foto

In de kijker: Trangia Nova

De Trangia Nova is een combinatie van 2 oude bekenden: de vertrouwde Trangia Stormcooker en de revolutionaire Optimus Nova. En bij deze combinatie wordt juist het goede van die twee branders gecombineerd. Daardoor is er een goed afstelbare multifuel brander ontstaan die zonder problemen gebruikt kan worden als het hard waait.

Trangia NovaDe Trangia Nova is eigenlijk een aanvulling op de bekende Stormcooker. Hij past namelijk exact in de onderste helft van de Stormcooker, waarbij de controle handel makkelijk buiten het windscherm is te bedienen. Op die manier kunnen mensen die reeds een Stormcooker bezitten hun brander 'upgraden' naar een volwaardige multifuel-brander met een groot vermogen, die tevens zeer precies is af te stellen (van sudderstand tot volle kracht).

De Trangia Nova wordt geleverd inclusief een brandstof fles (0,6 liter), Magic Combi Tool, een opbergzakje en een uitvoerige instructie voor gebruik en onderhoud. Het pompmechanisme van de Nova werkt met een Flipstop-systeem. Dat wil zeggen dat je de fles alleen maar hoeft om te draaien om de laatste restjes druk uit de fles te branden voordat hij uit zichzelf stopt. Op die manier is het niet alleen veiliger om de fles te openen (er staat immers geen druk meer op), maar ook verspil je op die manier geen brandstof (de brander wordt namelijk gevoed met lucht, zodat het laatste restje brandstof wordt opgebrand). De branderslang wordt aangesloten op een bajonet-sluiting aan de pomp.

Geplaatst in de Stormcooker is de Nova meteen voorzien van een windscherm. Met het Magic Combi Tool kan de brander eenvoudig worden gereinigd. Door regulatie direct bij de brander is ook een sudder-stand mogelijk. De Nova wordt geleverd inclusief een opbergzak waar ook de brandstoffles makkelijk in past.

De Magic Combi Tool is er voor het onderhoud aan de brander. De tool is voorzien van maar liefst 11 functie (inclusief flessenopener), waarvan de meest in het oog springende de ingebouwde schoonmaak-magneet is. Deze magneet hoeft alleen maar onder de brander door te worden gehaald om de interne Magic Needle de branderkop te verschonen of te ontstoppen.

De Trangia Nova toont vooral zijn krachten als het hard waait. Het windscherm van de Stormcooker zorgt er namelijk voor dat de wind de vlam niet dooft. De Nova kan overigens precies passend worden opgeborgen in de Stormcooker. Op die manier heb je een redelijk compact pakket om in je rugzak te stoppen.

De verkoopprijs van de Trangia Nova is EURO 149,-.

De Trangia Nova is verkrijgbaar bij de betere buitensportzaken. Winkels die Trangia nog niet in het assortiment hebben, kunnen voor meer informatie contact opnemen met RB Agenturen in Benthuizen (079-3300100).

Meer informatie over branders vind je uiteraard in de materialen-rubriek. Voor meer informatie over Trangia in het algemeen kun je ook de site van Trangia zelf bezoeken.

Recente nieuws-items met betrekking tot Trangia:


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 27-03-2024

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]
"; } if(lC>2400) { rightAd3.innerHTML = "
"; }