foto

Inpakken van de filter

Nu je inmiddels weet hoe je de Pocketfilter moet gebruiken, reinigen en onderhouden komt het laatste deel van deze beknopte handleiding aan bod: het inpakken van de filter.

Het lijkt wellicht wat overdreven om hier een dergelijk stuk aan te wijden, maar helaas is het bittere noodzaak. Simpelweg omdat veel gebruikers hier vaak de fout ingaan. Bij het inpakken (zeker voor langere tijd) moet je immers rekening houden met het feit dat je filter na gebruik uit twee delen bestaat: een schoon deel en een verontreinigd deel. Het mondstuk waar het schone water uitkomt dient dan ook niet in contact te komen met bijvoorbeeld de drijver van de zuigslang of een zojuist gebruikt schuurdoekje.

Onderstaande foto's zullen het duidelijker maken:

Als je je filter snel in het tasje wil stoppen, dan rol je de slang op en stopt vervolgens alles bij elkaar in het zakje. De drijver die in het verontreinigde water heeft gelegen kan hierdoor echter erg makkelijk bacteriën en dergelijke overbrengen naar het mondstuk voor schoonwater.

Drijver tegen mondstuk
Schuurdoekje tegen mondstuk

Dit kun je simpel oplossen zou je zeggen door te zorgen dat de drijver aan de andere kant van het zakje komt te liggen. Hoewel de kans op verontreiniging nu inderdaad kleiner is, heb je nog steeds de vervuilde schuurdoekjes die tegen het mondstuk aanliggen.

Het beste is dan ook om zowel de schuurdoekjes, als de drijver met zuiger in een plastic zakje te stoppen voordat je alles in het opbergzakje stopt. Op die manier blijven verontreinigde en schone delen altijd van elkaar gescheiden. Wel moet je er rekening mee houden dat je na thuiskomst meteen het zakje verwijdert en alles goed reinigt, anders bestaat de kant dat bacteriën juist extra goed gedijen in het vochtige plastic zakje.

Zakje om vervuilde delen

Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 26-11-2020

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]