Hiking plannen voor 2018


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
variaties op wat 2O17 heeft gebracht.
Begin maart terug alleen naar zweden om door de brede valleien van sarek te gaan schuiven. In het najaar terug het plan naar daar te trekken maar dan wil ik een klein groepje vormen voor mensen die er anders nooit alleen aan zouden beginnen.
Mijn terug als vrijwilliger opgegeven als begeleiding voor hikingadvisor. Komende weekend hebben we een beginnersweekend "winterkamperen" in de ardennen. Erg winteren zal het niet...Eind maart een tweedaagse in mijn eigen achtertuin "backpacking voor dummies". In mei doen we een speedhike (lees: lange dagen flink doorstappen) van kautenbach naar la roche tijdens het verlengde weekend 19-21 mei). Vorige week reeds een verkenningstocht gedaan in zuidlimburg als idee voor een toekomstige thema wandeling https://photos.app.goo.gl/lPXjZQlqgFWVdX742

Leuke foto's, het ziet er heel bekend uit, daar zijn we in november geweest met enkele hikingsite leden.
http://www.hiking-site.nl/prikbord/index.php?threads/wandelen-zuid-limburg-op-3-4-5-november.14865/
nij la Roche ben ik vroeger vaak gaan klimmen, toen het nog kon/mocht
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Ijsland staat op de planning voor september. Nooit geweest. Daarvoor nog wat korte tochten. Probeer ergens in juni nog naar Frankrijk of Spanje te gaan.
 
Wat een heerlijke plannen en tevens daardoor ook inspiratie, dank daarvoor!

Wij gaan begin mei voor de 3e (en voorlopig laatste) keer terug naar Oberstdorf, waarschijnlijk gaan we dan ook even in Oostenrijk en Zwitserland een route lopen.

Verder is de zomerplanning nog niet bekend. We willen wel hier en daar een weekendje meepikken. De Rheinsteig willen we graag een start mee maken, ook de Mullerthal trail gaat (verder) op de planning. Misschien ook een keer naar de Ardennen, gezien we daar nog niet echt bekend zijn. Verder laat ik me nog een beetje verrassen. We willen in elk geval meer de deur uit en meer verkennen.
 
Nog geen concrete plannen. Eind april/begin mei komt er gezinsuitbreiding, misschien is er in september wat tijd om naar scandinavië of Schotland te gaan.
 
Wat gaat iedereen weer actief zijn en wat een stoere plannen zijn er! Inspirerend.

Zelf heb ik wel plannen, maar ook niet meer dan dat. Een lang weekend Ardennen of Mullerthal of Eifel (maart/april), begin mei Vogezen met daarin een paar dagen GR5. In juli 4 weken Frankrijk, wellicht Auvergne en dan daar een paar keer een paar dagen rondtrekken (blijft manlief in de caravan). En dan september/oktober nog “iets”, “ergens”. Achter in mijn hoofd fluistert nog steeds een stem “Isle of Skye”, maar dat bewaar ik voor 2019, denk ik.
Maar alles kan nog veranderen....
 
Vorig jaar moest ik na een oversteek van de Finnmarksvidda vanuit Alta door een hielspoor stoppen. Het was mijn 5e tocht in Lapland na vele tochten in voorgaande jaren door de Alpen, de Vogezen, Schotland en zo'n beetje alle Scandinavische gebergten.
Ik ben inmiddels weer hersteld en ga dit jaar wat korte (2 á 3 dgn) tochtjes over de Veluwe en waddeneilanden doen, een paar wandel- en paraglidingreisjes naar de Zuid-Vogezen en Alpen, en tegen eind juli weer voor een langere periode naar Lapland. Mijn voorlopige plan is om van Sulitjelma door Padjelanta en Sarek met een boog naar het noorden te lopen, westelijk om Akkajaure en door Narvikfjellet naar Abisko, en van daar verder naar het noorden over Nordkalottleden tot zover ik nog zin heb. Tot Abisko ben ik al geweest, maar via een route over Kebnekaise. De route westelijk over Nordkalottleden via Vaisaluokta, Røysvattn, Pauro en Sitashytta ken ik ook al, maar die is zo mooi dat ik hem graag nog eens loop.
De eerste keer door Sarek had ik een 3 x 3 m tarp en een bivakzak als onderkomen, de tweede tocht mijn onvolprezen GoLite Shangrila 3, en de volgende tochten een Hilleberg Akto. Dit jaar neem ik een Chinese Trailstar-kopie + ul bivakzak mee. Al lopend kan mijn routeplan altijd nog veranderen.
 
Laatst bewerkt:
In mei gaan we 4 daagjes naar de Eifel om daar flink te wandelen en in juni loop ik de Fjallraven Classic Denemarken. Verder van plan om wat stukken van het Veluwe Zwerfpad te lopen en lekker wat weekendjes rond een paar natuurkampeerplaatsen te wandelen.
 
De Fjallraven classic denemarken. Leuk, nog nooit eerder van gehoord. Ben nieuwsgierig naar de route.
 
Gefeliciteerd! Dat wordt vast heel mooi. En ik veronderstel in een relatief rustige periode, ver achter 'the herd' van de PCT aan?

Marla
Ja klopt inderdaad, we starten rond 10 augustus.

Loop jij mee met de gemiddelde PCT planning, of ga je ook voor iets rustiger?
 
Ja klopt inderdaad, we starten rond 10 augustus.

Loop jij mee met de gemiddelde PCT planning, of ga je ook voor iets rustiger?

Nice! Gefeliciteerd. Hopelijk loop ik een paar dagen achter je aan. Maandag gaat mijn aanvraag de deur uit. Dit helpt me eraan herinneren dat ik nog een fax moet vinden.
 
Ik vertrek donderdag naar de hoge atlas, Marokko. 12 Dagen zwerven rond de Toubkal. Er veel zin in.

Groet
Koos
 
Hoi,

Begin januari in bergen en stukkie jungle in Sierra Maestra Cuba La Ruta del la revolution (onbekende hike)gelopen + aansluitend Pico Turquino beklommen. Weekje rust in Trinidad en Havana genomen. Doorgetrokken naar Sierra Nevada st Marta in Colombia The Lost City vervolgens carnaval gevierd op Aruba.
2 dagen later (Net )WWH gedaan.

Eind sept/ begin okt week in Noorwegen.
Tussendoor weekend GR57 en wat Mullertrail. Eiffel staat ook op lijst.
En elke maand wel ergens dagje wandeltocht.

Weekje C2C of Schotland staat ook op wensenlijst
Maarrrr mijn werkgever vind afgelopen 5 wk en 10dg sept/okt dat ik ook eens aanwezig moet zijn op werk.. hoe komt ie erbij??[emoji23][emoji23]

2019 weer la ruta in Cuba of wat voor me pad komt.

Gr
5276241f78939129606cc02e2b6b7224.jpg
f8b061637776eebd78572a9db9c1db53.jpg
b742e6fa05af1c9cbde19c4765410844.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-G930F met Tapatalk
 
Laatst bewerkt:
Leuke post met al deze ideeen, geeft kriebels.... :)

Zal waarschijnlijk Olavspad worden en/of een tocht in Roemenie worden met wat kleine uitstapjes in Tsjechie of Slowakije. En zeker met mijn dochter ook wat weekenden dichter bij huis. Afgelopen week heeft ze toch weer met haar elf jaar mooi 50 km gewandeld over een bevroren stukje Pieterspad...
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan