foto

In de kijker: een overzicht voor 2001

In het jaar 2001 hebben er 11 verschillende producten in deze rubriek extra aandacht gekregen. Een overzicht van de producten die in het jaar 2001 in 'In de kijker' stonden:

Suunto Escape 203
De Suunto Escape 203 is de combinatie van hoogtemeter/barometer en thermometer waar veel buitensporters op hebben gewacht. Een grote display, handige bediening (ook met handschoenen aan) en vooral nauwkeurige metingen maken dit nieuwe stukje electronica van Suunto tot een gadget die veel (berg)wandelaars willen bezitten.
Meer over de Suunto Escape 203

Suunto Escape 203
Resort ChaiRB

Resort ChaiRB
De Resort ChaiRB is niet direct bedoeld om mee te sjouwen in je rugzak. Daar is zelfs de 2600 gram lichtgewicht stoel nog iets te zwaar voor. Maar toch is het een ideale stoel als je dagtochten maakt vanuit een basiskamp (je tent in het bos, op de camping of bij de berghut). Na een lange dag van wandelen kun je dan uitrusten met je rug tegen de rugleuning, terwijl je geniet van je zelfgemaakte prakkie of wegdroomt in een leesboek bij het kampvuur.
Meer over de Resort ChaiRB

Birdland Colibri
Twee nieuwe Birdland tenten, bestaande uit een één- en een tweepersoons uitvoering. Het model zorgt voor de perfecte combinatie tussen slaapcomfort, laag gewicht en hoogwaardig materiaal. Het dakdoek is aan de binnen- en buitenzijde voorzien van elastomer coating. Deze coating verhoogt de trekkracht en scheurweerstand van het doek. De waterdrukweerstand van het dakdoek is minimaal 2000 mm. Het grondzeil is van robuust 124 gr/m² nylon gemaakt. Het aluminium van de stokken is van een speciale legering en dankt zijn sterkte aan de toevoeging van Scandium door het aluminium.
Meer over de Birdland Colibri

Birdland Colibri
Trangia Stormcooker 25-4

Trangia Stormcooker 25-4
De Trangia Stormcooker is bekend om zijn vernuftigheid en eenvoud. Je zet de brander snel en eenvoudig op en je hebt meteen een stormvaste brander met een stevige pannenhouder. Trangia gaat uit van het principe dat je in 'the-middle-of-nowhere' nooit gereedschap of kleine reserve-onderdelen nodig zou moeten hebben.
Meer over de Trangia Stormcooker 25-4

Mammut Yukon Trim
De Yukon Trim van Mammut is een dunne fleece trui (Tecnopile Microfleece 100). Dik genoeg om je warm te houden tijdens rustpuazes of bij het kampvuur in de avond, maar dun genoeg om als klein pakketje te worden opgerold om mee te nemen in de rugzak. En dat is ook meteen de kracht van de Yukon Trim. De trui neemt namelijk nauwelijks ruimte in beslag in je rugzak en kan dus bijna altijd mee, ook in je kleine dagrugzak. Ook prima als tussenlaag, want de stof is zo zacht en glad dat deze makkelijk onder de jas kan worden gedragen.
Meer over de Mammut Yukon Trim

Mammut Yukon Trim
Benchmade 710S

Benchmade 710S
Benchmade staat bekend als een fabrikant van messen met wereld-kwaliteit. En dan niet alleen het gebruikte materiaal of het ontwerp, ook het gebruiksgemak van de messen van Benchmade staat hoog aangeschreven. Openen met één hand is één van de eigenschappen die ook de 710S heeft. Maar waarschijnlijk is het AXIS-lock nog belangrijker.
Meer over de Benchmade 710S

Pacsafe Backpacker
Pacsafe heeft zich gespecialiseerd in het ontwerpen en op de markt brengen van reis-accessoires om je rugzak (maar ook andere zakken en tassen) op een makkelijke manier te beveiligen tegen zowel diefstal als zakkenrollen. Het bekende soort 'visnet' van metaal om een rugzak is voldoende om zakkenrollers ervan te overtuigen dat ze niet makkelijk in de kleine zijvakjes van je rugzak kunnen, terwijl de sterke samenspannende staalkabel die je aan een paal of rek kunt bevestigen ervoor zorgt dat iedereen ziet dat je rugzak niet makkelijk is mee te nemen.
Meer over de Pacsafe Backpacker

Pacsafe Backpacker
Suunto Observer

Suunto Observer
Iedereen kent 'm: het bekende gele outdoor-horloge van Suunto, de Vector. Eind deze maand komt Suunto echter op de markt met een nieuwe 'wristtop-computer': de Suunto Observer. Deze nieuwe polscomputer is vooral lichter en compacter dan diens voorgangers, maar heeft qua techniek ook enkele verbeteringen in zich.
Meer over de Suunto Observer

"Zero" van Cactus Climbing
Buitensporten moet steeds lichter. Elke gram telt en dat geldt dus ook voor de rugzak. De "Zero" van Cactus Climbing speelt hier prima op in. Deze kleine (15 liter) dagrukzak is namelijk super-licht (slechts 340 grammen!), maar toch erg praktisch in het gebruik. Camelbak-ready, met elastische strap om je regenjas aan de buitenkant te hangen en inclusief heupgordel(tje).
Meer over de "Zero" van Cactus Climbing

'Zero' van Cactus Climbing
Primus Himalaya Mesh Lantaarn

Primus Himalaya Mesh Lantaarn
Een goede lamp is nodig om duidelijk op een kaart de route van de volgende dag te kunnen uitstippelen, maar bijvoorbeeld ook handig voor bij het koken of het lezen van een boek. De Primus Himalaya Mesh Lantaarn kun je hier dan ook prima voor gebruiken. Hij is licht van gewicht, bijna geluidloos en door de mesh-buitenkant ook behoorlijk stevig (in tegenstelling tot glas kan dit gaas namelijk wel vervormen, maar niet breken).
Meer over de Primus Himalaya Mesh Lantaarn

Bresser Nautic Waterproof
Hoewel de naam doet vermoeden dat de Bresser Nautic Waterproof alleen een prima kijker is voor watersporters, is niets minder waar. Zijn productkenmerken maken hem uitermate geschikt voor hikers en andere buitensporters: waterdicht (gas-gevuld), stevige rubber-coating, compact en compleet (inclusief draagriem en opbergtasje).
Meer over de Bresser Nautic Waterproof

Bresser Nautic Waterproof

Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 09-07-2024

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]
"; } if(lC>2400) { rightAd3.innerHTML = "
"; }