foto

Benchmade

'De filosofie van het Amerikaanse huis Benchmade is simpel: 'topkwaliteit messen produceren die iedere kenner graag bezit en gebruikt'. Op de Blade Show 1997 verwierf deze relatief jonge fabrikant de felbegeerde Manufacturing Quality Award. Niet voor één model, maar voor de gehele productlijn. Benchmade is trendsetter en gebruikt alleen de allerbeste materialen, die het bedrijf vaak in eigen huis ontwikkelt en verfijnt. Innovatie, perfectie en elegantie staan hoog in het vaandel. Productiesnelheid en volume zijn daaraan nadrukkelijk ondergeschikt.'

Benchmade: de voordelen op een rijtje

  • Benchmade gebruikte als eerste fabrikant ATS-34 staal. Deze superieure staalsoort wordt inmiddels algemeen erkend als het beste staal voor kwaliteitsmessen.
  • Benchmade maakte als eerste fabrikant de 'liners' aan de binnenzijde van het mes van titanium. Hoewel titanium 10 keer duurder is dan roestvrijstaal is het een stuk lichter, steviger en beschermt het beter tegen roestvorming.
  • Benchmade maakte als eerste fabrikant gebruik van G-10 schalen. Dit is een speciaal glaslaminaat, dat zorgt voor een uitstekende grip. G-10 is temperatuurbestendig en biedt extra bescherming tegen chemicaliën. Bovendien is het zo'n 40% lichter dan aluminium.

Benchmade: enkele modellen

140SBT Nimravus serrated/BT2 coating
140SBT Nimravus serrated/BT2 coating
fixed blade mes, ATS-34 staal en BT2 coating als extra bescherming
820S  Ascent serrated
820S Ascent serrated
ATS-34 staal en combo-edge (serrated) blade
825 serrated
825 serrated
ATS-34 staal en combo-edge (serrated) blade
905SBT Mini Stryker serrated met BT2 coating
905SBT Mini Stryker serrated met BT2 coating
Klein compact mes, ATS-34 staal en ComboEdge (serrated) blade

Benchmade: overige informatie
Voor meer informatie over Benchmade kun je terecht op hun site: (https://www.benchmade.nl/).

Om de modellen in het echt te zien kun je bij bijna alle buitensportzaken van Nederland en België terecht.

Recente nieuws-items met betrekking tot Benchmade:

Ervaringen met Benchmade:

Benchmade 710 McHenry&Williams ( 170,00)

Het vlaggeschip van BM; achterlijk scherp en gemaakt voor echt 'werk', geen siermes -hoewel toch erg mooi. :-) Via knifecenter.com 80% voordeliger dan in NL.
(Peter Coolsma / 2002-04-04)


Benchmade 710 McHenry&Williams ( 104,00)

Dit mes is en blijft zo scherp dat je 'm vanzelf mooi gaat vinden. Het is ook een erg 'eerlijk' mes, omdat hij ouderwets degelijk onderhoud vereist. Het materiaal van het lemmet is namelijk gemaakt van een staatlsoort met iets meer koolstof. Dat is het geheim van zijn scherpte, maar maakt ook dat hij op de lange duur wat kan gaan oxyderen. Goed onderhouden dus. En koop 'm in de VS, dat scheelt minstens de helft!
(Wouter / 2002-06-27)


BenchMade 812S ( 63,53)

Oerdegelijk en onderhoudsvriendelijk mes. Wellicht als enige nadeel is te noemen dat hij ECHT vlijmscherp is!
(Raymond Koome / 2000-12-01)


Benchmade Mini Griptilian ( 60,00)

Echt een superfijn mes om mee te werken. Met een hand te openen, oersterk, ligt lekker in de hand en is inderdaaad echt belachelijk scherp. Ik heb ook een Laguiole, maar die kan niet tippen aan een Benchmade. In Nederland is ie, zoals alle messen, te duur. Daarom absoluut in de USA aanschaffen of bestellen via internet, alwaar ie zeker 70 goedkoper (!) is.
(Mike van Leeuwen / 2003-08-05)Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 06-06-2024

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]
"; } if(lC>2400) { rightAd3.innerHTML = "
"; }