foto

In de kijker: Ajungilak Kompakt Summer

De Kompakt Summer is één van de meest compacte slaapzakken van dit Noorse merk. Met een volume van slechts 3,3 liter en een gewicht van zo'n 850 gram is het een lichte slaapzak die als ideaal kan worden gezien voor zomers trektochten (van +10°C to +30°C). De Kompakt Summer is beschikbaar in twee lengtes, voor mensen van 180cm of van 195cm en daarmee dus niet geschikt voor de hele lange wandelaars onder ons.

Ajungilak Kompakt SummerDe slaapzak is gevuld met MTI-loft (zo'n 300 gram). Deze is erg dun qua diameter en is daardoor beter te comprimeren (vandaar het kleine volume). Ook wordt hiermee de lucht beter vastgehouden en is de isolatie-waarde van de vulling dus vrij hoog. De vulling wordt bij elkaar gehouden met MLT (Mikro Lite-Tex) aan de binnenkant en Ripstop aan de buitenkant. Kortom: dunne, maar zeer stevige stof.

Zoals alle slaapzakken van Ajungilak is de Kompakt Summer uitgerust met een rits die vanaf zowel boven als onder kan worden opgemaakt. Daardoor kun je tijdens de echte warme zomernachten nog voor wat extra ventilatie bij het voeteneind zorgen. Overigens is dat voeteneind (eveneens net als bij alle modellen van Ajungilak) in de vorm van een olifanten poot. Hierdoor hebben je voeten dus voldoende ruimte en worden ze lekker warm gehouden omdat ze niet strak tegen de voering aanzitten.

De Kompakt Summer wordt geleverd in opvallende compressie-zak Voor een betere ventilatie is de rits ook van onderaf te openen Om vastlopen van de rits te voorkomen is het binnentijk rond de rits 3 maal gestikt De rits is een stevige YK-rits, die zowel van binnenaf als van buitenaf te bedienen is

De Kompakt Summer past overigens precies in zijn iets warmere broertje, de Kompakt. Door de combinatie van beide slaapzakken heb je een prima slaapzak om tijdens een winterhike te gebruiken. Ook bij een temperatuur ver onder het vriespunt zul je comfortabel slapen.

Overigens heeft de Kompakt-serie zich al ruimschoots bewezen in de outdoor-wereld. Zo kende het Duitse Outdoor magazine de al in november 2001 de 'gear of the year'-award toe aan de Kompakt.

De verkoopprijs van de Ajungilak Kompakt Summer is EURO 149,95.

De Ajungilak Kompakt Summer is verkrijgbaar bij de betere buitensportzaken. Winkels die Ajungilak nog niet in het assortiment hebben, kunnen voor meer informatie contact opnemen met RB Agenturen in Benthuizen (079-3300100).

Meer informatie over slaapzakken vind je uiteraard in de materialen-rubriek. Voor meer informatie over Ajungilak in het algemeen kun je ook de site van Ajungilak zelf bezoeken.

Recente nieuws-items met betrekking tot Ajungilak:


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 18-05-2024

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]
"; } if(lC>2400) { rightAd3.innerHTML = "
"; }