foto

Wenger

'Wenger is naast Victorinox maker van de echte Zwitserse zakmessen. Wenger, een oud bedrijf dat reeds in 1893 werd gestart, heeft een bijzonder uitgebreid assortiment messen. Niet zo vreemd ook als je bedenkt dat Wenger voorop loopt als het gaat om doelgroep-messen Voor bijna elke doelgroep is er wel een speciaal mes gemaakt met de noodzakelijk functies. Door het combineren van de nieuwste technologie en eeuwenoude traditioneel handwerk kan Wenger zich meten met de beste messen van de wereld.'

Wenger: de voordelen op een rijtje

  • De schaartjes en tangetjes van Wenger-messen beschikken over een breukvrij veermechaniek.
  • De snijbladen van de schaartjes van Wenger-messen zijn voorzien van microtanding zodat ze langer scherp blijven en makkelijer knippen.
  • De schroevendraaiers van Wenger-messen zijn voorzien van een vergrendeling zodat je veilig kracht kunt zetten zonder nag te zijn dat ze dichtklappen.

Wenger: enkele modellen

Wenger basic
Basic
het standaard zakmes van Wenger met 10 functies
Wenger Ranger
Ranger (serrated blade)
stevig mes inclusief veilig blokkeersysteem
Wenger Supertalent
Supertalent
inclusief kompas en veilig blokkeersysteem
Wenger pocketgrip
Swiss Pocketgrip
inclusief universieel bitset en riem-etui

Victorinox Delémont: overige informatie
Voor meer informatie over Victorinox Delémont kun je terecht op hun site: (https://www.victorinox.com/).

Om de modellen in het echt te zien kun je bij bijna alle buitensportzaken van Nederland en België terecht.

Recente nieuws-items met betrekking tot Victorinox Delémont:

Ervaringen met Victorinox Delémont:

Wenger Basic (€ 25,00)

Zeer puik mes. Mes en schaartje gebruik ik dagelijks naar tevredenheid. Na 1 jaar schaartje stuk. Spac Sport liet het snel en keurig repareren. Hangt in foudraaltje(optioneel) aan riem. Klein schroevendraaiertje in kurkentrekker (optioneel) om de z.bril te fixen.
(J. vd Kloet / 2002-10-17)


Wenger Grip (€ 79,00)

Geweldig mes, ondanks het ontbreken van een blikopener. Heb daarom een mini-blikopenertje van 'Coghlan's' in het compartiment voor de bits op het leren foudraal gedaan. Sommige mensen zullen het mes waarschijnlijk te groot en vooral te zwaar vinden. De stevigheid is echter hetgene wat mij het meeste bevalt. Vooral de zaag is erg goed.
(Frank / 2003-08-07)


Wenger Knives 17 delig zakmes (€ 110,00)

Fijn zakmes maar niets als edc. Lekker robuust.
(Jur Theunissen / 2005-06-01)


Wenger Knives multitool (€ 60,00)

Ik heb zelf al jaren een mes van victorinox en gebruik het bijna dagelijks. Het enige nadeel was dat de schroef van het schaartje los ging zitten maar dit was op te lossen met een drup tweecomponenten lijm. Nog even een tip: als je gaat vliegen, stop het mes dan in je ruimbagage want op Schiphol mag het niet mee in de handbagage.
(Dé Luiken / 2005-06-27)


Wenger Knives newranger grip 120 (€ 37,80)

handzaam mes met een groter lemmet en met een hand te openen, door de rubber inleg in het handvat, ook met natte handen goed te gebruiken.
(Bert Schilder / 2009-09-01)


Wenger Knives Ranger (€ 35,00)

Super mes. Groot genoeg voor brood etc. te snijden. Mes is half serated en vlijmscherp. Daarom mis ik het schaartje dus absoluut niet.
(Pedro / 2004-03-23)


Wenger Knives Ranger (€ 31,00)

Fijn zakmes, lang met lock, goed te gebruiken zaag, fles-, blikopener, priem en kurkentrekker. Blijf helaas en klein mesje missen. Verder super!
(Estu / 2005-06-13)


Wenger Knives Ranger 155 (€ 39,00)

Het grote mes is handig te vergrendelen en is loeischerp. Het half gekartelde is super handig, zo kan je de punt van het mes nog gebruiken voor het fijnere werk. Heb het mes tijdens wildkamperen ook gebruikt voor het weghalen van takken en plantenwortels, geen probleem.
(Sander Schot / 2010-12-10)


Wenger Officiersmes (€ 26,32)

Al 14 jaar intensief gebruikt. Mes één maal bijgeslepen. Blikopener en schaartje (wijken af tov. Victorinox) werken perfect: Nog steeds niets beters gevonden om nagels te knippen. Overige zaken zijn ook OK.
(Fedor de Vries / 2001-01-03)


Wenger Ranger (€ 31,76)

Een heel fijn mes. Je hebt precies de dingen die je nodig hebt, geen overbodige extra's. Alles in zeer degelijke kwaliteit.
(Willem de Rijk / 2000-12-01)


Wenger Ranger (€ 37,00)

Perfect! De compleetst uitgevoerde versie mist helaas een schaartje, dat is jammer. Verder topkwaliteit, goed scherp te houden en een snaakse tang die op twee breedten in te stellen is, erg handig. Goede vergrendeling van zowel mes als schroevendraaiers.
(Rob Heckemann / 2002-03-04)


Wenger Ranger (€ 31,00)

Goed mes, stevig, lang scherp, precies genoeg functies: mes (serrated, incl. beveiliging), zaag (erg scherp en goed te gebruiken!), fles- en blikopener, kurketrekker en stopnaald. Simpel, handig en betrouwbaar.
(Maarten / 2003-09-23)


Wenger Ranger 117.13 (€ 41,95)

Naast de gebruikelijke zaken als kurkentrekker, priem,blikopener, schroevendraaier, vooral een GROTE schaar. Mes is groot genoeg om je brood te smeren en heeft bovendien een lock.
(Rob van der Hoek / 2002-05-16)


Wenger Swiss Pocketgrip (€ 63,53)

Compleet mes voor de hiker, enige nadeel is dat er geen schaartje zit ingebouwd.
(Raymond Koome / 2000-12-01)


Wenger Swiss Pocketgrip (€ 67,95)

Perfect mes met veel functies! Onmisbaar bij het kamperen. Mist alleen een schaartje en kurketrekker. Verder kan je er bijna alles mij. Vooral als je iets moet repareren zijn de tang en schroevendraaiers erg handig!
(Frank Pietersen / 2002-12-26)


Wenger zakmes (€ 22,69)

Steengoed zakmes, 3 jaar zeer intensief gebruikt, meest indiote dingen doorgesneden, toen laten slijpen, doet het nu al weer 1 jaar perfect. Klein, geen overbodige zooi erop, helaas geen schaartje. Blokkeringsmechanisme werkt perfect.
(Willemijn / 2001-09-02)


Wenger zakmes (€ 24,96)

Blokeermechanisme werkt niet meer. Ook niet na uitkoken.
(Philippe Casteleyn / 2000-12-01)


Wenger zakmes (€ 45,00)

Multifunctioneel zakmes, handig om altijd bij je te hebben, met een zakje van wenger is dit mogelijk. Zeer grote zaag en mesblad. PRIMA.
(Jan-Willem De Meyer / 2003-06-23)Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 09-07-2024

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]
"; } if(lC>2400) { rightAd3.innerHTML = "
"; }