foto

In de kijker: Eureka! Northern Lite 2

Er komt steeds meer vraag naar kleine, lichtgewicht tenten voor hikers en trekkers. Eureka! speelt handig in op die vraag met hun nieuwe Northern Lite tenten uit de serie 'Ultra Lightweight'. De hier besproken Northern Lite 2 is bestemd voor 2 personen, maar er is ook een solo-model en grotere modellen voor 3 of 4 personen.

Eureka! Northern Lite 2De Ultra Lightweight serie van Eureka! is dus sinds kort uitgebreid met de Northern Lite tenten. De Northern Lite 2 biedt ruimte aan twee personen, waarbij de rugzakken gemakkelijk kunnen worden bijgeplaatst in de ruime vestibules die zowel aan de voor- als achterkant te vinden zijn. Binnenin is het oppervlak 1,45 bij 2,22 meter groot en met een hoogte van iets meer dan een meter (1,05 op precies te zijn) heb je meer dan genoeg bewegingsvrijheid. Het opzetten is eenvoudig en wijst zich vanzelf. Daarbij zijn de stokslurfen uit één stuk vervaardigd, zodat het opzetten sneller gaat en kun je middels straps bij de haring-ringen de tent gemakkelijk aanspannen als dat nog nodig mocht blijken.

De beide vestibules zijn zo ontworpen dat als de tent een beetje goed is opgezet voor wat betreft de windrichting, je prima uit de wind kunt zitten zonder last te hebben van de wind. Koken in de vestibule is op die manier dan ook geen enkel probleem. Middels het 'Clearvu' raam kun je snel kijken wat voor weer het is zonder direct de hele tent open te hoeven ritsen.

De Northern Lite 2 weegt net iets minder dan 2,5 kilo, waarbij hij kan worden opgedeeld in twee blokken van ongeveer hetzelfde gewicht: de tent apart en de haringen, stokken en scheerlijnen apart.

Middels de straps kan de tent zonder al te veel moeite mooi strak opgezet worden. Bij beide openingen is een ruime vestibule aanwezig voor het plaatsen van de rugzakken of het koken uit de wind. Zonder direct de hele tent open te ritsen kan er gemakkelijk naar buiten worden gekeken om te zien wat voor weer het is. Door het kuip-ontwerp van de vloer raken de getapete naden de grond niet en is er dus minder kans op lekkage.

De Eureka! Northern Lite 2 is gemaakt van 30D nylon, voorzien van een 1500mm PU coating. De vloer is gemaakt van 70D nylon, waarbij de volledige vloer ook nog eens in kuipvorm is gesneden en de naden dus niet op de grond rusten. De stokken zijn van T7000 aluminium en daardoor lekker licht. De tent wordt geleverd inclusief scheerlijnen, voldoende haringen en een stuffbag.

De verkoopprijs van de Eureka! Northern Lite 2 is EURO 229,00.

De Eureka! Northern Lite 2 is verkrijgbaar bij de betere buitensportzaken. Winkels die Eureka! nog niet in het assortiment hebben, kunnen voor meer informatie contact opnemen met Nigor net in Utrecht (088-0999888).

Voor meer informatie over Eureka! in het algemeen kun je ook de site van Eureka! Europe zelf bezoeken.

Voor meer informatie over tenten kun je terecht in de materialen-rubriek van deze site.

Recente nieuws-items met betrekking tot Eureka!:


Hiking-site.nl op Twitter




Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 26-11-2020

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]