foto

In de kijker: Lowe Alpine AirZone hiking rugzak

Lowe Alpine zet met de AirZone-serie een nieuwe standaard op het gebied van draagcomfort voor de kleinere rugzakken. De AirZone is daar een prima voorbeeld van: een zeer comfortabele 3-seizoenen hiking rugzak voor een zeer scherpe prijs.

Het AirZone rugpand

Lowe Alpine AirZone hiking rugzakAirZone is het antwoord op Lowe Alpine op de toenemende vraag naar comfortabele, goed ventilerende rugpanden op kleinere rugzakken. Het AirZone syteem straalt gewoon uit dat het een goed ventilerend systeem is: lucht kan nagenoeg vrijuit stromen tussen de rug en het rugpand. De ventilerende werking wordt verkregen door het minimaliseren van het contact tussen rugpand en rug. Bij AirZone bestaat het contact uit een smalle mesh-laag op de schouderbladen en twee comfortabele drukpunten op de onderrug. Daardoor blijft de rugzak stabiel op de rug zitten tijdens het lopen en draagt deze ook comfortabel bij een volle bepakking. Ook in de schouderbanden is het AirZone-systeem verwerkt, zodat ook hier minder transpiratie optreedt.

Volwaardige daypack

De AirZone is een volwaardige daypack, ideaal voor korte tochten waarbij het totaalgewicht van de uitrusting onder de 10 kilo blijft. De waterzak kan zonder problemen in de rugzak worden geplaatst, waarbij de drinkslang via de speciale opening naar buiten kan worden gevoerd. Neem je liever een drinkfles mee, dan kun je deze opbergen in één van de mesh zijvakken. Je stokken bevestig je aan de speciale straps die hiervoor aan de buitenkant van de rugzak zijn gemaakt. Voor je kaarten is er een groot vak aan de voorkant van de rugzak, afsluitbaar met een rits. Uiteraard is de Lowe Alpine AirZone standaard voorzien van extra's als een sleutelclip, regenhoes en SOS-panel in het topvak.

Het AirZone rugpand zorgt voor optimale ventilatie. Ook in de schouderbanden zit het AirZone systeem verwerkt. Een handig vak voor het opbergen van kaarten. Voor dames zijn er de AirZone ND 22 en AirZone ND 32.

Comfort, ook voor de lange buitensporter

Lange buitensporters hebben vaak moeilijkheden met het vinden van een comfortabele dagrugzak die ook voor de lange rug geschikt is. Daarom brengt Lowe Alpine de AirZone 28XL uit: een extra lange dagrugzak voor de langere buitensporters. Deze is, net als de andere AirZone-rugzakken tevens voorzien van een in hoogte verstelbare borstriem (met noodfluitje) en gepolsterde heupband.

Gebruikt materiaal

Bij de fabricage van de AirZone maakt Lowe Alpine onder ander gebruik van he nieuwe 150MDR, een lichtgewicht polyester materiaal, doorwoven met stevige Nylon draden (ripstop). Daarnaast wordt het nieuwe 450HDP gebruikt: een 450 denier Polyester met een laag gewicht. Daar waar nodig is de rugzak versterkt met het vertrouwde TXP600, een zeer sterk en duurzaam materiaal dat de rugzak beschermd tegen slijtage.

Overige specificaties

De kleinste AirZone rugzak, de AirZone 25, heeft een gewicht van 1,07 kg. Naast de 28XL is er verder ook nog een AirZone 35 en een AirZone 45 verkrijgbaar, met respectievelijk een gewicht van 1,10 kg en 1,15 kg. De AirZone rugzakken zijn verkrijgbaar in de kleuren Terracotta/Slate Gray, Bark/Marigold, Dust/Bark en Cobalt/Light Gray.

Ook voor dames

Natuurlijk zijn er ook AirZone rugzakken voor dames: de AirZone ND 22 en de AirZone ND 32. Deze hebben dezelfde features en specificaties als de herenmodellen. De ND-modellen zijn verkrijgbaar in de kleuren Titanium/Haze, Azure/Light Gray, Bark/Dust en Terracotta/Papaya.

Advies verkoopprijs

De adviesverkoopprijs van de Lowe Alpine Airzone 25 is EURO 69,95. Die van de AirZone 28XL, 35 en 45 respectievelijk EURO 79,95, EURO 79,95 en EURO 89,95. Adviesverkoopprijzen van de damesmodellen AirZone ND22 en ND32 respectievelijk EURO 64,95 en EURO 74,95.

Verkrijgbaarheid

De Lowe Alpine AirZone rugzakken zijn verkrijgbaar bij de betere buitensportzaken. Winkels die Lowe Alpine nog niet in het assortiment hebben, kunnen voor meer informatie contact opnemen met Lowe Alpine Nederland in Leusden (033-4340454).

Meer informatie over Lowe Alpine

Voor meer informatie over Lowe Alpine in het algemeen kun je ook de site van Lowe Alpine zelf bezoeken.

Meer informatie over rugzakken

Voor meer informatie over rugzakken kun je terecht in de materialen-rubriek van deze site.

Recente nieuws-items met betrekking tot Lowe Alpine:


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 06-06-2024

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]
"; } if(lC>2400) { rightAd3.innerHTML = "
"; }