niet zo lang geleden heeft Polar een serie outdoor computers geïntroduceerd bestaande uit 3 modellen. De AXN700 is het topmodel van deze serie en heeft dan ook een behoorlijke hoeveelheid handige functies in zich.

Polar AXN700De Polar AXN700 is uitgerust met verschillende functies die je op wel meer outdoor-horloges terug kunt vinden, zoals een hoogtemeter, barometer, kompas, thermometer en natuurlijk sporthorlogefuncties. Wat de AXN700 echter bijzonder maakt is de zeer uitgebreide reeks functies met betrekking tot hartslagmeting en calorieverbruik. Hier gaat de AXN700 namelijk niet alleen verder dan de andere outdoor computers uit deze serie (de AXN300 en de AXN500), maar ook verder dan hartslagmeters van veel andere merken.

Zo kun je middels de functie 'OwnIndex' kijken of je conditie na een bepaalde periode van trainen ook daadwerkelijk verbetert. Hiertoe voer je eerst je gegevens in, waarna je middels een test kunt zien wat je huidige conditie is. Deze wordt bepaald op basis van de OwnIndex, welke weer vergelijkbaar is met de maximale zuurstofopname. Door nu gedurende langere tijd je OwnIndex-waarde te vergelijken met de voorgaande waarde kun je zien of je conditie daadwerkelijk is verbeterd.

Vooral voor (expeditie)klimmers (zoals bijvoorbeeld Wilco van Rooijen) is het belangrijk om de hartslag in de gaten te houden. Je kunt er immers aan aflezen in hoeverre het lichaam is geacclimatiseerd aan de omstandigheden op grote hoogte. Daartoe kun je de Polar HFrest test doen, waarbij je hartslag in rusttoestand wordt gemeten. Na meting hiervan kun je een soort basislijn zien waar je hartslag zich normaal gesproken bevindt tijdens rust. Door nu je huidige hartslag (in rust) te vergelijken met je vastgestelde basislijn, kun je zien of je lichaam zich heeft aangepast aan de nieuwe omstandigheden.

De WearLink maakt het meten van hartslag en calorieverbruik mogelijk. De Polar AXN700 wordt standaard geleverd met een uitgebreid software-pakket. De programmeerbare HeartTouch-functie maakt het mogelijk om te switchen van modus zonder op knopjes te hoeven drukken. Elke modus wordt duidelijk middels een icoontje aangegeven.

Naast de genoemde functies om hartslagmeting uit te voeren bezit het horloge ook enkele zeer bijzondere features die je niet snel op andere buitensport-horloges zult tegenkomen. Zo is er de mogelijkheid (vooral interessant voor skiërs en snowboarders) om automatisch het aantal afdalingen te meten, waarbij tevens gegevens als daalsnelheid en hoogteverschil worden opgeslagen.

Ook is er de programmeerbare HeartTouch-functie: een makkelijke manier om te switchen van de ene modus naar de andere door simpelweg het horloge dichtbij de WearLink borstband te houden. Ideaal dus als je niet beide handen vrij hebt.

Verder heb je de mogelijkheid om de gegevens op te slaan in losse bestanden, welke je vervolgens middels infrarood naar ofwel je PC ofwel een compatible GSM kunt sturen. Op die manier kun je nog meer doen met je trainings- of tochtgegevens (visualiseren, vergelijken, delen met anderen, etc.).

Overigens wordt de AXN700 geleverd inclusief een zeer compleet software-pakket. Hiermee kun je niet alleen de instellingen van je outdoor computer wijzigen, maar tevens de bestanden beheren van de gemeten gegevens. En wel zo grappig: je kunt je eigen logo uploaden naar het horloge (op de site van Polar zijn er ook diverse logo's te downloaden).

De AXN700 is gemaakt van roestvrijstaal en waterdicht tot een diepte van 100 meter. De batterij (CR2032) kun je gemakkelijk zelf vervangen. De outdoor computer blijft waterdicht doordat er een rubberen O-ring is geplaatst in het batterijcompartiment. Standaard krijg je 2 van die ringen als reserve bij je AXN700 geleverd.

De functies (en specificaties) van de Polar AXN700 op een rijtje:

Sporthorloge
Tijd, dag van de week, alarmen, dubbele tijd, reminder, stopwatch en CountDown timer.
Nauwkeurigheid: groter dan 0,5 seconden/dag bij +25 C.

Hartslagmeter
Geeft je hartslag weer in slagen per minuut, als % van de HFmax, gemiddelde en maximale hartslag en als grafische trendcurve.
Nauwkeurigheid: 1% of 1 hsm, wat groter is, de definitie geldt voor de evenwichtstoestand. Meetbereik hartslag: 15-240.

Caloriemeter
Meet en toont het energieverbruik in calorieën.

Fitness-test
Bepaalt je maximale zuurstofopname (VO2max).

HFrest test
De Polar HFrest test meet en toont je hartslag in rusttoestand. Veranderingen in je hartslag in rusttoestand geven je een indicatie van bijvoorbeeld je aanpassing aan grote hoogten.

Gecodeerde signalen
Voorkomt storing met andere hartslagmetergebruikers.

Hoogtemeter
Toont de huidige hoogtemeting met de grafische trendcurve en je verticale voortgang.
De Polar polsunit berekent de hoogte op basis van de standaard gemiddelde hoogte bij gedefinieerde luchtdrukken volgens ISO 2533. Weergavebereik: -550 m tot +9000 m. Resolutie: 1 m. Resolutie stijgings-/dalingshoogte: 5 m. Resolutie verticale snelheid: 1 m per min of 50 m per uur. Gecompenseerde temperatuur

Barometer
Toont de barometerdrukmeting met de grafische trendlijn en de temperatuurmeting.
Weergavebereik: Huidige luchtdruk op zeeniveau 800 hPa tot 1100 hPa / 23,60 inHg tot 32,50 inHg. Absolute druk 300 hPa tot 1100 hPa / 8,85 inHg tot 32,50 inHg. Resolutie: 1 hPa / 0,05 inHg. Weergavebereik thermometer : -20 C tot +60 C, resolutie: 1 C.

Kompas
Toont de richting in graden en de hoofdpunten bij een naar het noorden gerichte indicator.
Resolutie: 1 graad.

Verticale snelheidToont de stijgings- en dalingssnelheid, die aangeeft hoe snel je verticaal omhoog of omlaag bent gegaan.

Infrarood-communicatie
Draadloze tweeweg infraroodcommunicatie stelt je in staat om je activiteiten achteraf te analyseren met de Polar Performance Software of PolarOutdoorGuide.com web service.

Communicatie met GSM
Communicatie met mobiele telefoon via infrarood. Polar MobileLink software vereist (wordt apart verkocht). Onder andere compatible met de Nokia 5140.

De verkoopprijs van de Polar AXN700 is EURO 469,95.

De Polar AXN700 is verkrijgbaar bij de betere buitensportzaken. Winkels die Polar nog niet in het assortiment hebben, kunnen voor meer informatie contact opnemen met Polar Electro Nederland bv in Almere (036-5460313).

Voor meer informatie over Polar in het algemeen kun je ook de site van Polar zelf bezoeken.

Recente nieuws-items met betrekking tot Polar:


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 18-05-2024

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]
"; } if(lC>2400) { rightAd3.innerHTML = "
"; }