foto

In de kijker: Asolo Fugitive GTX

De Fugitive GTX van Asolo maakt is één van de schoenen uit de Energy-serie: zeer comfortabele schoenen voor lichtgewicht hiken en lichte bergtochten. De schoen is uitgevoerd met het door Asolo ontwikkelde Duo Asoflex systeem om vermoeidheid en blessures tot een minimum te beperken.

Asolo Fugitive GTXHet Duo Asoflex principe is gebaseerd op twee elementen die aan elkaar zijn versmolten: een hard materiaal om de voet een stevige en evenwichtige steun te geven tijdens het lopen en een zachter gedeelte om schokken te absorberen en dus vermoeidheid van de voeten sterk te reduceren en het comfort juist sterk te vergroten.

De zool bestaat ook uit verschillende delen, waarbij het Aso Brake bijzondere aandacht vraagt. Dit stukje speciaal ontworpen rubber vergoot namelijk de grip op ondergrond bij het bergafwaarts lopen. Juist dan gebeuren de meeste ongelukken (uitglijden) en dat wordt door toepassing van een vernuftig ontwerp dus behoorlijk minder. Door de betere grip loop je ook veel rustiger en op je gemak en raak je dus minder snel vermoeid.

Een ander feature van Fugitive, die overigens veel meer modellen van Asolo hebben is het Wide fit principe: een iets bredere schoen waardoor ook mensen met brede voeten deze schoen kunnen dragen. Zonder daarbij direct enkele maten te groot (slecht voor de hiel) te moeten kopen.

De Fugitive GTX is (zoals de naam al doet vermoeden) van binnen uitgevoerd met Gore-TEx (Sierra) en dus gegarandeerd waterdicht. Aan de buitenkant is hij afgewerkt met suede en nylon/Cordura.

Het Aso Duflex systeem zorgt voor minder blessures en minder snel vermoeide voeten. Zoelen uitgeoverd met Aso Brake zorgen voor meer grip tijdens het afdalen. Wide-fit maakt de schoenen ook geschikt voor mensen met brede voeten.. De Fugitive XTC van Asolo is uitgevoerd met Gore-TEx Sierra, dus gegarandeerd waterdicht.

De Fugitive GTX is verkrijgbaar in de kleuren grey/blue/black, tundra/black, wool/black en olive green/black in de maten 39-49 (heren) en 361/3-432/3 (dames).

De verkoopprijs van de Asolo Fugitive GTX is EURO 149,95.

De Asolo Fugitive GTX is verkrijgbaar bij de betere buitensportzaken. Winkels die Asolo nog niet in het assortiment hebben, kunnen voor meer informatie contact opnemen met Lowe Alpine Benelux BV in Leusden (033-4340454!).

Voor meer informatie over Asolo in het algemeen kun je ook de site van Asolo zelf bezoeken.

Voor meer informatie over schoenen kun je terecht in de materialen-rubriek van deze site

Recente nieuws-items met betrekking tot Asolo:


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 18-05-2024

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]
"; } if(lC>2400) { rightAd3.innerHTML = "
"; }