Cadí-Moixero (1775 meter)

Summit-videos

7126m (Himlung / Twan van Bakel)

'Na een trektocht van tien dagen bereiken we basiskamp en kan met het inrichten van de hogere kampen en het acclimatiseren beginnen. Na ruim twee weken klimmen we in drie dagen naar kamp 3 op 6400m voor onze toppoging. We vertrekken in het donker en klimmen bijna 7uur lang in de schaduw en de ijskoude van de berg. Om half twaalf op de top, hoogstwaarschijnlijk de 1e Nederlander. Hoera. Mijn tweede 7000-er en het smaakt opnieuw naar meer.'
http://himlung2008.blogspot.com

Ook een keer op pad met Twan? Kies dan voor Djørney True Adventure: http://www.djorney.com/

7027m (Spantik / Twan van Bakel)

Op 20 augustus 2007 kwam de Hiking-site.nl Buff voor het eerst boven de 7000 meter. Twan van Bakel (Russian Nomad) had succes met zijn beklimming van de Spantik (7027m).

Zelf schrijft hij: 'Na bijna twee weken in expeditiestijl langs de verschillende kampen op de scherpe besneeuwde graat geklommen te hebben, bereiken we op de topdag na acht uur klimmen om 09:30u de top. Helaas in een dichte white-out zodat we het geweldige uitzicht wat we vanuit kamp 3 nog wel hadden nu moeten missen. Hoogstwaarschijnlijk de 1e Nederlandse beklimming.'

Speciaal voor Hiking-site.nl maakte hij de onderstaande summit-video.

Ook een keer op pad met Twan? Kies dan voor Djørney True Adventure: http://www.djorney.com/

5642m (Top van de Elbrus (Kaukasus/Rusland) / Twan van Bakel)

Het hoogste punt van Europa en de top voor ons alleen, vlak voor het weer omslaat en we door dichte wolken moeten afdalen. Over twee weken hoop ik hier opnieuw te staan met de volgende groep, die zelfs per snowboard wil afdalen. (13-08-2008)

Ook een keer op pad met Twan? Kies dan voor Djørney True Adventure: http://www.djorney.com/

5545m (Kala Patthar / Erik Ravenstijn)

Het dak van de wereld binnen vizier vanaf Kala Patthar. De bedoeling was geweest om deze vlag op 8850 meter te tonen, maar door ongeregeldheden in Tibet is de expeditie gecancelled. Volgend jaar gaat hij echter terug naar de berg!

712m (Rhinog Fach / Laurens Ekkelkamp)

Noord Wales GB: Na afgedaald te zijn van de Y Llethr meteen doorgegaan naar deze top. Lekker veel klauterwerk en veel wind op de top.


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 17-01-2021

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]