foto

Gerelateerde zaken

Inlegzooltjes/binnenzolen
In sommige schoenen zitten ze vast, in andere zijn ze makkelijker te vernieuwen: de inlegzooltjes. Deze dunne zooltjes kunnen voorkomen dat je voeten gaan slippen in je schoenen (als je een lage wreef hebt), maar kunnen daarnaast je voeten het gevoel geven dat je weer nieuwe schoenen draagt. De binnenzolen willen namelijk nogal eens inzakken na verloop van tijd. Dat kun je verhelpen door de binnenzool te vernieuwen. Op die manier is er een nieuwe laag met kussens onder je voeten. Een bekend merk van stabiliserende binnenzolen is Superfeet, waarvan er wat extra informatie is opgenomen.

Sokken
Tijdens het hiken kun je het beste gebruik maken van goede sokken. Het zou zonde zijn om de aankoop van dure wandelschoenen teniet te doen door er vervolgens slechte sokken in te dragen. Goede hikingsokken zijn speciaal gemaakt voor dit doel. Ze zijn iets dikker aan de onderkant en bieden je comfort en ventilatie. Goede sokken kunnen je ook helpen bij het voorkomen van blaren. Bekende merken zijn o.a.: Bridgedale, Porelle drys (waterdicht), Rohner, SmartWool en X-Socks.

Blaren
Bij blaren denk je aan Compeed. Blaren ontstaan doordat je voeten schuiven in je schoenen. Daardoor wordt de huid als het ware steeds van de ene kant naar de andere kant geschoven. Of door de combinatie van warmte en vocht in je schoenen. Om dat te voorkomen kun je natuurlijk het beste goed passende schoenen en goede sokken kopen, maar is het kwaad geschied, vertrouw dan op Compeed. Een andere merk is Spenco, beter bekend als Second Skin. Beiden leggen een harde laag over de zere plek en voorkomen dat de huid verder in aanraking komt met je schoenenwand. Een eenmaal goed aangelegde laag kan het enkele dagen uithouden op je voet. Het is dus een goed idee om de verpakking (met gebruiksaanwijzing) goed te bewaren. Lees ook het thema-artikel over blaren eens door.

Sandalen
Werd er vroeger nog om gelachen, tegenwoordig is de sportsandaal niet meer weg te denken uit de buitensportzaak. De sandaal is het ideale schoeisel om te dragen bij lichte wandelingen of bijvoorbeeld bij het doorkruisen van een rivier. Ook in de warmere gebieden heeft de sandaal vaak de voorkeur boven een normale wandelschoen. Bekend zijn vooral de sandalen van Teva. Je kunt deze dan ook in bijna alle buitensportzaken vinden.


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 06-06-2024

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]
"; } if(lC>2400) { rightAd3.innerHTML = "
"; }