foto

In de kijker: Coleman Adrenaline 2

De Adrenaline 2 van Coleman is een universele trekkerstent die zeker bij hikers die van ruimte houden in de smaak zal vallen. De tent is volgestouwd met handige features en weegt 3,9 kilo.

Coleman Adrenaline 2Zoals gezegd is de Adrenaline 2 vooral ruim. De binnentent heeft als afmetingen 220x130x115cm, terwijl de buitentent 300x240x125cm meet. Deze cijfers geven al meteen de kracht van de Adrenaline 2 aan: je hebt meer dan genoeg ruimte om je rugzak en/of andere spullen buiten de binnentent te houden. Ook is er voldoende ruimte om te koken, mits je de tent goed hebt opgezet ten opzichte van de wind.

Door toepassing van kleurcodering is het opzetten van de tent erg gemakkelijk. De stokken hebben een rode of zilveren punt, terwijl deze kleuren ook zijn verwerkt in de stok-slurfen op de tent zelf. Om de binnentent op te hangen kijk je even waar de groene en rode ringetjes zittten en je kunt 'm er gemakkelijk inhangen. De binnentent komt als het ware in de buitentent te hangen en is niet los op te zetten.

Om het opzetten gemakkelijker te maken wordt er zowel voor de bevestiging van de binnentent als het plaatsen van de stokken gewerkt met kleur-codering. Voor een betere ventilatie kunnen verschillende ventilatie-openingen worden geopend. Binnen wordt dit via Variflo gedaan. De 'mesh'-stokslurf is op diverse plaatsen verstevigd. Ook kunnen er extra scheerlijnen worden bevestigd als het weer daar aanleiding toe geeft. Standaard wordt er een uitgebreide reparatie-kit bijgeleverd om eventuele noodreparaties uit te kunnen voeren.

Door zijn vorm kan de Adrenaline 2 een behoorlijke stoot wind verdragen. Het is dan ook een tent die je gedurende vrijwel het gehele jaar kunt gebruiken, mede ook omdat er goed is nagedacht over zowel de ventilatie als het stevig kunnen opzetten. Om condensvorming tegen te gaan maak je gebruik van het vernuftige Variflow-systeem. Binnen kun je middels een elastisch koordje zelf bepalen of er meer of minder ventilatie plaatsvindt, terwijl aan de buitenkant enkele ventilatie-openingen continu open kunnen worden gezet. Ook kan de 'deur' van de binnentent van bovenaf een stukje worden opengeritst, zodat er nog betere ventilatie plaatsvindt. De standaard hoeveelheid scheerlijnen kan worden uitgebreid door gebruik te maken van de extra lussen die om de gehele tent zijn aangebracht, voor het geval de wind stormachtige proporties aan gaat nemen.

Het WeaterTec-systeem van Coleman zorgt ervoor dat ook een regembui geen problemen geeft. Zo zijn de naden getaped, de ritsen niet alleen waterafstotend maar ook nog eens voorzien van een extra beschermband om water te weren. Om één en ander te testen maakt Coleman gebruik van eigen windtunnels en 'rainrooms'.

Als handige features heeft de tent onder andere mesh opbergvakken in de binnentent, lusjes om kleine zaken als een lamp op te hangen in de nok van de binnentent en een speciaal vak om de 'deur' in weg te werken als deze is open geritst.

De stokken zijn gemaakt van Duraluminium 7075 (T9), het doek van Polyester 185T, 5000 mm PU coated (naden getaped), de binnentent van Polyester 185T breathable en no-see-um mesh en het grondzeil van 190T nylon, PU coated 7000 mm (naden getaped). Het materiaal is bewerkt, zodat het brand-vertragend is. En zoals al eerder vermeld werd weegt het totale pakket 3,9 kilo, hoewel dit gemakkelijk kan worden verdeeld tussen twee personen (voor de binnentent, de haringen en de stokken worden er standaard losse zakjes meegeleverd). Het totale pakket zit in een draagzak (55x22cm) die is voorzien van een ingenaaide opzet-instructie voor de tent. Overigens bestaat er ook een Adrenaline 3 welke geschikt is voor 3 personen.

De verkoopprijs van Coleman Adrenaline 2 is EURO 259,00.

De Coleman Adrenaline 2 zal vanaf maart verkrijgbaar zijn bij de betere buitensportzaken. Winkels die Coleman nog niet in het assortiment hebben, kunnen voor meer informatie contact opnemen met Coleman Nordic Office in Breda (076-5728500).

Voor meer informatie over Coleman in het algemeen kun je ook de site van Coleman zelf bezoeken.

Voor meer informatie over tenten kun je terecht in de materialen-rubriek van deze site

Recente nieuws-items met betrekking tot Coleman:


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 27-03-2024

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]
"; } if(lC>2400) { rightAd3.innerHTML = "
"; }