Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Ultra lichtgewicht tenten van Eureka!

Ultra lichtgewicht tenten van Eureka!
Eureka! komt dit jaar op de markt met enkele zeer innovatieve lichtgewicht tenten. De tenten zijn gemaakt van 20 Denier gesiliconiseerd ripstop nylon, waardoor het gewicht van de tenten extreem laag kan worden gehouden. Bij de introductie dit jaar bestaat de serie ultra lichte tenten uit drie nieuwe modellen.

De eerste in deze serie is de Skylite 2 SUL 20D (zie foto), een noviteit voor de Europese markt. De lichtste vrijstaande dubbelwandige tent in deze serie – met een minimum gewicht van 1,64 kg en een volledig gewicht van 1,75 kg – is vervaardigd van 20 Denier gesiliconiseerd ripstop nylon. Eureka! presenteert als eerste fabrikant dit nieuwe ultralichte tentdoek op de Europese markt. De stof heeft aan de binnenkant een PU coating, is brandvertragend en heeft getapete naden. De afmetingen van de Skylite zijn 220 x (max.145; min.100 cm) x 105 (LxBxH) wat de tent groot genoeg maakt voor 2 ‘full size’ slaapmatten.

De volgende tent in de lichtgewicht serie is de Autumn Breeze 2 SUL, gemaakt van 33D gesiliconiseerd ripstop Nylon met een minimum gewicht van 2,16 kg. Deze vrijstaande tent biedt meer binnenruimte en veel stabiliteit.

De lichtgewicht serie wordt compleet gemaakt met de Spitfire Solo SUL, met een minimum gewicht van 1,1 kg. Daarmee is deze tent voor solo-buitensporters een extreem lichte tent met verhoudingsgewijs toch redelijk veel ruimte.

Alle modellen hebben een optimale ruimte/ gewicht verhouding, wat ze perfect maakt voor lichtgewicht trekken, kanoën en fietsen.

Voor meer informatie: https://www.eurekaeurope.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Eureka!:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.