foto

In de kijker: Coleman F1 Lite Lantern

De F1 Lite Lantern van Coleman is het logische vervolg op de al eerder geïntroduceerde F1 lichtgewicht-branders. De F1 Lite Lantern is dan ook voor die buitensporters die wel een gaslamp mee willen nemen, maar geen gram te veel willen dragen.

Coleman F1 Lite LanternDe F1 Lite Lantern weegt slechts 88 gram en behoort daarmee tot één van de lichtste in zijn soort op dit moment. De lamp is uitgevoerd met een lichtgewicht roestvrij stalen mesh bol, waarbinnen het kousje veilig is beschermd tegen zowel stoten als wind. In de bol is een metalen strip met een oog verwerkt, zodat het lampje gemakkelijk aangestoken kan worden met een lucifer zonder de vingers te branden.

Ondanks zijn lage gewicht (slechts 88 gram) en kleine omvang (ongeveer 10 bij 5 centimeter) geeft de F1 Lite Lantern toch een behoorlijke stoot licht. Vergelijkbaar met 24 kaarsen of een gewone 38 Watt gloeilamp.

De F1 Lite Lantern wordt geleverd inclusief een handige opberghoes. Een dunne -maar sterke- staalkabel wordt bijgeleverd om de F1 Lite Lantern eenvoudig op te kunnen hangen. De licht-sterkte van de F1 Lite Lantern is goed af te stellen met de verhoudingsgewijs grote afstelknop. Door het oog in de bol kan de F1 Lite Lantern makkelijk worden aangestoken.

De verhoudingsgewijs grote afstelknop zorgt ervoor dat de F1 Lite Lantern goed is af te stellen. Op die manier kan er dan ook behoorlijk wat brandstof bespaard worden, zodat de F1 Lite Latern (volgens opgave van Coleman) zelfs 18 uur lang kan branden op een C500 (500 mililiter) gas-tankje.

Handig is het bijgeleverde dunne staaldraad dat gemakkelijk aan de bovenkant van de F1 Lite Lantern kan worden bevestigd, zodat deze eenvoudig kan worden vervoerd of opgehangen. Opbergen kun je 'm in de bijgeleverde opberghoes.

De verkoopprijs van de Coleman F1 Lite Lantern is EURO 59,95.

De Coleman F1 Lite Lantern is verkrijgbaar bij de betere buitensportzaken. Winkels die Coleman nog niet in het assortiment hebben, kunnen voor meer informatie contact opnemen met Coleman Benelux BV in Breda (076-5728500).

Voor meer informatie over Coleman in het algemeen kun je ook de site van Coleman Benelux zelf bezoeken.

Voor meer informatie over verlichting kun je terecht in de materialen-rubriek van deze site.

Recente nieuws-items met betrekking tot Coleman:


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 14-11-2020

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]