foto

In de kijker: Eureka! Sphinx 3+

Eureka! Sphinx 3+De Sphinx 3+ van Eureka! is een ruime 3-boogs familietent die plaats biedt voor 3 volwassenen in de slaapcabine, maar daarnaast nog beschikt over een zeer ruime vestibule voor een eventuele vierde persoon. De tent is voorzien van meerdere ingangen en is zeer gemakkelijk op te zetten dankzij het feit dat de binnentent gewoon in de tent kan blijven tijdens het opbergen.

Groot opzetgemak

De Sphinx 3+ is een ideale tent voor fiets- en autovakanties. Niet alleen omdat de vestibule meer dan genoeg ruimte biedt om de fietsen in te stallen of het feit dat de tent ingepakt slechts een klein volume inneemt, maar vooral ook omdat de tent gemakkelijk is op te zetten. Na aankomst op de bestemming heb je nog geen 10 minuten nodig om te kunnen slapen in je tijdelijke verblijf. De stokken zijn kleurgecodeerd en daarom niet te verwisselen. De binnentent kan in de buitentent blijven zitten en hangt dus al direct op zn plek na het opzetten. Matje en slaapzak naar binnen en je kunt uitrusten van de reis.

Ramen en deuren rondom

Aan de voorzijde is de Sphinx 3+ voorzien van een zeer grote luifel en meerdere deuren/ramen. Elke deur is bovendien voorzien van een gaasvlak, zodat je wel de koele wind binnen krijgt, maar niet de irritante muggen. Beide ClearVu ramen aan de voorzijde zorgen ervoor dat je ook bij slecht weer gewoon naar buiten kunt kijken. Wel zo prettig voor het geval je tijdens de vakantie meerdere dagen achtereen slecht weer krijgt. Aan de achterzijde is er een groot ArmaTech ClearVu uitroepteken verwerkt in het raam, waardoor ook van die kant licht naar binnen kan vallen als je dat wilt.

Beweeg je muis over de foto's om een vergroting te bekijken.

De Sphinx 3+ is voorzien van ClearVu ramenOpzetten is kinderspel dankzij kleurgecodeerde stokkenHet grondzeil van de voortent kan deels los geritst wordenAan de achterkant is er een extra bagageruimte voor bijvoorbeeld schoenen
Eureka! Sphinx 3+

Veel opbergruimte

Uiteraard kun je de rugzakken in de vestibule laten liggen, maar je kunt de spullen ook opruimen in n van de opbergvakken die in de wand van de binnentent zijn verwerkt. Deze zitten zowel aan de binnenzijde van de binnentent als ook aan de buitenkant ervan aan de kant van de vestibule. Aan de achterkant van de tent is tussen de binnen- en buitentent bovendien een handige opbergruimte vrijgehouden. Daar kun je bijvoorbeeld de wandelschoenen of ander klein materiaal neerleggen dat je liever niet in de tent zelf legt.

Prettig leefklimaat

Dankzij de overdaad aan ruimte in de tent heerst er een prettig leefklimaat. Zeker de versie die gemaakt is van Breathable Technical Cotton (ademend technisch katoen) is bij zowel slecht als goed weer prettig om in te verblijven. De vestibule is voorzien van een wegritsbare vloer, zodat deze bij slecht weer eventueel kan worden weggeritst. Aan alle zijden is de tent bovendien voorzien van ventilatie-openingen, zodat er een constante doorstroom van lucht mogelijk is.

Gebruikte materialen

De Sphinx 3+ is zoals gezegd in 2 uitvoeringen. De ene versie is gemaakt van 75D Ripstop Polyester, voorzien van een PU coating en voor de veiligheid behandeld zodat het doek vuurvertragend werkt. De andere versie is gemaakt van technical cotton dat is voorzien van een PU coating. Beiden hebben een 201D Oxford Polyester grondzeil, dat ook voorzien is van een PU coating en vuurvertragend is behandeld. Voor de stokken is gekozen voor 8,5mm T7001 aluminium stokken.

Overige eigenschappen

De RS-versie van de Sphinx 3+ weegt 7,6 kilogram, de BTC-versie weegt 9,2 kilogram. De RS-versie heeft een pakvolume van 20x58 centimeter, de BTC-versie van 23x58 centimeter. De RS-versie is groen van kleur, de BTC-versie heeft een zandkleur. Beiden zijn 230 centimeter breed en de middelste (grootste) boog heeft een hoogte van 250 centimeter. DE tent heeft een totale lengte van 435 centimeter. Naast de benodigde haringen en opbergzakken wordt er tevens een uitgebreid reparatieset en reserve-stok bij de tent geleverd. Er is verder ook nog een grotere versie verkrijgbaar: de Sphinx 5+, welke onlangs nog als winnaar uit de bus kwam tijdens een KCK tententest.

Advies verkoopprijs

De verkoopprijs van de Eureka! Sphinx 3+ is EURO 399,95

Verkrijgbaarheid

De Eureka! Sphinx 3+ is verkrijgbaar bij de betere buitensportzaken. Winkels die Eureka! nog niet in het assortiment hebben, kunnen voor meer informatie contact opnemen met Nigor net in Utrecht (088-0999888).

Meer informatie over Eureka!

Voor meer informatie over Eureka! in het algemeen kun je ook de site van Eureka! zelf bezoeken.

Meer informatie over tenten

Voor meer informatie over tenten kun je terecht in de materialen-rubriek van deze website.

Recente nieuws-items met betrekking tot Eureka!:


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 18-05-2024

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]
"; } if(lC>2400) { rightAd3.innerHTML = "
"; }