foto

Gerber

'In 1939 startte Joseph Geber' zijn bedrijfje Gerber Legendary Blades, toen nog gespecialiseerd in keukenmessen. In 1958 nam de nieuwe man aan het roer, Pete Gerber, het besluit om ook sportmessen te gaan produceren. Hiermee werd het assortiment en daarmee de markt van Gerber een stuk groter. Later in 1987 werd het bedrijf overgenomen door Fiskars, in de wereld bekend om hun kwaliteitsscharen. Vanaf dat moment is Gerber een totaalaanbieder van messen en tools. De Multi-plier 600 serie en de 400 Pocket tools serie hebben het merk op de kaart gezet op het gebied van multi-tools. De bijlen, zagen en het Sport Utility Pack maken het assortiment compleet.'

Gerber: de voordelen op een rijtje

  • Gerber was de eerste fabrikant die het lichtgewicht mes introduceerde en heeft nu nog steeds een indrukweekend assortiment lichtgewicht messen.
  • Gerber introduceerde als eerste een mes waar je je wijsvinger door het lemmet kunt steken voor een betere controle en grip van het mes.
  • Het zaagblad van de Multi-plier 600 serie kan vervangen worden als deze bot is. Hiertoe wordt gebruik gemaakt van standaard bladzagen zoals in de betere hobby- en dhz-winkel te koop zijn.

Gerber: enkele modellen

Multiplier 600 Scout
Multiplier 600 Scout
Gemakkelijk met één hand te openen multi-tool, inclusief Fiskar-schaartje.
Chameleon
Chameleon
Met ring voor betere grip en lock-mechaniek om veilig te kunnen gebruiken.
E-Z-Out
E-Z-Out
Stevig mes met rubberingelegde grepen en verwisselbare clip.
Gator
Gator
Rubber ingelegde handgrepen voor een stevige grip. Tevens leverbaar met lemmet van ATS-34 staal.

Gerber: overige informatie
Voor meer informatie over Gerber kun je terecht op hun site: (https://www.gerbergear.com/).

Om de modellen in het echt te zien kun je bij bijna alle buitensportzaken van Nederland en België terecht.

Recente nieuws-items met betrekking tot Gerber:

Ervaringen met Gerber:

Gerber Air Ranger #5861 (€ 128,00)

Heerlijk mes, doe er alles mee. Ziet er heel goed uit en elke keer als die tevoorschijn komt steelt het de show.
(E / 2005-11-23)


Gerber Apllegate Fairbairn mini covert (€ 82,00)

Een zeer mooi mes van 154cm staal, makkelijk met een hand te openen en zeer goed draagbaar in je zak door clip. is klein dus zit niet in de weg. Zeer scherp. Is deels gekarteld dus handig voor touw e.d
(Milco Lek / 2004-03-07)


Gerber AR 3.00 (€ 42,00)

Een geweldig sterk en degelijk mes. Met een hand te openen, makkelijk te slijpen (maar blijft zeer lang scherp) en weegt 82 gram. 7 cm lemet, 17 cm totaal. Met klip. Van 440A RVS
(Ed Jansma / 2003-01-30)


Gerber Diesel (€ 50,00)

Multitool van zeer goede kwaliteit. Als gereedschap een heerlijk ding om mee te werken en echt alle onderdelen werken gewoon uitstekend. Voor outdoor-gebruik zijn er wel wat nadelen: het ding is echt verrassend zwaar, niet roestvast genoeg voor gebruik op/bij zee, het mesje zit verkeerd om dus nu goed om touw te snijden of zo maar voor echt snijwerk zit het handvat in de weg. Een geweldig ding voor vele klusjes maar voor outdoor gebruik vind ik het niet echt geweldig. P.s., 2 jaar terug gekocht in de USA voor US$ 57,-. Bij de huidige wisselkoers nog veel goedkoper.
(Koen Tiel / 2008-01-11)


Gerber E-Z out (€ 20,00)

Mijn eerste mes die ik kocht (in guldens nog) puur omdat een messen winkel failliet ging en deze de goedkoopste was. Maar wat een lucky shot! Een zéér fijn mes, zelfs als hij stomp is, is hij nog scherp. Erg makkelijk te slijpen, super licht, opend héél makkelijk. Een perfect mes voor alle dagelijkse werzaamheden, van broodsmeren tot magazijnwerk. Goed en goedkoop, zelfs als hij niet uit een faillisement komt :-)
(Diderik van Loef / 2008-07-10)


Gerber EVO Jr. Fine Edge (€ 14,00)

Heb dit mes 2 dagen in mijn bezit en ben er nu reeds tevreden over, het is een klein mesje met lemmet van 7 cm gemakkelijk met 1 hand te openen en te sluiten. Het alu handvat biedt uitstekende grip en beperkt het gewicht van het mes tot slechts 50gr. Ik heb dit product via een actie op samenkopen.nl gekocht samen met een leatherman surge en ben zeer tevreden over de service.
(Jan / 2008-08-03)


Gerber Folding (sheath) knife (€ 60,00)

Prima mes. Kartelgedeelte blijft erg scherp in tegenstelling tot gladde gedeelte. Enkel hout (dennen), vis en touwen gesneden. Vrij snel bot en als onervaren slijper erg moeilijk scherp te krijgen. Prijs/kwaliteit is uit balans. Zijn betere messen voor minder geld. Wel erg degelijk en stevig. Met 1 hand te openen en te sluiten en prima formaat.
(Dave de Haan / 2013-09-04)


Gerber Folding spade (€ 85,00)

De schep voor buitensporters. Hij is licht, sterk en erg klein op te vouwen. De enige vouw schep die is goedgekeurd door de NAVO. Gekocht bij Slee buitensport Rotterdam.
(Sander de Wit / 2005-02-28)


Gerber Gator (€ 72,60)

Goed mes; makkelijk te slijpen, blijft redelijk lang scherp. Enige nadeel: gewicht is wat aan de hoge kant
(David Sahar / 2001-09-22)


Gerber Gator (€ 79,50)

In mijn beleving is dit echt een super-mes. Ik ben altijd zwaardere messen gewend. Toen ik dit mes voor het eerst in mijn handen kreeg een aantal jaar geleden was ik nogal onder de indruk van het lage gewicht. Er zijn wellicht nog veel lichtere messen, maar ik vind deze absoluut niet zwaar. Ik heb hem nog niet hoeven slijpen en hij is nog steeds vlijmscherp.. Ik hoef in ieder geval geen ander meer.. Ze zeggen dat hij makkelijk te slijpen is, maar dat heb ik nog niet hoeven doen.
(Martijn H / 2006-09-09)


Gerber Gator (€ 80,00)

Ik heb dit mes in 1997 gekocht en tot nu toe (2010) precies 0 keer geslepen! Enkel over de wetsteen gehaald en hij is weer zo scherp als nieuw. Ik gebruik hem dagelijks tijdens m'n werk voor het snijden van karton, plastic en touw m.a.w. bot-makers. Echt een heerlijk mes in gebruik.
(Ludo / 2010-03-10)


Gerber Gator ATS 34 Serrator droppoint (€ 72,60)

Lichtgewicht, zeer scherp en degelijk geconstrueerd mes. Comfortabele antislip handgreep. Soepel lopend open en sluit mechanisme, is hierdoor, na enige oefening, ook met 1 hand te openen.
(John Riegman / 2000-12-01)


Gerber Gator clippoint (€ 75,00)

Lichtgewicht,vlijmscherp, geen speling, bruikbaar formaat en een goede grip. Waar voor je geld!
(Ray / 2005-04-24)


Gerber Gator Exchange-A-Blade - 7 in. Sport Saw w/wood blade (€ 25,00)

Voor de veeleisende buitensporter geldt dat het zaagje dat je zoal tegenkomt op een zwitsers zakmes niet geheel voldoet. Van Gerber bezit ik momenteel een Gerber Gator Exchange-A-Blade, een klapzaag die met zijn 154 gram zeker niet in de weg zit in je rugzak maar je wek heel erg veel plezier kan doen. Deze zaag heeft een kraton heft met een vergrendeling voor het openen en sluiten van de zaag. Deze zaag is in deze uitvoering bedoeld voor het zagen van hout. De zaag zaagt echt super, ik heb deze nu een jaartje of drie en gaat bijna altijd mee op weekeind of op kamp. Ideaal voor het maken van een kampvuurtje. De zaagbladen kunnen worden verwisseld dmv het uitdraaien van de schroef waarover het blad scharnierd, een erg doeltreffend systeem. Je kunt voor dit model verschillende bladen kopen, oa een fijn zaagblad, een grof zaagblad (zoals de huidige die ik heb) en een "bone saw" voor de jagers onder ons... Ook een optionele sheath is te krijgen. Bijna net zo een fijn zaagje als een Silky (profi boomzaag) dus echt een aanrader voor iedereen die wel eens een vuurtje wil stoken.
(B@se / 2005-12-06)


Gerber Harsey Air Ranger II - Serrated (€ 53,00)

Zeer mooi en degelijk mes. Is makelijk met een hand te open en ligt lekker in je hand. Het lemmet geeft een beetje een speelgoed idee, misschien ook wel doordat hij redelijk licht is.
(Joost / 2005-05-10)


Gerber LMF II Infantry (€ 90,00)

Infanterie/survival mes. 12C27 Sandvik staal is erg sterk, het lemmet loopt door tot onderin het handvat, dus enorm robuust. Ingebouwde slijpsteen werkt prima. De typische Gerber-kartels hadden van mij niet gehoeven, maar overall een uitstekend mes. schede kan op een ops-vest of rugzak bevestigd worden.
(Tim / 2008-01-17)


Gerber MP 800 Legend (€ 202,00)

Robuste tool waarbij je de tang heftig kunt belasten. Draadschaar is onverwoestbaar en knipt Zelfs RVS spijkers. de schroevendraaiers zijn echter erg teleurstellend, ook de rubber grips zijn triest. mooi ding, maar te veel geld voor te weinig waar, ik ga over op de Leatherman Charge Xti
(Tim Slot / 2005-08-31)


Gerber Multi-Plier 400 Compact Sport (€ 70,00)

Wat een toptool, beter dan de leatherman, vooral de tang is een stuk prettiger knijpen. Super, gebruik hem nu zo'n 5 jaar bijna dagelijks. Geweldig .
(Marc van der Wouw / 2005-02-11)


Gerber Multitool (€ 90,76)

Ik heb deze tool ruim vijf jaar intensief mishandeld. (Bv als hamer of wrikgereedschap gebruiken). Hij is echter nog volledig functioneel. (De messen en het kruiskopje zijn wat versleten, maar mag het) Voor mij niets anders!!
(Martin / 2000-12-01)


Gerber Scout Multiplier (€ 68,07)

Heel goede tool. Compleet en stevig. Schuif- en blokkeersysteem zijn ideaal. Bij de oude versie kan je zelf de onderdelen verwisselen (kan nu niet meer), dus goed zoeken naar één met imbus-boutjes. PS: prijs weet ik niet meer zeker...
(Joris van der Bol / 2000-12-01)


Gerber Silver Trident Single Serration (€ 200,00)

Ik heb nu twee modellen, aangezien ik ook verzamelaar ben. Een superfijne greep, 5,5mm dik 154CM en n erg veelzijdige schede. Een must-have, en onverwoestbaar..
(Tom / 2005-05-13)Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 06-06-2024

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]
"; } if(lC>2400) { rightAd3.innerHTML = "
"; }