foto

Leatherman

'Als je over Leatherman begint, dan kun je niet om het bekende verhaal van Tim Leatherman heen. Volgens de 'legende' reisde hij in 1975 door Europa en kwam hij er achter dat steeds weer zijn zakmes te kort schoot. Hierop besloot hij zijn kennis in ontwerp en techniek te gebruiken om een mes te maken dat wel kon worden gebruikt in vele situaties. Vervolgens dook hij de schuur in en kwam er 7 (anderen zeggen 8) jaar later weer uit met de eerste Leatherman-tool. Sindsdien is de multi-tool niet meer weg te denken uit de wereld van buitensporters en professionele gebruikers. Leatherman was waarschijnlijk de eerste die een multi-tool ontwierp en op de markt bracht en claimt dan ook de enige echte originele te zijn.'

Leatherman: de voordelen op een rijtje

  • Leatherman geeft 25 jaar garantie op zijn producten, een garantie die overigens niet geldt op de bitjes van de verschillende extra bit-sets die je los kunt kopen.
  • Leatherman biedt een zeer uitgebreid assortiment waardoor voor bijna elke toepassing wel een geschikt instrument is te vinden.
  • Leatherman kwam als eerste met een tool met verstelbare tang (Crunch) en een multi-tool speciaal voor de picknick (Flair).

Leatherman: enkele modellen

Wave
Wave
Met 4 blokkeerbare functies aan de buitenkant en mooi afgewerkt lederen riemetui.
Crunch
Crunch
Met verstelbare tang en standaard bithouder.
Flair
Flair
Met kurketrekker, smeermes en vorkje.
PST-II
PST-II
All-round multi-tool met gekarteld mes en vijl met 'sharpening groove'.

Leatherman: overige informatie
Voor meer informatie over Leatherman kun je terecht op hun site: (https://www.leatherman.com/).

Om de modellen in het echt te zien kun je bij bijna alle buitensportzaken van Nederland en België terecht.

Recente nieuws-items met betrekking tot Leatherman:

Ervaringen met Leatherman:

Leatherman 200 (€ 108,00)

Fijne tool. Maar niet als edc mesje.
(Jur Theunissen / 2005-06-01)


Leatherman charge (X)TI (€ 155,00)

SUPER. Mijn fijnste multi-tool! Messen (2) met één hand tevoorschijn te halen, te sluiten en op te bergen in het foudraal. Perfect disign, blijvend scherp, tangfucntie zeer stevig. Kies wel de TI uitvoering met schaar, want in twee bithouders zie ik geen toegevoegde waarde. Voor outdoor en alledag een perfect mes/tool, z'n geld meer dan waard!
(Ruud S. / 2005-08-31)


Leatherman Charge TI (€ 110,00)

Na jaren de gelukkige eigenaar te zijn van de Leatherman wave die ik altijd aan mijn zijde draag , nu de Leatherman Charge TI gekocht (gezocht naar de meest goedkoope, echt, dit is het) Zeer tevreden, betere grip, opent beter. lockt alle afzondelijke delen ...super.
(Woodsman / 2004-12-14)


Leatherman Charge Ti (€ 169,00)

Deze multitiool behoort tot de top van de Leathermanserie. Hij is gemaakt van titanium zodat hij stevig en toch niet te zwaar is. Zeer compleet. Wordt geleverd met een set bits en met een etui. Alle onderdelen worden afzonderlijk vergrendeld. Voorzien van een clippoint mes en een kartelmes die beide vlijmscherp zijn. Ik gebruik hem regelmatig voor verschillende zaken en ben er zeer tevreden over. Dit is echt een stevig, kwaliteitsvol product voor het echte werk!
(Koen Vanhove / 2005-04-25)


Leatherman Charge Ti (€ 89,00)

Geweldig mooi afgewerkt, handige functies en vooral de borging van de onderdelen is een pre! Via internet in VS besteld: scheelt bijna de helft met NL-prijzen!
(Niels / 2005-05-13)


Leatherman charge ti (€ 165,00)

mooi stuk gereedschap, zeker omdat alle tools vast te zetten zijn. Helaas is de afwerking minder (vijlblad heeft speling), is erg moeilijk schoon te maken en is ROESTgevoelig! De extra bits-sets zijn bijna een must.
(rob / 2005-08-01)


Leatherman Charge TI (€ 169,00)

Het is echt een top product ik heb hem dagenlijks in mijn handen op het werk (theater en festival). Verder gebruik ik hem ook vaker buiten het werk. Hij snijt niet in je handen als je er hardt in knijpt en alles gaat zeer snel open en dicht. Echt een wereld mes!! enige nadeel hij is niet links handig te maken maar dat is voor alle ontwerpers lastig.
(Erik / 2005-09-05)


Leatherman Charge TI (€ 71,00)

Superfijne multitool. Ligt erg prettig in de hand en snel gebruiksklaar. In US aangeschaft. Scheelt toch 50 tot 80 euro. Koop hem dus daar als je overweegt dit apparaat aan te schaffen
(Ruud G / 2005-11-01)


Leatherman Charge Ti (€ 90,00)

Geweldige tool! Aan inkoopprijs kunnen kopen met nylon etui en extra bitjes. 1 nadeel: sommigi bitjes hebben engelse maten, maar met een kleine slijpmachine was dat snel opgelost. Gekozen voor een nylon etui omdat dit soepeler is dan het leren. Gaat helemaal niet zo snel kapot dan als men wel eens zegt. Op het gekartelde mes waren enkele miniscule roestvlekjes, maar die waren snel verwijderd. Kortom: De beste tool die ik ooit gehad heb! veel beter dan mijn oude supertool en victorinox!
(Michiel / 2006-04-04)


Leatherman Charge Ti (€ 81,00)

Zeer handig en stevige multitool. Uiteindelijk voor de Charge gekozen boven de New Wave vanwege het 154 cm stalen mes. Meskwaliteit blijkt ook daadwerkelijk beter als ik er van uitga dat het New Wave mes vergelijkbaar is met een Victorinox militair zakmes.
(Spiker / 2006-04-11)


Leatherman Charge XTi (€ 66,00)

Voor naast de nog immer perfecte Wave nu de Charge XTi gekocht via Ebay. Voor slechts $83.50 incl. verzending was hij van mij. Wat een tool zeg, perfecte afwerking en super funtionaliteit! Hij is iets groter dan de Wave maar hij voelt perfect aan. Een tool om jaren lang zonder een probleem te misbruiken.
(Martijn / 2005-02-23)


Leatherman Charge XTi (€ 116,00)

Prima stuk gereedschap, zowel kartel als glad mes met één hand te openen. titanium zijkand kan goed als hamer gebruikt worden. Hij is robuust en oogt goed. alleen de Crimping-tool en de tweede bitset zijn een beetje overbodig, maar verder een uitstekende tool om dagelijks op de man te dragen.
(Tim Slot / 2005-11-01)


Leatherman Charge XTi (€ 148,00)

Zeer mooi afgewerkt mes, moet z'n doel nog bewijzen want ik heb hem pas een week maar hij ziet er stevig uit, ik heb er ook een inscriptie in laten etsen is het gelijk ook iets persoonlijks.
(Argon / 2006-09-09)


Leatherman Juice CS4 (€ 69,00)

De Juice is kleiner en lichter dan de reguliere multi-tools waardoor je hem makkelijker bij je steekt. Gevolg is wel dat veel van de functies aan kwaliteit moeten inboeten. Het mes in nauwelijks voor meer te gebruiken dan wat klein snijwerk, en de kurkentrekker met ‘assist’ is aardig bedoeld maar niet echt handig. De gecombineerde fles- en blikopener opent flessen prima maar het puntje om door een blik te boren is niet scherp. De zaag is goed scherp maar te klein en moet na het weer inklappen opzij worden geschoven om de priem weer dicht te kunnen klappen. De beste functies zijn het schaartje en de tang, die door het ronde ontwerp van de tool lekker in de hand ligt. Kortom, de Juice CS4 combineert relatief veel functies in een zeer compacte tool die bovendien een mooi design heeft. Maar het blijft back-up voor als er geen ‘echt’ gereedschap in de buurt is.
(Frank Nieuwenhuis / 2006-03-04)


Leatherman Juice xe6 (€ 90,00)

Met bijna alle onderdelen bijzonder tevreden. Echter bij het eerste serieuze gebruik van het tangetje brak de bek. Waarschijnlijk materiaalfout. Jammer. Wacht op vervanging wegens levenslange garantie. Verder een prima tool.
(Joop van Putten / 2003-09-16)


Leatherman Juice XE6 (€ 160,00)

Erg handig, klein, alle functies die je nodig hebt. Alleen de kwaliteit is beroerd. De bladveren breken na enkele maanden spontaan in twee. Ik heb telkens wel weer een nieuwe gekregen zonder gezeur, maar ik heb domweg geen zin meer om twee keer per jaar terug te gaan naar de winkel. Ben overgestapt op Gerber, dat blijft heel.
(walter / 2007-08-16)


Leatherman Juice Xe6 Thunder (€ 83,00)

Deze Leatherman gekocht ter vervanging van Zwitsers mes. Hij kan alles wat 'oude' mes ook kon. Meeste Leathermans hebben geen kurkentrekker, wat ik wel een 'gezellig' accessoire vind. Bovendien is dit mes een stuk kleiner dan de traditionele Leathermans,
(Erwin Harkink / 2002-02-13)


Leatherman K500X (€ 84,95)

Had al een Wave maar gebruik deze voor in de rugzak; eerst deed ik nogal neerbuigend of Leatherman messen maar toen ik bij mijn dealer hem in de hand hield viel ik volledig stil! Beter dan Spyderco en zelfs beter dan Benchmade het 154CM blad is echt scherp; de opener is voor een echte bourgondier onmisbaar! Heel tevreden!
(Edwin / 2007-07-12)


Leatherman Leatherman Wave (€ 86,00)

Kwalitatief product met uitstekende service door het bedrijf. Mes valt erg makkelijk te herscherpen! Handig om zowel thuis als in de bossen op zak te hebben.
(Mattetaart / 2013-01-27)


Leatherman Micra (€ 40,84)

Handig tooltje ondanks de geringe omvang. Het schaartje is echter onder de maat, als je iets taais knipt hapt het in zichzelf, TE DUUR
(M.P.W. van de Kraats / 2001-05-08)


Leatherman Micra (€ 37,66)

Deze kleine Leatherman is evenals zijn grote broers een must-have op je hike. Het is een verzameling van allerlei handige gebruiksvoorwerpen voor je verzorging, zoals Pincet, nagelvijl, schaar enz. alleen een beetje duur....
(Sebastian Aller / 2000-12-01)


Leatherman Micra (€ 36,30)

Aardig voor sleutelbos of in de verbanddoos. De kwaliteit is laag: Het mesje is niet gepoleisd zodat bij het schillen van een appel het een troep wordt. De pincet is nogal aan de dunne kant. Het schaartje gaat vrij snel speling vertonen.
(N. Oudesluys / 2000-12-01)


Leatherman new wave (€ 125,00)

Goed, maar ondermaats vergeleken met andere modellen. De indeling van vier messen op de buitenkant (eenhanders) is een voordeel, net als de verwisselbare schroefbitjes. Deze leatherman heeft alle functies die je nodig hebt. Nadelen: slechte kwaliteit mes, snel bot, vergrendeling verbogen; roest op de binnenkant ondanks goed onderhoud (nooit gehad/gezien bij andere modellen); bitjes vallen spontaan uit de houder (en zijn alleen per set verkrijgbaar); bithouder zit soms in de weg bij het dichtklappen, waardoor de tang klem komt te zitten. Wel altijd goede service met steevast het verhaal: “valt eigenlijk niet onder de garantie, maar u krijgt een nieuwe”
(Aad / 2008-09-30)


Leatherman New Wave (€ 86,00)

Een mooie stevige multitool. De twee messen aan de buitenkant kun je met één hand openen, de vijl en zaag moet je met twee handen openen. Alle tools worden vergrendeld als ze zijn geopend. De multitool is van mooi formaat en komt met een etui. Het enige minpunt is de minischroevedraaier, die is niet erg sterk en helaas bij mij al geknapt.
(Nathan / 2010-05-19)


Leatherman New Wave + Bit Kit (€ 120,00)

Pas enkele weken in bezit maar ik ben er vooralsnog erg tevreden mee. Ideaal voor het kleinere kluswerk. Ergonomisch goed ontworpen; prettige greep bij gebruik van de tang, beide messen (zeer scherp, RVS 420HC-zelfde als bv Victorinox) met 1 hand te openen en alles is vergrendelbaar. De bit kit is wel erg uitgebreid (21st), ik kan wel af met 10 bitjes en die passen precies in het extra vakje van het hoesje. Duurzaamheid moet nog blijken; de bithouder lijkt me niet geschikt voor zwaar schroefwerk. Maar wel 25 jaar garantie!
(Frank Klusser / 2008-09-16)


Leatherman New Wave 2004 (€ 90,00)

Had eerst een sideclip, maar dit is veel beter. dit is trouwens ook de enigste tool die met 1hand is te openen. Mocht je nu de keuze hebben of een multitool willen nemen, koop dan niet de oude maar de nieuwe wave (Verschil bij model 2004 locken ook de schroevendraaiers en schaar)! Mishandel de tool regelmatig. Niet stuk te krijgen!!!
(Edwin Post / 2005-06-07)


Leatherman PST 1 (€ 45,00)

Het "oermodel" onder de leathermans. Gaat overal mee en heeft me nog nooit teleurgesteld. Ik heb hem gekocht in een outdoorshop in de VS waar ze veel goedkoper zijn dan hier. Bevat alle noodzakelijkheden, maar ik mis een zaagje, schaartje en soms ook een kurkentrekker. Bij aanschaf had ik hier niet over nagedacht, maar misschien is less wel more...
(Dino / 2005-08-12)


Leatherman PST II (2) (€ 70,00)

Met kartelmes (!). Werkt al jaren perfect. Echter volgende wordt waarschijnlijk de Wave gezien het niet helemaal ergonomisch verantwoorde handvat van de tang (snijdt in de hand)
(O. Keijzers / 2004-10-14)


Leatherman Sideclip (€ 75,00)

De enige Leatherman met clip. Is heel handig, geen etui nodig. Met het knippen van een paperclip is er een brampje aan het knipgedeelte van het tangetje gekomen.enige minpunt. Verder een prima ding, ook geschikt voor het zware werk. Een van de meest betaalbare tools van Leatherman!!!
(Gerben Sanders / 2004-04-27)


Leatherman Sideclip (€ 70,00)

Heb hem nu langer dan 1 jaar en gebruik hem zowel beroepsmatig (Detailist) als prive. bevalt erg goed alleen jammer dat de tools niet vergrendelen, dit heeft men bij de huidige modellen serie duidelijk aangepast. Als iedereen dit veelzijdige gereedschap bij zich draagt wordt het leven er veel simpeler op!
(Edwin Post / 2005-02-09)


Leatherman standaard (€ 77,14)

Fitting schroevendraaier kapot gedraait op kroonsteentje, dankzij de Enorm in Deventer gerepareerd. Commentaar Leatherman:valt niet onder garantie normaal, volgende keer niet weer doen! Verder een idiaal stuk gereedschap.
(P. v/d Broek / 2000-12-01)


Leatherman standaard (€ 85,00)

Al zes jaar in gebruik bij mijn werk als klusjesman. Het schaartje funkioneert niet ideaal, de rest wel. Bij normaal gebruik niet stuk te krijgen.
(Gerd / 2004-09-26)


Leatherman Super Tool (€ 90,76)

Handig in gebruik, vooral bij gebruikvan reparaties aan div. metalen uitrustingsstukken en bij het werken met ijzerdraad. Zeer robuust gemaakt met 25 jaar fabrieksgarantie.
(Michel van Eupen / 2000-12-01)


Leatherman Super tool (oud model) (€ 100,00)

Goede tool,alle gereedschappen vergrendelen, goede zaag, messen, schroevedraaiers en vijl.Niet zo comfortabel als de Wave,maar ik heb er al 6 jaar veel plezier van.
(Dirk Heuvink / 2002-04-30)


Leatherman Supertool (€ 45,00)

2e handsje, maar in nieuwstaat. Keer tijdens ijzerdraad knippen braampje aan schaar ontstaan, maar verder perefecte tool: scherp, degelijk en handig. Alleen bij 'zwaar werk' met de tang snijden de grepen in je handen! Volgende zal een Wave worden.
(Maarten Bal / 2004-11-23)


Leatherman supertool (oud model) (€ 120,00)

In '90, '94 en '99 gekocht (ze drijven niet echt goed) en heel veel plezier van. Kleine schroevendraaier, zaag, tang, vijl en mes zijn allemaal al eens gebroken geweest maar na opsturen naar importeur (Adola) steeds terug gekregen met briefje. Valt normaal niet onder garantie, niet meer doen. Maar dan waren wel beide messen vervangen het te repareren onderdeel en de tool weer in perfecte staat. Gewoon een top tool!!
(M Koopman / 2003-03-30)


Leatherman Survival (€ 72,15)

Zeer goed stuk gereedschap en mits gezond verstand en onderhoud een levenslang gezel.Garantietoepassing schitterend!!!!
(Alain Mijngheer / 2000-12-01)


Leatherman wave (€ 90,76)

Echt een fantastisch produkt alles zit er op en eraan.Alles aan de buitenzijde is met een hand te openen.Mis alleen nog een pincet dan zou het helemaal kompleet zijn.Met 25 jaar fabrieksgarantie maar dat moet ik nog maar zien.
(Bieb / 2001-03-02)


Leatherman Wave (€ 52,18)

Maak er nu tweeënhalf jaar intensief gebruik van. Dankzij oerdegelijk ontwerp en goede kwaliteit geen mankementen. Wel vind ik dat ze de afgelopen twee jaar erg duur zijn geworden in Nederland. Tip: indien mogelijk in Amerika kopen. Daar zijn ze in juiste
(Hayco Volkers / 2001-12-29)


Leatherman Wave (€ 86,22)

Altijd 'op de man'! nagels knippen, tak afzagen, braampje afveilen, haringen uit de grond halen. erg veelzijdig, prachtig design, oerdegelijk.
(Martin Swinkels jr / 2000-12-01)


Leatherman Wave (€ 75,33)

Als je er eentje wilt aanschaffen dan moet je even letten op een groot prijsverschil. Op: http://www.knivesandtools.com/nl voor 211 gulden excl. bezorgkosten, op: http://backcountry-equipment.com omgerekend 166 gulden incl bezorgkosten.
(Ruben Frijns / 2000-12-01)


Leatherman Wave (€ 80,02)

Vooral het feit dat de 2 messen en de zaag aan de buitenkant maakt dit absoluut een fantastisch tool! Wanneer je er eenmaal 1 hebt kan je niet meer zonder! Wel bestellen in de USA...
(Jonas Baert / 2002-07-09)


Leatherman Wave (€ 80,00)

Té gek stuk gereedschap. Verdere lof overbodig. Via internet in het buitenland aanschaffen!!!! (b.v. Ebay.de)
(Mark Jansen / 2003-01-02)


Leatherman Wave (€ 55,00)

2 jaar geleden via een online site in de US gekocht. Perfecte tool voor allerlei lichte werkzaamheden tijdens bivak. Niet geschikt voor het kappen van kleine boompjes (maar lijkt me logisch, met dit formaat tool/mes). Verder vlijmscherp en voor 1001 dingen in te zetten. Deze tool in kombinatie met een goed groot vast mes en je bent klaar om te gaan.....Top tool!!!
(Ben / 2003-01-20)


Leatherman Wave (€ 100,00)

Goede tool,goed gewicht, voldoet aan al m'n eisen tijdens outdoor,zoek op internet, scheelt zo E80.- met bv Zwerfkei/Bever
(Jelle / 2003-08-20)


Leatherman Wave (€ 60,00)

Toen de Leaterman Wave uitkwam moest ik die hebben. Waren toen in de USA waar ze veel goedkoper te krijgen zijn (zeker 50%). Ik betaalde US$ 59,- voor de hoes met de Leatherman Wave en een Mag-Lite (2xAAA). Ik heb hem bijna altijd bij mij ongeacht waar ik ben en heb er al veel plezier van gehad tijdens het hiken, duiken, vierdaagse nijmegen en tijdens dagelijkse bezigheden.
(Theo Blinderman / 2003-08-24)


Leatherman Wave (€ 120,00)

Perfecte Tool! Ook voor fulltime techneuten. 1e na twee jaar tropen totaal versleten en na breuk van blikopener onder garantie een nieuwe gekregen.
(Han Brink / 2003-09-01)


Leatherman Wave (€ 70,00)

Heb deze pas maand in gebruik & al redelijk veel mee gewerkt in die tijd. Ziet er goed afgewerkt en degelijk uit deze multitool vraag me alleen af of de Gerber Multi-plier 800 niet een nog betere multitool is dan deze Leatherman..
(Sont / 2004-02-11)


Leatherman Wave (€ 50,00)

Ik heb hem nog maar hij is onderweg naar nederland. Ik heb er al wel eens mee gewerkt. Echt alles wat je zoal nodig kunt hebben zit erop. Heb hem gekocht in USA in militaire tax free shop.
(Martijn Gerritsen / 2004-06-14)


Leatherman Wave (€ 100,00)

Via het internet heb ik de leatherman wave gekocht voor 100 euro (uit een failliete boedel). Een stuk goedkoper dan in de winkel. Ik gebruik de wave dagelijks tijdens mijn werk als operator in een meelfabriek. Het handige van de tool is dat je al je gereedschap in één tool bij je hebt zodat los gereedschap overbodig is om mee te nemen. Ik ben zeer tevreden over de wave en het uiterlijk van de wave is zeer fraai. Tip: pas op voor het vlijmscherpe mes!
(René / 2004-12-10)


Leatherman Wave (€ 130,00)

Echt een top tool, makkelijk in gebruik. Ik gebruik mijn tool bijna iedere dag. Ben er erg blij mee. Ik lees veel mensen die hun tool een stuk goedkoper hebben gekocht in amerika, ik las van de week dit stukje. Misschien de moeite waard om even over na te denken! Wanneer u overweegt een Leatherman Tool aan te schaffen, hetzij bij onze detaillisten of via een internetwinkel, wijzen wij u graag op het volgende: Wanneer u stuntaanbiedingen, d.w.z. aanbiedingen ver beneden de verkoopadviesprijs, tegenkomt betekent dit, dat de bij diverse modellen meegeleverde bitsets niet op de Europese markt zijn afgestemd. Deze produkten zijn buiten de officiële kanalen gëimporteerd of gesmokkeld. Bij gebruikmaking van deze aanbiedingen, worden de service en garantiezaken niet in ons Leatherman Repaircenter Netherlands in behandeling genomen, maar in Portland USA. Het versturen naar de USA vergt een langere behandeltijd en gaat gepaard met hoge kosten. Graag staan wij u te woord, wanneer u eraan twijfelt of u te maken heeft met een officiële Leatherman wederverkoper.
(Nienke / 2005-12-21)


Leatherman Wave (€ 147,00)

Wat een geweldig ding.. Ik draag hem iedere dag bij me. Hij is inmiddels een paar jaar zwaar misbruikt en hij is nog steeds nagenoeg perfect. Een nadeel vind ik wel het gewicht. Ik neem hem niet zou gauw meer mee als ik een meerdaagse hike maak. Een tweede nadeel vind ik dat de schroevendraaiers niet 'vast' zitten. Buiten dat is ie super..!! En ik zou 'm niet meer willen missen..
(Martijn H / 2006-09-09)


Leatherman wave (€ 90,00)

Heb de wave een jaar of 8 terug gekocht in Noorwegen. Sinds die tijd gebruik ik hem dagelijks op mijn werk. Het enige probleem wat er is, is dat hij een klein beetje roest vertoond. Maar dat is te verwaarlozen. Voor de rest is het echt een prima tool. Echt heerlijk die afgeronde randen voor als je een beetje kracht moet zetten op de tang. De prijs gok ik maar een beetje. Volgens mij klopt dat wel redelijk met hoe de prijs toen was. Door de roest een 4 v/d 5
(grassiekuik (robin) / 2007-02-06)


Leatherman Wave (€ 117,00)

Tot mijn spijt bevalt hij me erg slecht. Loopt zeer zwaar in de handvaten, moet met veel kracht gesloten worden, er is een palletje afgebroken. Het lijkt als of hij véél te strak afgesteld staat. Erg naar ding om mee te werken. Ook de bekken van de tang sluiten niet goed. Messen zijn erg goed bereikbaar en de zaag voldoet erg goed. Messen zéér makkelijk erg scherp te krijgen, Alles wat aan de buitenkant zit is geweldig, alles wat in het frame verwerkt zit bevalt slecht. Ik denk eerder aan een maandagmorgen product dan aan een slecht ding. In de basis heb ik nog steeds vertrouwen in de Leatherman. Nu maar hopen dat de service goed is.
(Diderik van Loef / 2008-07-10)


Leatherman Wave (€ 117,00)

UPDATE: Mijn Leatherman terug gestuurd naar de leverancier (Knive and Tools) Zeer goede service. De tool is bij- en afgesteld en zo is mijn mening ook ... Alles loopt perfect nu en is zeer prettig om mee te werken.
(Diderik van Loef / 2011-11-09)


Leatherman XE6 (€ 70,00)

Na jaren Victorinox gebruik toch gezwicht en bijzonder tevreden! Degelijk, compleet en mooi. Mis de pincet, dat wel. Gekocht via I-net in de US, in het grijs, vandaar de lage prijs.
(Rob Heckemann / 2003-06-28)


Leatherman Xe6 (€ 65,00)

Matige kwaliteit, moet ik zeggen. Onzuiver verwerkt, tangetje en schaartje lopen niet soepel, tangscharnier heeft speling en nog zo het ee en ander. In vergelijking met bv de Wave verwacht je toch wat beters van leatherman. Ik ga toch weer over op het oude vertrouwde Victorinox zakmes, denk ik.Dan maar geen tang.
(Rob Heckemann / 2005-06-20)


Leatherman ‘Charge Ti’ (€ 141,75)

De overtreffende trap in ‘mooi’ qua design. Vergelijk ik ‘m met m’n oude (gestolen) Wave dan vallen een aantal dingen direct op. Beide messen zijn aanmerkelijk groter geworden, ieder individueel tooltje heeft een locking, en de messen blokkeren als je de tang half open hebt staan en daarmee is hij veiliger in het gebruik geworden. Hierdoor zit hij constructie-technisch wel wat gecompliceerder in elkaar en is daarmee ook kwetsbaarder. Laat je ‘m in het zand vallen dan ben je serieus effe bezig ‘m weer schoon en soepel werkend te krijgen. Het systeem met de bitjes werkt best goed, maar je verliest ze makkelijk en de verleiding ze thuis te laten om gewicht te besparen is erg groot. Ik vind hem daarom (in vergelijk met de Wave) iets minder geschikt voor de buitensport. Het bijgeleverde (leren) hoesje is er qua degelijkheid duidelijk op achteruitgegaan. De elastieken zijkanten zijn erg kwetsbaar en het stikwerk laat makkelijk los. Voordeel is dat je de tool uitgeklapt kan parkeren zonder dat hij er makkelijk uitvalt. Ik heb toch liever de degelijk one-piece van de Wave. De titanium scales zijn wel mooi, maar de gewichtsbesparing is marginaal. Waarom niet de hele ‘wave’ van titanium gemaakt?
(Martin Swinkels Jr. / 2005-06-22)Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 25-09-2023

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]