Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Wenger wordt Victorinox Delemont

Wenger wordt Victorinox DelemontGedurende lange tijd waren er twee fabrikanten van Zwitserse Zakmessen "Swiss Army Knives", te weten Victorinox in Schwyz bij het Vierwoudstedenmeer en Wenger in Delémont. Vanaf nu gaan enkele Wenger-modellen verder onder de naam Victorinox Delémont.

Om Wenger van de financiële ondergang te redden heeft Victorinox in 2005 besloten Wenger over te nemen, waarbij Wenger zowel wat productie als verkoop betreft bleef bestaan in Delémont. Ter versterking van de markt- en concurrentiepositie heeft Victorinox echter 8 jaar later, in januari 2013, de beslissing genomen om zich te gaan focussen op één merk - Victorinox - en te stoppen met de productie en verkoop van de Wenger messen en multitools per 1 januari 2014.

Met ingang van deze datum worden dan ook geen Wenger messen en multitools meer geproduceerd en houdt het merk Wenger op te bestaan voor deze artikelen.

Wel heeft Victorinox besloten een deel van het Wenger assortiment te integreren (en wel die modellen die aansluiten bij het Victorinox assortiment) en onder het merk "Victorinox Delémont" in de Wenger fabriek te gaan produceren, waarbij meerdere productverbeteringen worden doorgevoerd. Hierdoor is Victorinox in staat om ontslagen in de fabriek in Delémont te voorkomen.

Als exclusief Victorinox importeur gedurende al meer dan 38 jaar kan Homeij thans naast het bestaande assortiment originele Zwitserse zakmessen en multitools ook de Victorinox Delémont collectie aanbieden. Door de afwijkende afmetingen en modellen vormt deze collectie een prima aanvulling op het totale Victorinox assortiment.

De Victorinox Delémont zakmessen en multitools zijn van de hoge kwaliteit die men terecht van Victorinox verwacht. Victorinox verleent dan ook dezelfde levenslange garantie zoals die geldt voor de bestaande Victorinox zakmessen en multitools.

Victorinox staat voor meer dan een eeuw traditie en ervaring. In 1884 begon de messensmid Karl Elsener een eigen messenmakerij in het dorpje Ibach in het hart van Zwitserland. Enkele jaren later ontwierp hij "The Original Swiss Army Knife" dat inmiddels wereldwijd symbool staat voor kwaliteit, functionaliteit en Zwitsers innovatief talent. Victorinox is thans Europa's grootste messenfabriek en de enige producent van de wereldbekende Zwitserse Zakmessen (w.o. Swiss Army Knives).

Naar verwachting is de nieuwe Victorinox Delémont collectie leverbaar vanaf juni van dit jaar.

Voor meer informatie: https://www.victorinox.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Victorinox Delémont:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.