foto

In de kijker: Bridgedale Trekking sokken

In het thema-artikel van augustus 2003 werd er al aandacht besteed aan wandelsokken in het algemeen, in deze rubriek daarom nu aandacht voor bijzondere wandelsokken: de Bridgedale Trekking sokken. Deze sokken zijn namelijk speciaal gemaakt voor hikers, met of zonder zware rugzak. In het bijzonder is er gekeken naar de Bridgedale Trekker sokken. Deze bezitten namelijk enkele eigenschappen die de sokken bijzonder geschikt maken voor bezoekers van deze site.

Bridgedale Trekking sokkenDe Trekker is gemaakt van en combinatie van verschillende materialen, elk met een specifieke eigenschap die bijdraagt aan het draagcomfort. Zo is er zogenaamd New Wool toegepast voor een zacht gevoel. De sok geeft hierdoor geen brandend/schurend gevoel tijdens het dragen. Isolfil is gebruikt voor een betere vocht-afvoer, waardoor de voeten droog en warm blijven. Ook Nylon en Lycra worden gebruikt. Deze combinatie van verschillende materialen noemt men bij Bridgedale 'WoolfusionTM'. Door toepassing hiervan worden betere product-eigenschappen behaald.

De sok zelf heeft een behoorlijk aantal specifieke kenmerken die het draagcomfort verhogen. Zo zitten er in de neus van de sok geen storende naden en wordt de onderkant van de voet en de achilles extra beschermd door een dikkere laag. Lycra is toegepast om te voorkomen dat de sok verschuift, zowel om de hiel als de voet zelf. Op de bovenkant van de voet is de zogenaamde 'Forward flex technology' toegepast die er voor zorgt dat de sok zich beter vormt naar de voet. Veder naar boven valt op dat de achterkant van het onderbeen extra warm blijft door een dikkere laag wol, terwijl aan de voorkant de laag juist dunner is om irritatie te voorkomen. Helemaal bovenaan de sok zit er een dubbele laag om te voorkomen dat de sok afzakt of gaat lubberen.

Aan de binnenkant is de extra dikke laag wol goed te zien. Aan de binnenkant is het verschil in dikte tussen voor- en achterkant goed te zien. De bovenkant van de sokken zakt niet af en lubbert niet door de speciale dubbele afwerking. De Y-vorm van de hiel en de Forward Flex Teechnology zorgen voor een betere pasvorm.

Door de manier waarop het materiaal is toegepast in de sok heb je minder last van vocht. Het zogenaamde 'Moisture Management System' (MMS) zorgt er namelijk voor dat het vocht snel van de voet wordt afgevoerd naar de buitenlaag, waar het volgens kan worden verdampt. De Trekker wordt dan ook Gore aanbevolen voor schoenen die Gore-Tex bevatten omdat de sok en schoen prima 'samenwerken'.

Het assortiment trekking-sokken van Bridgedale is behoorlijk ruim. Zo zijn er speciale sokken voor dames (Women's Trek), voor kinderen (AT Junior) en bijvoorbeeld voor lage wandelschoenen (Approach). Naast de Trekking-serie zijn er verder nog sokken in de 'Extreme-serie', de 'Global-serie' en de 'Sports-Tech-serie' (oa speciaal voor bikers, runners en wintersporters).

De Bridgedale Trekking-sokken kosten ongeveer EURO 15,- (afhankelijk van de uitvoering).

De Bridgedale Trekking-sokken zijn verkrijgbaar bij de betere buitensportzaken. Winkels die Bridgedale nog niet in het assortiment hebben, kunnen voor meer informatie contact opnemen met CJ Agencies BV in Baarn (035-5424200).

Meer informatie over sokken vind je uiteraard in het thema-artikel over wandelsokken of de rubriek over schoenen. Voor meer informatie over Bridgedale in het algemeen kun je ook de site van Bridgedale zelf bezoeken.


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 27-03-2024

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]
"; } if(lC>2400) { rightAd3.innerHTML = "
"; }