Kanotocht Noorwegen & insiders tips Jotunheimen


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Op maandag 2 augustus hopen we (6 m/v) naar Noorwegen te vertrekken. De bedoeling is om eerst twee dagen in te lopen dan twee dagen te gaan kanoën (als afwisseling) en daarna een mooie tocht te gaan maken in Jotunheimen. We nemen tenten mee en gaan lekker wildkamperen….. heerlijk!:9

Alleen is het nogal lastig om een kanoverhuurbedrijf te vinden (al hoewel er genoeg zijn, geloof ik). Heeft iemand misschien suggesties of tips voor een mooie kanotocht van ongeveer twee dagen? We stappen in Oslo uit het vliegtuig en gaan waarschijnlijk met de bus richting Jottunheimen. De kanotocht moet dus ergens tussen Oslo en Jottunheimen liggen.

Verder zijn tips over mooie trektochten in Jottunheimen ook altijd welkom. ‘k heb ondertussen het boekje van Jolanda Linschoten….

Kortom alle nuttige info over Noorwegen is welkom
 
hallo,

vorig jaar heb ik samen met mijn beste vriend rondgetrokken in noorwegen en zweden. We deden onder andere een trektocht in Jotunheimen. We deden eigenlijk een vrij klassieke route: we vertrokken in Turtagro en deden direct de klim naar Fannaraken. De volgende dag stapten we tot in Skogaldsboen en aangezien wij nog alle 2 jonge studenten zijn, gingen we nog een heel stuk verder in Skogadalen. Hierna staken we over de bergrug, via Olavsbu richting Gjendebu. In Gjendebu, namen we de boot tot Memurubu, van waar we de helaas veel te drukke tocht richting Gjendesheim deden. Wij hadden vorig jaar echt ongelofelijk veel geluk met het weer, het was zeker 4 dagen 25°, hetgeen het wandelen veel aangenamer maakte. Ik vond persoonlijk Fannaraken en Skogadalen het mooiste. Vooral het stuk waar je van Skogadalen naar het Uradalen (denk ik) klimt is zeer mooi. Boven op de top heb je een schitterend 360° panaroma. Let wel op in de afdaling van het zeer gevaarlijke grind. Ik begon opeens te schuiven en viel gelukkig na een meter of 5 tegen een steen (met nog steeds een bluts in mijn been). Ook moet je opletten dat je in Turtrago niet verkeerd loopt, want de richtingaanwijzers kloppen niet echt, je volgt beter de kaart.

mooie sites:
http://www.etojm.com/dir/jotunheimen.html
http://www.tilltopps.com/index.php?menu=8&eng=0

veel plezier
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan