foto

In de kijker: Suunto Core

Suunto CoreEind van 2007 introduceerde Suunto hun eerste generatie ABC-outdoorhorloges. ABC staat in dit geval voor Altimeter, Barometer en Compass, waarmee Suunto wil aangeven dat het full-features buitensporthorloges zijn. Voor de heren bestaat de eerste generatie ABC-horloges uit de Suunto Core, een zeer uitgebreid outdoorhorloge zoals je van Suunto gewend bent.

Nieuwe features

Nieuw voor Suunto is het toevoegen van features als het aangeven van de tijden van zonsopkomst en zonsondergang op het horloge. Hierdoor kun je als buitensporter beter je tocht plannen, omdat je exact weet hoe laat de zon onder gaat en tot hoe lang je dus met daglicht kunt lopen. Daarnaast zijn de Core-horloges ook uitgevoerd met een dieptemeter voor het snorkelen. Het is geen volwaardige dieptemeter zoals je die van Suunto kent, maar een eenvoudige dieptemeter die nauwkeurig is tot zo’n 10 meter onder water. Ideaal voor het snorkelen dus. Ook nieuw is de mogelijkheid om het horloge zelf te laten schakelen tussen barometer en hoogtemeter. Zodra je gaat klimmen treedt automatisch de hoogtemeter in werking, maar blijf je gedurende langere tijd op dezelfde hoogte dan kun je direct de luchtdruk (en dus de weersvooruitzichten) aflezen van het horloge.

Hoogtemeter

De hoogtemeter heeft een bereik tot 9000 meter, tot aan de top van de wereld dus. Maar naast de actuele hoogte worden er nog veel meer gegeven opgeslagen en getoond. Zo kun je direct zien wat je stijging is of hoeveel meters je bent gestegen of gedaald. Op die manier kun je goed je voorgang van de tocht bijhouden, maar uiteraard doet het horloge dat zelf ook: in een elektronisch logboek.

De Suunto Core maakt deel uit van de ABC-outdoorhorloge. De Suunto Core is een full-featured buitensport-horloge. Er zijn 6 verschillende uitvoeringen van de Suunto Core. Voor de dames is er de Suunto Lumi (in verschillende uitvoeringen).

Barometer

De barometer is zeer uitgebreid met een stormalarm en tijdelijke grafieken. In één oogopslag kun je je tendens van het weer zien, zodat je vrij gemakkelijk kunt bepalen of het weer zal verslechteren of niet. Bovendien kun je in een grafiek duidelijk de luchtdruk van de afgelopen uren aflezen, zodat je goed kunt zien wat bijvoorbeeld het verloop gedurende de nacht is geweest. De gegevens worden overigens gedurende meerdere dagen opgeslagen ter informatie.

Kompas

Het kompas op de Suunto Core is op de graden nauwkeurig. Met duidelijke cijfers wordt de richting aangeduid en tevens kun je deze fixeren op je looprichting. De noordzuidpijl word weergegeven middels een kleine markering in de rand van het scherm. Kalibreren van het kompas is eenvoudig en kan op ieder moment gedaan worden. Je wordt stap-voor-stap door het kalibratieproces geleid door het horloge zelf!

Handige extra’s

De Suunto Core is naast deze basisfuncties ook voorzien van behoorlijk veel extra’s. Naast de al genoemde nieuwe features is het alarm van de Suunto Core bijvoorbeeld uitgebreid met een Snooze-alarm. Ideaal als je nog even in je warme slaapzak wilt blijven liggen. Naast een gewone stopwatch is er verder een countdown timer toegevoegd, zodat je ook in het veld je eitjes op de minuut nauwkeurig kunt koken. Verder kun je voor het menu van het horloge zelf de taal kiezen (Engels, Duits, Frans of Spaans) en kun je de toetsen blokkeren, ene optie die zeker door klimmers zeer gewaardeerd zal worden (nooit meer met je pols een knopje per ongeluk indrukken!). Zoals je gewend bent van Suunto kun je de batterij zelf vervangen en zijn de Core-horloge waterdicht tot een diepte van 30 meter.

6 verschillende uitvoeringen

In totaal zijn 6 verschillende uitvoeringen van de Suunto Core. Hierboven is de Core Black Yellow afgebeeld, maar daarnaast zijn er nog de Core Light Green, Core Light Black, Core Black Orange, Core Alu Brown en de Core Steel. Allemaal hebben ze intern dezelfde features, maar is de kast en/of de band in gemaakt van een ander materiaal of andere kleur. Dames kunnen vanaf nu overigens ook terecht bij Suunto voor een volwaardig buitensporthorloge, want voor hen is de Suunto Lumi geïntroduceerd.

Adviesverkoopprijs

De verkoopprijs van de Suunto Core is vanaf EURO 259,00.

Verkrijgbaarheid

De Suunto Core is verkrijgbaar bij de betere buitensportzaken. Winkels die Suunto nog niet in het assortiment hebben, kunnen voor meer informatie contact opnemen met Robijns BV in Aalsmeer (0297-383200).

Meer informatie

Voor meer informatie over Suunto in het algemeen kun je ook de site van Suunto zelf bezoeken. De importeur heeft op diens site tevens extra informatie over de complete Suunto t-serie.

Recente nieuws-items met betrekking tot Suunto:


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 17-01-2022

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]