foto

In de kijker: Nalgene Sahara

De Nalgene Sahara is een compacte rugzak, een zogenaamde 'hydration pack', die speciaal voor de kortere hikes of 'rides' is ontwikkeld waarbij drinken noodzakelijk is. Vooral handig dus bij korte dagtochten in de zomer of tijdens het fietsen op een MTB in warme omstandigheden.

Nalgene SaharaDe Nalgene Sahara is gemaakt van 600 Denier Ripstop en voorzien van een 2 liter 'bladder' (waterzak), gemaakt van TPE. De bladder is voorzien van een extra grote opening (Big Bore) zodat bijvoorbeeld ook ijsblokjes kunnen worden gebruikt om koud water te krijgen. Binnen de pack wordt de bladder opgeborgen in een isolatiezak, zodat het water nog langer koel blijft tijdens het lopen of fietsen.

De drink-tube is met een ingenieuze 'quick-connect' sluiting verbonden aan de bladder,zodat deze snel kan worden verwijderd als de waterzak gevuld moet worden. Voordel hiervan is uiteraard dat je de tube gewoon kunt laten zitten in/aan je pack. Aan het andere eind is de tube voorzien van het eenvoudige 'BITE ME'-systeem. Simpelweg een beetje bijten en je kunt al drinken. Het systeem is zeer makkelijk schoon te houden wat vooral belangrijk is voor de hygiëne.

Het Bite Me systeem is gemakkelijk schoon te maken en kan tevens afgesloten worden door het een kwartslag om te draaien. De drink-tube is aan de waterzak verbonden middels een ingenieuze klik-sluiting. De opening van de waterzak is groot genoeg om ook ijsblokjes in de zak te doen.. De bladder zit opgeborgen in een speciale isolatiehoes. Zo blijft het water extra lang koel.

Naast het eigenlijke drink-systeem is de Nalgene Sahara uiteraard ook voorzien van de diverse 'pack-features'. Zo is er een speciaal vak voor sleutels en andere kleine spullen en een groter voorvak voor bijvoorbeeld een kaart. Ook is er een elastisch koort aangebracht om spullen onder te klemmen. Voor de veiligheid is de achterkant van de pack tevens voorzien van diverse reflecterende strips voor een betere herkenbaarheid in het donker. Vooral handig dus voor MTB-ers die later dan verwacht nog over de weg moeten.

Natuurlijk is de Nalgene Sahara voorzien van een in hoogte verstelbare borstriem en een kleine heupgordel. Op die manier blijft de pack ook tijdens bijvoorbeeld hardlopen of wilde MTB-tochten goed op de rug zitten.

De verkoopprijs van de Nalgene Sahara is EURO 69,95.

De Nalgene Sahara is verkrijgbaar bij de betere buitensportzaken. Winkels die Nalgene nog niet in het assortiment hebben, kunnen voor meer informatie contact opnemen met CJ Agencies BV in Baarn (035-5424200).

Voor meer informatie over Nalgene in het algemeen kun je ook de site van Nalgene zelf bezoeken.

Voor meer informatie over drinken tijdens het hiken kun je dit thema-artikel eens doorlezen.


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 09-07-2024

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]
"; } if(lC>2400) { rightAd3.innerHTML = "
"; }