foto

In de kijker: Julbo Explorer

De Julbo Explorer is een gletsjerbril nieuwe stijl: stevig, licht van gewicht, modern look en een zeer goede bescherming van de ogen. Deze bril is door Julbo ontwikkeld in samenwerking met de ENSA, de Franse Ski- en klimschool, om er zeker van te zijn dat het een bril zou worden die aan alle eisen zou voldoen.

Alti Spectron X6 of Cameleon Anti-fog lenzen

Julbo ExplorerQua lenzen zijn er twee uitvoeringen van de Julbo Explorer. De eerste is met Alti Spectron X6 lenzen. Deze lenzen zijn gemaakt van bruin polycarbonaat en zeer slijtvaste door een speciale krasbestendige beschermingslaag. De Alti Spectron X6 beschermt de ogen 100% tegen UV-licht en laat slechts 5% van het zichtbare licht door. Een coating zorgt ervoor dat je geen last hebt van reflecties. De andere uitvoering van de Julbo Explorer is uitgevoerd met de nagenoeg onbreekbare Cameleon lenzen. Deze polariserende (van categorie 3 naar categorie 4) lenzen zijn gemaakt van NXT®, een materiaal dat onder andere ook gebruikt wordt voor de cockpits van gevechtshelicopters. De Anti Fog coating die is aangebracht op deze lenzen voorkomt condens-aanslag aan de binnenzijde van de bril tijdens het sporten. Dit wordt nog eens versterkt door de ingebouwde ventilatiekanalen die aan de onderkant in het frame van de bril zijn toegepast.

Extra bescherming en toch goed zicht

Bij een gletsjerbril is het van groot belang dat je ogen volledig beschermd worden. Dus niet alleen van voren, maar ook van alle andere kanten. De Explorer is dan ook voorzien van een zogenaamd High Coverage frame, dat er voor zorgt dat de ogen rondom geen last krijgen van indirect licht. Dankzij de grootte van de lenzen zelf heb je echter toch een breed zichtveld, ook niet onbelangrijk als je aan het klimmen bent op grote hoogte of een gevaarlijke gletsjer oversteekt. De ‘sunstoppers’ aan de zijkant van de bril zijn overigens ook gewoon los te maken, zodat je ze enkel hoeft te gebruiken als het nodig is.

De oersterke Cameleon-lenzen kleuren van categorie 3 naar categorie 4. Ventilatie-kanalen optimaliseren de luchtstroom ter voorkoming van condens. De oogklepjes kunnen worden losgeklikt als ze niet nodig zijn. De Explorer wordt geleverd in een sterke beschermhoes om de bril in op te bergen.

Draagcomfort

De pootjes van de Julbo Explorer zijn zo ontworpen dat ze op een natuurlijk manier tegen het hoofd vallen. Daardoor zit de bril comfortabel , ook als deze de gehele dag op de neus zit. Dankzij de stevige grip die de buigzame pootjes hebben, glijdt de bril niet af tijdens heftige bewegingen en bovendien kun je de bril met het bijgeleverde koord ook volledig vastzetten op je hoofd.

Ook voor grote hoofden

Buitensporters die een groter of breder hoofd hebben, hebben vaak moeite bij het vinden van een goed passende gletsjerbril. Dat probleem lost Julbo op door van de Explorer ook een XL-versie uit te brengen. Deze is breder dan de standaard-uitvoering en zal daardoor veel beter passen bij mensen met een breder hoofd. De Explorer XL is in Nederland/België enkel leverbaar in een Soft Black uitvoering met Cameleon lenzen.

Advies verkoopprijs

De verkoopprijs van de Julbo Explorer is EURO 94,95. Van de Julbo Explorer XL is dat EURO 149,95.

Verkrijgbaarheid

De Julbo Explorer is verkrijgbaar bij de betere buitensportzaken. Winkels die Julbo nog niet in het assortiment hebben, kunnen voor meer informatie contact opnemen met Bart van Driel (+31 (0)6 41 24 73 76).

Meer informatie over Julbo

Voor meer informatie over Julbo in het algemeen kun je ook de site van Julbo zelf bezoeken.

Meer informatie over zonnebrillen

Voor meer informatie over zonnebrillen kun je terecht in de materialen-rubriek van deze site.

Recente nieuws-items met betrekking tot Julbo:


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 17-01-2022

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]