foto

In de kijker: Exped Sirius Extreme

Het Zwitserse merk Exped had afgelopen jaar een verrassing voor de buitensport-wereld met diens Down Air Mattress, waarmee het direct diverse prijzen in de wacht sleepte. Dit jaar lijkt Exped opnieuw voor een verrassing te zorgen en wel met de Sirius (Extreme). De prijs is nog maar net in de VS aangekondigd en sleepte meteen de prestigieuze Editors' choice in de wacht van het blad Backpackers. En dat nadat het hier in Europa al een prijs had binnengehaald: het werd door het Duitse Outdoor Magazin in januari beloond als beste tent in de tunnel-tenten test.

Exped SiriusMaar wat maakt de Sirius (Extreme) dan zo speciaal? Allereerst de verhouding tussen gewicht en ruimte. Met een gewicht van net 3 kilo heb je een tent in handen waar je met 2 personen zeer ruim kunt vertoeven. De binnentent is 1 meter hoog, terwijl het vloeroppervlak 1,58 bij 2,20 telt. Daarbij komt nog de ruimte van de 'voortent' van ruim een meter.

De Sirius (PU-coated) en de Sirius Extreme (Silicone-coated met een nylon ribstop buitendoek) zijn bovendien zeer doordacht van constructie. Zo kan de binnentent apart worden opgezet, evenals de buitentent. Daarmee heb je dus óf een lichtgewicht zomer-tent óf een lichtgewicht bivaktent. Daarnaast kan de binnentent los worden gehaakt en naar achteren worden geschoven in de buitentent, zodat je een veel groter vloeroppervlak krijgt waarop je bijvoorbeeld kunt koken.

Twee veiligheidslussen en extra aanspanmogelijkheden zorgen voor extra stabiliteit De slurven voor de stokken zijn ingenieus weggewerkt in de tent zelf Net op de markt en nu al prijzen als de 'Outdoor Kauftip' en de Backpacker Editors's Choice De Sirius is ook verkrijgbaar in de terracotta kleur

De tent is gemakkelijk op te zetten, mede ook door de ruime slurven voor de stokken. Deze stokken zijn overigens gemaakt van speciaal aluminium (DAC Featherlite SL) voor een extra licht gewicht. De slurven zijn als het ware in de tent verwerkt, waardoor ze veel minder wind opvangen en de tent dus veel stabieler staat. Tevens zijn er twee extra lussen voor de veiligheid ingebouwd om die stabiliteit te waarborgen.

Andere features van de tent zijn onder andere de ventilatie-openingen aan beide kanten die condensvorming voor een groot deel voorkomen en bijvoorbeeld de badkuip-bodem, welke een waterkolom van meer dan 10.000 mm zelfs nog kan doorstaan! Al met al is de Sirius (Extreme) een prima tent voor 2 personen, welke (indien nodig) zelfs door 3 personen gebruikt kan worden.

De verkoopprijs van de Exped Sirius Extreme is EURO 455,- (de Sirus kost Euro 419,-).

De Exped Sirius Extreme is verkrijgbaar bij de betere buitensportzaken. Winkels die Exped nog niet in het assortiment hebben, kunnen voor meer informatie contact opnemen met JongeJans Trading in Hazerswoude-Dorp (0172-586280).

Meer informatie over tenten vind je uiteraard in de materialen-rubriek. Voor meer informatie over Exped in het algemeen kun je ook de site van Exped zelf bezoeken.

Recente nieuws-items met betrekking tot Exped:


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 16-04-2024

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]
"; } if(lC>2400) { rightAd3.innerHTML = "
"; }