foto

In de kijker: Benchmade 710S

Benchmade staat bekend als een fabrikant van messen met wereld-kwaliteit. En dan niet alleen het gebruikte materiaal of het ontwerp, ook het gebruiksgemak van de messen van Benchmade staat hoog aangeschreven. Openen met één hand is één van de eigenschappen die ook de 710S heeft. Maar waarschijnlijk is het AXIS-lock nog belangrijker.

Benchmade 710SHet AXIS-lock is een even simpel als functioneel mechanisme om het mes te beveiligen tegen zowel ongewild open- als dichtklappen. Dit door Benchmade ontwikkelde mechanisme zorgt ervoor dat je met een kleine beweging van je duim het mes kunt ontgrendelen en daardoor kunt open- of dichtklappen. Dit is niet alleen een veilige gedachte, het is ook gewoon handig als je kracht moet zetten en bang bent dat het mes wellicht dichtklapt.

Zoals gezegd is de 710S een mes van wereld-klasse. Als staal voor het lemmet werd het (tevens door Benchmade ontwikkelde) ATS-34 roestvrijstaal gebruikt. Daarnaast zorgen de G10-schalen (het heft van het mes) voor een stevige grip die niet ten koste gaat van het gewicht van het mes (dit is een speciaal glas-laminaat dat bestand is tegen chemicaliën dat zo'n 40% lichter is in gewicht dan aluminium).

De 710S is slechts één model uit de door McHenry en Williams ontworpen serie, die verder bestaat uit de gewone 710, de 710BT (gewone lemmet met zwarte teflon coating) en de 710SBT (gecombineerde lemmet met de zwarte BT2 teflon coating).

De Benchmade 710S van dichtbij:

  • Licht van gewicht (128 gram)
  • Totale lengte van het lemmet 9,90 cm (van het mes 22,34 cm uitgeklapt en 12,44 ingeklapt)
  • Lemmet gemaakt van ATS-34 roestvrijstaal, de liners van titanium en de schalen van G-10
  • Voorzien van het door Benchmade ontwikkelde AXIS-lock
  • Met riemclip (op een veilige wijze bevestigd, zodat het mes zich aan de riem niet per ongeluk kan openen)

De verkoopprijs van de Benchmade 710S is Hfl. 509,- of EURO 230,97.

Mocht jij ook een Benchmade 710S willen aanschaffen, loop dan binnen bij de betere buitensportzaak. Winkels die de Benchmade 710S nog niet in het assortiment hebben, kunnen voor meer informatie contact opnemen met Robijns BV in Aalsmeer (0297-383200).

Tevens kun je de site van Benchmade bezoeken voor meer info over dit merk. Meer informatie over messen in het algemeen vind je in de materialenrubriek van deze site.

Recente nieuws-items met betrekking tot Benchmade:


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 16-04-2024

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]
"; } if(lC>2400) { rightAd3.innerHTML = "
"; }