Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Alpine Underwear van Mammut

Alpine Underwear van MammutMammut werkte maar liefst drie jaar aan de ontwikkeling van de serie uiterst comfortabele Alpine Underwear die zij zojuist op de markt heft gebracht. Bergsporters stellen nu eenmaal hoge eisen aan hun materiaal en dus ook aan hun ondergoed. De laag die het dichtst tegen het lichaam wordt gedragen heeft meerdere functies, zoals vochtregulatie, opwarmen, afkoelen en opdrogen. Mammut bereikt dit alles door op vakkundige wijze natuurlijke en synthetische materialen te combineren met Advanced Bodymapping: microvezels en Merino wol doen het werk samen.

Advanced Bodymapping met Merino wol en microvezels
Mammut combineert Merino wol en microvezels in haar SYMBIOS basislaag concept. Drie verschillende stoffen worden op slimme wijze op de juiste plek van het lichaam gedragen om gedurende het hele jaar voor een comfortabele onderlaag te zorgen. Slim, omdat de verschillende delen van het lichaam nu eenmaal verschillende eisen stellen aan de materialen. Zo zorgt Merino wol voor extra warmt en isolatie rond de ellebogen en knieën, terwijl microvezels vocht op effectieve wijze afvoeren op plaatsen waar transpiratie optreedt zoals op de rug en onder de oksels. Een materiaal dat gedeeltelijk uit lichte microvezels bestaat zorgt voor een constante warmte rond bijvoorbeeld de dijen en op de armen en benen.

Waarom zou een bergsporter speciale onderkleding gebruiken?
Omdat in de bergen de omstandigheden extremer zijn. Weer is een kritieke factor in de bergsport en zorgt vaak voor de extra uitdagingen: van zeer warm tijdens zware inspanning tot zeer koud bij oponthoud, pauzes en zekeringsposities. Juist door deze extreme verschillen is het van belang dat het ondergoed onder alle omstandigheden goed functioneert en presteert.

Dames- en herencollecties
Zowel voor de dames als de heren zijn er speciale collecties samengesteld, bestaande uit onder andere een Zip Long Sleeve, Long Sleeve, T-Shirt, Long Pant, ¾ Pant, Boxer en Briefs. Voor alle producten geldt echter dat Mammut de nadruk legt op comfort en pasvorm, waardoor de modellen voor dames en heren verschillen in onder andere ontwerp en gebruikte materialen. De zogenaamde All-Year Quality serie is verkrijgbaar in vier verschillende kleuren, die van de Wam Quality serie in drie verschillende kleuren.

Voor meer informatie: https://www.mammut.ch/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Mammut:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.