foto

In de kijker: een overzicht voor 2003

In het jaar 2003 hebben er 13 verschillende producten in deze rubriek extra aandacht gekregen. Een overzicht van de producten die in het jaar 2003 in 'In de kijker' stonden:

Eureka Moonshadow Duo
De Eureka Moonshadow Duo is een lichtgewicht trekkerstent. Zoals de naam al doet vermoeden biedt hij plaats voor 2 personen, maar daar kunnen makkelijk de rugzakken bij gezien de lengte van de tent (de binnentent meet een lengte van 271cm). Het gewicht van de tent bedraagt 2,1 kilo, welke makkelijk verdeeld kan worden tussen de 2 personen. Bij elkaar past de tent precies in de bijgeleverde opbergzak, die een gemakkelijk in de rugzak past door zijn kleine afmetingen: 17 bij 55 cm.
Meer over de Eureka Moonshadow Duo

Eureka Moonshadow Duo
Julbo Nomad

Julbo Nomad
De Nomad is één van de nieuwste modellen van deze Franse zonnebrillen fabrikant. En met het oog op de sneeuw in Europa had het geen betere timing kunnen zijn om juist nu met deze bril op de markt te komen. De Nomad is namelijk uitgerust met zogenaamde Alti-Chromic lenzen.
Meer over de Julbo Nomad

Ajungilak Kompakt Summer
De Kompakt Summer is één van de meest compacte slaapzakken van dit Noorse merk. Met een volume van slechts 3,3 liter en een gewicht van zo'n 850 gram is het een lichte slaapzak die als ideaal kan worden gezien voor zomers trektochten (van +10°C to +30°C). De Kompakt Summer is beschikbaar in twee lengtes, voor mensen van 180cm of van 195cm en daarmee dus niet geschikt voor de hele lange wandelaars onder ons.
Meer over de Ajungilak Kompakt Summer

Ajungilak Kompakt Summer
Exped Sirius Extreme

Exped Sirius Extreme
Het Zwitserse merk Exped had afgelopen jaar een verrassing voor de buitensport-wereld met diens Down Air Mattress, waarmee het direct diverse prijzen in de wacht sleepte. Dit jaar lijkt Exped opnieuw voor een verrassing te zorgen en wel met de Sirius (Extreme). De prijs is nog maar net in de VS aangekondigd en sleepte meteen de prestigieuze Editors' choice in de wacht van het blad Backpackers. En dat nadat het hier in Europa al een prijs had binnengehaald: het werd door het Duitse Outdoor Magazin in januari beloond als beste tent in de tunnel-tenten test.
Meer over de Exped Sirius Extreme

Trangia Nova
De Trangia Nova is een combinatie van 2 oude bekenden: de vertrouwde Trangia Stormcooker en de revolutionaire Optimus Nova. En bij deze combinatie wordt juist het goede van die twee branders gecombineerd. Daardoor is er een goed afstelbare multifuel brander ontstaan die zonder problemen gebruikt kan worden als het hard waait.
Meer over de Trangia Nova

Trangia Nova
Mammut Cool Pull

Mammut Cool Pull
De Cool Pull van het Zwitserse Mammut is een multi-functioneel sweatshirt om te dragen in vele weersomstandigheden. Zo kan de Cool Pull prima dienen als basislaag onder een dikkere trui, maar bijvoorbeeld ook als bescherming tegen de schadelijke UV-stralen van de zon in de zomer. De Cool Pull is dan ook gemaakt van Husky Peach fleece van Eschler.
Meer over de Mammut Cool Pull

Benchmade Mini Griptilian
Deze maand staat de Mini Griptilian van Benchmade in 'in de kijker'. Een klein, handzaam mes dat vlijmscherp is en bijzonder praktisch en veilig in het gebruik. Het is te openen én te sluiten met één hand en wordt vervolgens geblokkeerd middels het bekende AXIS-lock van Benchmade. Een ideaal mes dus voor klimmers en hikers.
Meer over de Benchmade Mini Griptilian

Benchmade Mini Griptilian
Bridgedale Trekking sokken

Bridgedale Trekking sokken
In het thema-artikel van augustus 2003 werd er al aandacht besteed aan wandelsokken in het algemeen, in deze rubriek daarom nu aandacht voor bijzondere wandelsokken: de Bridgedale Trekking sokken. Deze sokken zijn namelijk speciaal gemaakt voor hikers, met of zonder zware rugzak. In het bijzonder is er gekeken naar de Bridgedale Trekker sokken. Deze bezitten namelijk enkele eigenschappen die de sokken bijzonder geschikt maken voor bezoekers van deze site.
Meer over de Bridgedale Trekking sokken

TNF Off Chute 25 Ski
De Off Chute 25 Ski is één van de nieuwe rugzakken van The North Face die speciaal zijn ontwikkeld voor de winter. Deze zogenaamde 'Tech Packs' hebben allen met elkaar gemeen dat ze zijn uitgerust met het nieuwe 'Fly-Trap' draagsysteem: een nieuwe, sterk verbeterde, manier om skis en snowboards aan de rugzak te bevestigen. Niet alleen blijven zowel rugzak als skis/snowboard beter in balans, maar wordt ook is het nu veel eenvoudiger om je skis/board te bevestigen en los te maken.
Meer over de TNF Off Chute 25 Ski

TNF Off Chute 25 Ski
Lowe Alpine E-volution (eVENT) Jacket

Lowe Alpine E-volution (eVENT) Jacket
Er is veel over te doen geweest in buitensport-bladen en op buitensport-beurzen, maar sinds 1 september is het eindelijk verkrijgbaar: Lowe Alpine jackets gemaakt van het nieuwe eVENT. En al voor de daadwerkelijk introductie van de jackets is eVENT in de prijzen gevallen, want tijdens de laatste OUTDOOR-beurs in het Duitse Friedrichshafen kenden de belangrijkste buitensport-bladen de European Outdoor Innovation Award 2003 toe aan BHA Technologies, fabrikant van eVENT.
Meer over het Lowe Alpine E-volution (eVENT) Jacket

The North Face Adrenaline
The North Face kent iedereen van bijvoorbeeld functionele kleding en tenten. Minder bekend is hun brillen-lijn, die eigenlijk naadloos past binnen het huidige aanbod van buitensport-producten. In samenwerking met Marcolin (eigenaar van onder andere Cébé) werden brillen van hoge kwaliteit, met het design van The North Face ontworpen. En de Andrenaline Square is zo'n zonnebril: licht van gewicht, modern van uiterlijk en hoog van kwaliteit.
Meer over de The North Face Adrenaline

The North Face Adrenaline
Suunto X3HR

Suunto X3HR
De Suunto X3HR is het nieuwe goedkopere broertje van de succesvolle X6HR. De X3HR is iets goedkoper, omdat hij ten opzichte van de X6HR iets minder uitgebreid is. Maar juist die weglating van enkele functionaliteiten maakt deze wristop computer zo interessant voor mensen die aan hun conditie werken. De bediening van de X3HR is namelijk zeer logisch en dus snel aan te leren en daardoor kun je 'm direct gebruiken tijdens het sporten.
Meer over de Suunto X3HR

The North Face Varius Guide pant
Speciaal voor het hiken onder winterse omstandigheden is er de Varius Guide pant van The North Face. De broek maakt gebruik van 2-laags HyVent technologie, een low-cost PU-coating die zorgt voor een goede waterdichtheid in combinatie met goed ademend vermogen.
Meer over de The North Face Varius Guide pant

The North Face Varius Guide pant

Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 18-05-2024

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]
"; } if(lC>2400) { rightAd3.innerHTML = "
"; }