foto

In de kijker: PacSafe DaySafe

Waarschijnlijk is niks zo vervelend als na een wandeling door de stad er achter moeten komen dat er dingen uit je rugzak zijn gestolen. De DaySafe van PacSafe rekent hier voor eens en voor altijd mee af, want deze compacte daypack is voorzien van extra laag Exomesh, een gaaswerk van lichtgewicht roestvrij staal dat buitenstaanders de kans ontneemt om ongevraagd in de rugzak te neuzen.

PacSafe DaySafeHet Exomesh waar de DaySafe mee is uitgevoerd kende je al van de andere producten van PacSafe. Nieuw is echter dat het nu ook daadwerkelijk in de rugzak is verwerkt en het dus een permanente beschermende laag om je rugzak biedt. Vaak vindt de diefstal namelijk plaats doordat dieven een scherp mes in de zijkant of onderkant van de zak steken en zich op die manier toegang verschaffen tot je dure uitrusting. Door het Exomesh is dat dus niet meer mogelijk. Bovendien is het nu middels de ingebouwde staalkabel ook mogelijk om je rugzak even ergens veilig achter te laten: de staalkabel trek je aan, zodat het hoofdvak van de DaySafe zichzelf afsluit. Vervolgens sla je de kabel om een voorwerp dat niet weg kan worden gehaald (bankje, fietsenrek, lantaarnpaal, etc.) en steek je de eind-lus van de kabel weer bij de sluiting. Deze kun je nu aan elkaar vastmaken middels het bijgeleverde hangslot (inclusief 3 sleutels), zodat én de pack niet kan worden opengemaakt én niet kan worden meegenomen.

Aan beide kanten is de DaySafe voorzien van zijvakken en verder zijn er handige straps om bijvoorbeeld je trui of jack aan de buitenkant te hangen. Bovenop zit verder nog een mesh-vak waar je eventueel klein materiaal kwijt kunt.

Het Exomesh bestaat uit een extra tussenlaag van roestvrij staaldraad tussen twee lagen nylon. Door de draadkabel aan te trekken wordt het hoofdvak afgesloten. Middels het bijgeleverde hangslot kan de DaySafe veilig aan vaste objecten worden bevestigd en tegelijkertijd het hoofdvak worden afgesloten. Standaard wordt de DaySafe geleverd met een stevig hangslot met 3 sleutels.

Ondanks het gebruik van het roestvrij staal van de Exomesh is de DaySafe niet veel zwaarder dan andere daypacks van 25 liter: hij weegt ongeveer 1000 gram. Zowel de schouderbanden als de heup- en borstgordel kunnen goed worden afgesteld op het lichaam van de drager.

De verkoopprijs van de PacSafe DaySafe is EURO 89,95.

De PacSafe DaySafe is verkrijgbaar bij de betere buitensportzaken. Winkels die PacSafe nog niet in het assortiment hebben, kunnen voor meer informatie contact opnemen met Jongejans Trading in Hazerswoude-Dorp (0172-586280).

Voor meer informatie over PacSafe in het algemeen kun je ook de site van PacSafe zelf bezoeken.

Voor meer informatie over rugzakken kun je terecht in de materialen-rubriek van deze site.

Recente nieuws-items met betrekking tot Pacsafe (rugzakbeveiliging):


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 16-04-2024

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]
"; } if(lC>2400) { rightAd3.innerHTML = "
"; }