foto

In de kijker: Bresser Nautic Waterproof

Hoewel de naam doet vermoeden dat de Bresser Nautic Waterproof alleen een prima kijker is voor watersporters, is niets minder waar. Zijn productkenmerken maken hem uitermate geschikt voor hikers en andere buitensporters: waterdicht (gas-gevuld), stevige rubber-coating, compact en compleet (inclusief draagriem en opbergtasje).

Bresser Nautic waterproofEen goede kijker is niet alleen voor liefhebbers van vogels een noodzakelijk uitrustingsstuk. Ook buitensporters die af en toe in de horizon willen speuren naar de volgende GR-markering of van verre willen kijken of een berghut wel of niet open is hebben er veel profijt bij. De Nautic Waterproof is voor beide groepen een prima kijker. De kijker is tot op een diepte van 2 meter (of 3 minuten lang) waterdicht en heeft een stevige rubber coating. Daardoor is de kijker stevig gebouwd en kan hij dus tegen de onvermijdelijke stoten tijdens het buitensporten. Daarnaast wordt hij geleverd met een handige opbergzak die je aan je riem of heupgordel kunt bevestigen of om je nek kunt hangen. Standaard krijg je een 10 jaar lange fabrieksgarantie op de kijker.

De Bresser Nautic Waterproof is er in twee sterktes: 8x25 en 10x25. Dus een vergroting van 8 of 10 keer en een objectiefdiameter van 25 milimeter. De kijker geeft al een scherp beeld vanaf ongeveer 3 meter en op een afstand van 1000 meter is het gezichtsveld zo'n 140 meter breed (105 bij 10x25). Schemerwaarde (schemergetal) van de kijker is 14,14 (15,81 bij 10x25), een waarde die aangeeft dat de kijker voornamelijk voor daglicht bestemd is (bij waardes hoger dan 15 is de kijker ook geschikt voor schemering/avond). Lichtsterkte van de kijker is 9,77 (6,25 bij 10x25). Het gewicht van de Nautic Waterproof is 354 gram voor de 8x25 versie en 343 gram voor de 10x25 versie.

De verkoopprijs van de Bresser Nautic Waterproof (8x25) is Hfl. 242,00 of EURO 109,81.

De Bresser Nautic Waterproof is verkrijgbaar bij de betere buitensportzaken. Winkels die Bresser Nautic Waterproof nog niet in het assortiment hebben, kunnen voor meer informatie contact opnemen met Benèl BV in Hoogeveen (0528-234828).

Voor meer informatie over verrekijkers kun je ook in materialen-rubriek kijken. Tevens kun je de site van Bresser bezoeken voor meer info over dit merk.

Recente nieuws-items met betrekking tot Bresser:


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 18-05-2024

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]
"; } if(lC>2400) { rightAd3.innerHTML = "
"; }