foto

In de kijker: The North Face Apex Pant

De Apex Pant van The North Face is een heerlijke broek om te hiken. Hij is dan ook speciaal voor trekking en hiking ontwikkeld en dat is te merken. De broek is gemaakt van Tropo Apex Stretch. Dit materiaal is elastisch in vier richtingen en daardoor heb je dus een enorme bewegingsvrijheid tijdns het lopen. Omdat ook de knieën zijn voorgevormd blijft de broek ook prima zitten als je bijvoorbeeld steil omhoog moet lopen tegen een berg op, waarbij je nog al eens hoge stappen moet zetten op bijvoorbeeld een blokkenveld.

The North Face Apex PantOok zit de Apex Pant vol handige feature die het leven voor de hiker gemakkelijker maken. Zo zijn er op beide benen grote (met een rits afsluitbare) zakken geplaatst die meer dan genoeg ruimte bieden om je kaart er in op te bergen. Op het linkerbeen zit aan de zijkant tevens een kleiner (met Velcro afsluitbare) zakje voor kleine zakken als een kompas of hoogtemeter. Achterop zit nog een zak welke ook met een rits kan worden afgesloten.

In het ceintuur zit een extra zacht materiaal verwerkt, zodat er geen irritatie ontstaat tijdens het lopen. Er zit een riem met handige sluiting in verwerkt zodat je de broek goed aan kunt trekken. Onderaan de pijpen zijn lange ritsen verwerkt zodat je de broek eventueel over je schoenen kunt aantrekken. Zelf heb ik ook gemerkt dat op warme dagen je hiermee je broek een eind kunt oprollen voor wat minder warme onderbenen. Loop je door nat gras, dan kun je middels de elastische koorden die bij de enkels zijn verwerkt de broekspijpen nauwsluitend aantrekken om je schoenen/enkels.

Het gebruikte Tropo Apex stretch is een lichtgewicht, maar zeer sterk materiaal. Het is windbestendig en vrij duurzaam. Door de elastische eigenschappen van het materiaal zit de broek in alle omstandigheden comfortabel. En door behandeling met de zogenaamde Duckback Durable Water Resistant (DWR) is het materiaal tevens waterafstotend en is de kans op vlekken kleiner.

Op beide benen zijn afsluitbare zakken geplaatst die ruimte genoeg bieden om er een kaart in op te bergen. De broekspijpen zijn voorzien van zowel een rits voor aantrekken over de schoenen als een elastisch koord voor betere afsluiting. De voorgevormde knieën zorgen voor een grotere bewegingsvrijheid. De Apex Pant maakt deel uit van de Summit Series, de meest innovotieve en prestatie-gerichte ontwerpen van The North Face.

De The North Face Apex Pant is verkrijgbaar in de kleur Classic Khaki in de maten S, M, L, XL en XXL. De pant weegt 640 gram (maat XL).

De Summit series van The North Face bestaat uit producten die speciaal voor de veeleisende buitensporters zijn gemaakt. Het gaat hierbij om de meest technische kleding, schoenen en uitrusting uit het assortiment van The North Face. Hierbij wordt steeds gebruik gemaakt van de nieuwste materialen, de meest innovatieve ontwerpen, extreem lichtgewicht samenstellingen en worden de producten zwar getest door het The North Face Athlete Team.

De verkoopprijs van de The North Face Apex Pant is EURO 130,00.

De The North Face Apex Pant is verkrijgbaar bij de betere buitensportzaken. Winkels die The North Face nog niet in het assortiment hebben, kunnen voor meer informatie contact opnemen met CJ Agencies BV in Baarn (035-5424200).

Voor meer informatie over The North Face in het algemeen kun je ook de site van The North Face zelf bezoeken.

Voor meer informatie over kleding kun je terecht in de materialen-rubriek van deze site

Recente nieuws-items met betrekking tot The North Face:


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 06-06-2024

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]
"; } if(lC>2400) { rightAd3.innerHTML = "
"; }