foto

In de kijker: Nomad Onyx 55

De Onyx-serie van Nomad wordt al jaren door velen gewaardeerd. Niet alleen door buitensporters, maar vooral ook door backpackers die regelmatig met het openbaar vervoer reizen en dus liever een smallere rugzak hebben dan een brede. De Onyx 55 is namelijk een vrij smalle en hoge rugzak, vol met handige vakken en features.

Nomad Onyx 55Zo kan het topvak van de Onyx55 zeer eenvoudig worden gebruikt als heupgordel of kleine dag rugzak. Hiertoe hoef je 'm enkel los te klikken en binnenstebuiten te keren. Aan de buitenkant is de Onyx 55 verder voorzien van onder andere een handig elastisch netwerk om snel je trui of jas onder te stoppen en aan beide zijkanten van zowel meshpockets voor een bidon als lange smalle vakken voor bijvoorbeeld je tentstokken.

De Onyx 55 is uitgevoerd met het 'Advanced EasyTrek Comfort Carrying System'. Een lange benaming voor een uiterst vernuftig systeem om het rugpand van de rugzak aan te kunnen passen aan de lengte van de drager. Hierdoor zit de rugzak dus altijd comfortable, of je nu een lange of een korte bouw hebt. Onderin het onderste vak van de rugzak zit een gecombineerde regenhoes/flightbag verwerkt. Op die manier heb je dus altijd zowel de regenhoes als de flightbag bij de hand, hoewel deze ook eenvoudig kan worden losgekoppeld en thuis worden gelaten.

Middels gespen aan de zijkant kant de inhoud van de Onyx 55 goed op z'n plaats worden gehouden omdat het hoofdcompartiment hierdoor gecomprimeerd kan worden. Dus ook als er minder in de rugzak zit blijft hij comfortabel zitten.

Het Advanced EasyTrek Comfort Carrying System zorgt voor een verstelbare lengte van het rugpand. Aan beide zijden zijn lange verticale vakken verwerkt voor bijvoorbeeld de tentstokken. Het topvak is in een handomdraai om te bouwen tot een dagrugzak. Onderin zit een gecombineerde regenhoes/flightbag verwerkt.

De rugzak is overigens voorzien van bevestigingspunten (gespen) voor de Nomad Travel Kits, welke er voor zorgen dat je zaken als kaart, GSM en paspoort op de buik kunt dragen. Ideaal dus als je veel in steden of met het openbaar vervoer reist.

De Onyx 55 is uitgevoerd in 840D Nailhead en 600D Kodra, met op enkele strategische punten het stevigere 1000D Kodra. Leeg weegt hij 2500 gram en (zoals de naam al doet vermoeden) heeft hij een inhoud van 55 liter. Er is ook een Onyx 50, een Onyx 70 en een grote Onyx 85.

De verkoopprijs van de Nomad Onyx 55 is EURO 144,95.

De Nomad Onyx 55 is verkrijgbaar bij de betere buitensportzaken. Winkels die Nomad nog niet in het assortiment hebben, kunnen voor meer informatie contact opnemen met The Nomad Company in Zevenaar (0316-583500).

Voor meer informatie over Nomad in het algemeen kun je ook de site van The Nomad Company zelf bezoeken.

Voor meer informatie over rugzakken kun je terecht in de materialen-rubriek van deze site.

Recente nieuws-items met betrekking tot Nomad:


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 26-11-2020

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]