foto

In de kijker: Mammut Cool Pull

De Cool Pull van het Zwitserse Mammut is een multi-functioneel sweatshirt om te dragen in vele weersomstandigheden. Zo kan de Cool Pull prima dienen als basislaag onder een dikkere trui, maar bijvoorbeeld ook als bescherming tegen de schadelijke UV-stralen van de zon in de zomer. De Cool Pull is dan ook gemaakt van Husky Peach fleece van Eschler.

Mammut Cool PullHet Husky fleece geeft de Cool Pull enkele bijzondere eigenschappen. Allereerst voelt het materiaal erg zacht aan en kan dus makkelijk direct op de huid worden gedragen. Het heeft een groot ademend vermogen en is behoorlijk winddicht. Daarnaast geeft het bescherming tegen schadelijke UV-stralen en is het zeer licht van gewicht; een Cool Pull maat L weegt bijvoorbeeld slechts 175 gram. Het is ook nog eens zeer compact en past dus altijd wel in een zijvak van je rugzak om mee te nemen.

Een prettige bijkomstigheid is dat het fleece niet gaat pillen (bolletjes-vorming) en dus mooi blijft. En doordat het materiaal elastisch is heb je een grote mate van bewegingsvrijheid tijdens het dragen. Draag je de Cool Pull als basislaag of gewoon tegen het afkoelen bij het invallen van de avond, dan zul je merken dat de stof je ook behoorlijk warm houdt. Maar warmte zorgt vaak voor zweet en de daarmee gepaard gaande geurtjes. Gelukkig is het fleece van de Cool Pull bewerkt op een speciale manier zodat bacterieën zich niet in de stof nestelen. Dat voorkomt niet alleen de geurtjes, maar is ook nog eens een stuk hygiënischer.

De Cool Pull is verkrijgbaar in 10 verschillende kleuren. Bij de mouwen, de nek en de onderkant is de Cool Pull dubbel afgestikt zonder dat het irriteert. De Cool Pull is er in vele maten: van XS t/m XXL. Husky Peach van Eschler is ademend, warm, zacht, windwerend en beschermt tegen schadelijke UV-stralen.

De Cool Pull is in maar liefst 10 verschillende kleuren verkrijgbaar: lava, ink, black, shark, carbon, coral, parchment, olive, bark en cobalt. En ook in de mate is er een ruime keus: van XS tot maar liefst XXL.

Zelf heb ik de Mammut Cool Pull inmiddels onder de meest uiteenlopende omstandigheden gedragen: tijdens hikes hoog in de bergen bij temperaturen van -12°C als extra basislaag, maar ook in de snikhete zon (33°C) als luchtige bescherming tegen de zon in het Spaanse achterland.

De verkoopprijs van de Mammut Cool Pull is EURO 65,-.

De Mammut Cool Pull is verkrijgbaar bij de betere buitensportzaken. Winkels die Mammut nog niet in het assortiment hebben, kunnen voor meer informatie contact opnemen met RB Agenturen in Benthuizen (079-3300100).

Meer informatie over kleding vind je uiteraard in de materialen-rubriek. Voor meer informatie over Mammut in het algemeen kun je ook de site van Mammut zelf bezoeken.

Recente nieuws-items met betrekking tot Mammut:


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 27-03-2024

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]
"; } if(lC>2400) { rightAd3.innerHTML = "
"; }