Wandelgebied in Scandinavie


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Hallo,

Voor de komende winter ben ik voor een sneeuwschoen wandeltocht op zoek naar een wandelgebied dat lijkt op de Hardangervidda of Finnmarksvidda in Noorwegen. Kortom: liefst een hooggelegen bergplateau dat flink uitgestrekt is, zonder boompjes en al te veel bergen.
Wie-O-wie helpt mij aan een dergelijk Scandinavisch wandelgebied???
Bedankt!! Thijs
 
Hoi Thijs,

Je geeft toch eigenlijk zelf al het antwoord? Handangervidda is een prima gebied, waar je zeker een week doorheen kan trekken. Relatief vlak en op de westelijke helft vrijwel geen bomen en de paar boompjes die er zijn liggen onder meters met sneeuw. Maart en begin april is de beste periode qua temperatuur en stabiel weer.
Finnmarksvidda is veel te koud en te donker. Hier kun je pas eind april heen. Femund voldoet ook aan je beschrijving, maar daar wordt het 's winters net zo koud als op de Finnmarksvidda.
Verder heb je nog Rondane dat heel vlak is, maar dat is volgens mij kleiner dan Hardangervidda.

Scandinaviërs zullen zich trouwens wel gaan verbazen over het feit dat je niet op ski's gaat. Maar laat je daar vooral niet door weerhouden.

Groeten,

Linda
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan